ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ

Χαλαζόπτωση έπληξε τα Φάρσαλα

* Περιοδεία Αγοραστού σε Λυγαριά, Αργυροπούλι

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2016 9:27 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Σεπ 2016 9:40

Μισή ώρα διήρκησε χθες το απόγευμα η καταιγίδα στα Φάρσαλα, αλλά αποδείχθηκε αρκετή για να προκληθούν ζημιές σε δρόμους και καλλιέργειες. Η καταιγίδα που συνοδεύθηκε από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, ξέσπασε στις 6.30 περίπου χθες το απόγευμα αλλά η έντασή της ήταν τέτοια που προκάλεσε ζημιές στις χαμηλότερες περιοχές των Φαρσάλων, κοντά στην οδό Βόλου.

Είναι η δεύτερη φορά, μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Μαΐου, που η περιοχή πλήττεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε συνδυασμό βεβαίως με την έλλειψη υποδομών. «Το αντιπλημμυρικό δίκτυο στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι επαρκές» σημείωνε χθες βράδυ στην «Ε» ο δήμαρχος Φαρσάλων Αρ. Καραχάλιος προσθέτοντας ότι «το έχουμε ξαναπεί, χρειάζεται ένα μεγάλο έργο».

Από τη χθεσινή καταιγίδα στα Φάρσαλα, πλημμύρισαν δρόμοι, αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα σπίτι και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ ο κ. Καραχάλιος συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Δήμου Φαρσάλων, θα μετέβαινε χθες στα Βασιλικά αλλά και σε άλλα χωριά του δήμου για μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών.

Να σημειωθεί ότι λόγω της κατάστασης που προκλήθηκε από τη χθεσινή κακοκαιρία, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Στο μεταξύ χθες, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Τυρνάβου Παν. Σαρχώση και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας επισκέφθηκε περιοχές του Τυρνάβου, μεταξύ των οποίων η Λυγαριά και το Αργυροπούλι που επλήγησαν από την προχθεσινή κακοκαιρία.

Στο Αργυροπούλι έσπασε χείμαρρος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και γεωργικές καλλιέργειες, ενώ καταστράφηκε μια γέφυρα μέσα στο χωριό. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε καλλιέργειες αμπελιού, καλαμποκιού και τριφυλλιού και στη Λυγαριά.

Ο κ. Αγοραστός βρέθηκε χθες στα χωριά του Τυρνάβου προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής αφήνοντας ανοιχτό το θέμα της εισήγησης να ενταχθούν στις πληγείσες περιοχές από τη θεομηνία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass