Ο Τσακαλώτος καθησυχάζει τους δανειστές

«ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ»

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2018 15:57

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Να καθησυχάσει τους εκπροσώπους των θεσμών για τις εξαγγελίες Τσίπρα, επιχείρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο χθεσινοβραδινό Eurogroup.

Η Ελλάδα δεν απασχόλησε το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, ωστόσο στο περιθώριο της συνεδρίασης εκπρόσωποι των θεσμών προσέγγισαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για να ενημερωθούν αναφορικά με τις επικείμενες παροχές του Ελληνα πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. «Μην ανησυχείτε δεν θα είναι τίποτε ανησυχητικό» φέρεται να απάντησε ο Ευκλ. Τσακαλώτος σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Καθημερινής Ελένης Βαρβιτσιώτη. Επιπλέον, Ελληνας αξιωματούχος διαβεβαίωνε πως ο στόχος του 3,5% πλεονάσματος δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του ΣΚΑΪ, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχολίαζαν αρνητικά την προοπτική της αναδίπλωσης της κυβέρνησης στο θέμα των περικοπών των συντάξεων.
«Αυτά που έχουν συμφωνηθεί, έχουν συμφωνηθεί. Είναι θέμα εμπιστοσύνης να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Εφόσον έχετε αποφασίσει ένα πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, αυτό το πακέτο μέτρων δεν μπορεί να αλλάξει» έλεγαν.
Από την πλευρά του, Ελληνας αξιωματούχος επιχειρηματολογούσε ότι ήταν διαφορετική η δημοσιονομική κατάσταση το 2017, οπότε και συμφωνήθηκε η περικοπή συντάξεων, από ό,τι είναι σήμερα. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωνε πως η ελληνική κυβέρνηση «δεν θα κάνει κάτι μονομερώς, χωρίς τη συμφωνία των θεσμών».
Το θέμα τις περικοπής των συντάξεων θα τεθεί επισήμως τη Δευτέρα από την ελληνική πλευρά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass