ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΙΑ

Νοίκιασε δημοτική έκταση αλλά ήταν καταπατημένη!

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2016 11:45
«Δεν έχω τίποτα με τον συμπολίτη που φύτεψε τις ελιές σε δημοτική έκταση, αλλά ο πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο Ροδιάς ψηφίστηκαν για να προστατεύουν τα συμφέροντα των συμπολιτών», σημειώνει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς Κ. Κουτσονάκος «Δεν έχω τίποτα με τον συμπολίτη που φύτεψε τις ελιές σε δημοτική έκταση, αλλά ο πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο Ροδιάς ψηφίστηκαν για να προστατεύουν τα συμφέροντα των συμπολιτών», σημειώνει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς Κ. Κουτσονάκος

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Η καταπάτηση δημοτικής έκτασης από ιδιώτη στην αγροτική περιοχή «Κοντοβούνια» της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς Τυρνάβου απασχόλησε το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας και στη συνέχεια την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου.

Πρόκειται για παρέμβαση ιδιώτη σε αγροτική έκταση η οποία παρεμπιπτόντως στη συνέχεια βγήκε νόμιμα σε δημοπρασία από τον Δήμο Τυρνάβου τον περασμένο Φεβρουάριο για πολυετή ενοικίαση.

Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, αφού ο νέος ενοικιαστής είδε έκπληκτος ότι στον χώρο υπήρχε άλλη καλλιέργεια, ελιές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Ροδιάς κ. Κώστα Κουτσονάκο, διαπιστώθηκε ότι «συμπολίτης χωρίς προηγούμενη ενημέρωση καταπάτησε δημοτική έκταση του Δήμου Τυρνάβου, της τέως Κοινότητας Ροδιάς σε χώρο περίπου 12 στρεμμάτων και φύτεψε ελιές».

Στην ευρύτερη περιοχή στη δεκαετία του 1960 η τότε Κοινότητα Ροδιάς μοίρασε σε ακτήμονες και μικροκτηματίες την έκταση ευρύτερα, ωστόσο έμειναν στη χρήση της Κοινότητας κάποια «κομμάτια» έκτασης για ενοικίαση. Ένα από αυτά ήταν και το συγκεκριμένο.

Το θέμα τέθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο Ροδιάς το οποίο ομόφωνα καταδίκασε την καταπάτηση. Μετά τη δημοπράτηση η καταπάτηση και το θέμα μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, όπου σύμφωνα με τον κ. Κουτσονάκο ο ιδιώτης παραδέχτηκε δημόσια στο σώμα ότι φύτεψε ελιές σε δημοτική έκταση.

«Δεν έχω τίποτα με τον συμπολίτη που φύτεψε τις ελιές σε δημοτική έκταση, αλλά ο πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο Ροδιάς ψηφίστηκαν για να προστατεύουν τα συμφέροντα των συμπολιτών, καμιά προσωπική κακία και τέλος καλό όλα καλά», δήλωσε χθες στην «Ε» ο κ. Κουτσονάκος.

Από την πλευρά του, όπως έγινε γνωστό, το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου στο πλαίσιο της διασφάλισης αλλά και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας προχώρησε πριν καιρό στην πολυετή εκμίσθωση ενός αγροτεμαχίου 12 στρεμμάτων στην αγροτική περιοχή της Τ.Κ. Ροδιάς.

Παράλληλα έλαβε τα απαιτούμενα από τον νόμο μέτρα για την απόδοση προς τον Δήμο το αυθαίρετα καταπατηθέντα τμήμα του συγκεκριμένου αγροτεμαχίου, στον δικαιούχο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πράγματα τελικά και με όλες τις ενέργειες Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς και Δήμου Τυρνάβου οδηγούνται ομαλά, από εδώ και πέρα και η αγροτική έκταση θα αποδοθεί στον νόμιμο ενοικιαστή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass