ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΟ ΜΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

«Παραδόθηκε» ο ταμίας του ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2016 10:35

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας παρουσιάσθηκε χθες οικειοθελώς, ο 60χρονος πρώην ταμίας του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας που κατηγορείται για υπεξαίρεση – "μαμούθ" από το ταμείο του Οργανισμού.

Τον 60χρονο Λαρισαίο αναζητούσε, από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, η τοπική ΕΛ.ΑΣ. καθώς σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από Ειδικό Ανακριτή, με αφορμή όχι την «ουσία» της υπόθεσης αλλά την παραβίαση περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί έπειτα από την αποκάλυψη της υπόθεσης, το καλοκαίρι του 2015.

Ο 60χρονος, που ήδη έχει τεθεί σε αργία από την υπηρεσία του με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, από το 1984 εργαζόταν ως προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ ενώ επί σειρά ετών, διετέλεσε και συνδικαλιστής του κλάδου.

Όπως είναι γνωστό, τον Ιούνιο του 2015, μετά από καταγγελία, ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών «εγκαταστάθηκαν» για τέσσερις ημέρες στο κτίριο του Οργανισμού στη Λάρισα κάνοντας «φύλλο και φτερό» το λογιστήριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, εξετάζοντας τη «διαδρομή» εγγράφων (δικαιολογητικών και τραπεζικών παραστατικών) προκειμένου να διαπιστωθεί πού κατέληξαν «δάνεια».

Σύμφωνα πάντα με τον ΟΑΕΔ, ο 60χρονος εκμεταλλευόμενος τη θέση του και πλαστογραφώντας αποφάσεις του Δ.Σ. του Οργανισμού, ενέκρινε δάνεια στον… εαυτό του αλλά και σε συναδέλφους του οι οποίοι, ουδέποτε εισέπραξαν δάνειο σύμφωνα και με τα τραπεζικά στοιχεία αφού ουδέποτε… το ζήτησαν.

Τα «δάνεια» των 85.000 ευρώ φαίνεται πως αποτέλεσαν το πρώτο εύρημα των Επιθεωρητών καθώς μετέπειτα έρευνα επεκτάθηκε και σε παρελθόντα έτη (από το 2007 έως και τον Δεκέμβριο του 2014) κατέληξε σε υπεξαίρεση, από το Ταμείο του Οργανισμού, χρηματικού ποσού που ξεπερνά τα 8,4 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικά να αναφερθεί πως ο 60χρονος, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του – όπως εκτιμάται - κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό που υπερβαίνει τις 84.000 ευρώ, αλλά κατά τον ΟΑΕΔ τα χρήματα που επιστράφηκαν αποτελούν «ένα μικρό μέρος του παράνομου περιουσιακού οφέλους». Με τον ΟΑΕΔ να αξιώνει, δικαστικά, την επιστροφή του συνόλου των χρημάτων.

Με βάση λοιπόν και το πόρισμα των ελεγκτών, ο 60χρονος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη από τη Διοίκηση του Οργανισμού και έτσι, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα, της απάτης, της υπεξαίρεσης, της απιστίας και της πλαστογραφίας, ζημιώνοντας τον Οργανισμό – σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο - με αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Στο ίδιο πλαίσιο του επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», δεν τηρήθηκαν από την πλευρά του πρώην ταμία, με αποτέλεσμα τον περασμένο Αύγουστο, να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας τον αναζητούσε επί δύο μήνες εντείνοντας μάλιστα τις έρευνες και, χθες το πρωί, μετέβη ο ίδιος στην Αστυνομία. Ο 60χρονος κρατείται προσωρινά προκειμένου τις επόμενες ώρες να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass