ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συνεργασίες για την προάσπιση δικαιωμάτων των παιδιών

* Ο «συνήγορος του παιδιού» κ. Μόσχος ενημέρωσε για τις ευθύνες αμφότερων

Δημοσίευση: 22 Νοε 2016 11:35

«Έχουμε σημαντικό ρόλο στην προάσπιση δικαιωμάτων του παιδιού…», υποστήριξαν εκπαιδευτικοί φορείς της Λάρισας και αφιέρωσαν τη χθεσινή μέρα, για να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και τους γονείς, για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν στο πλαίσιο υλοποίησης αυτού του στόχου.

«Εκπαιδευτικοί και γονείς πρέπει να συνεργαστούν…», τόνισε ο «συνήγορος του παιδιού» κ. Γεώργιος Μόσχος, αναφερόμενος στα δικαιώματα του παιδιού στον χώρο του σχολείου, αλλά και στον χειρισμό ευαίσθητων και συγκρουσιακών καταστάσεων, ενημερώνοντας τους εκπαιδευτικούς σε ειδική ημερίδα χθες το πρωί, ενώ απευθυνόμενος προς τους γονείς σε απογευματινή αντίστοιχη ενημερωτική εκδήλωση, επισήμανε πως: «πρέπει να μαθαίνουν από νωρίς τα παιδιά τους τι σημαίνει οριοθετούμε, αλλά και εκφράζουμε ελεύθερα τη γνώμη μας…».

Αναλυτικότερα και στις δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν, η μεν πρώτη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και η δεύτερη στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, αναδείχθηκε ότι σημαντικό στοιχείο για να επιτευχθεί το δυνατόν καλύτερα η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και η διδασκαλία των ορίων τους αντίστοιχα, αποτελεί η συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων.

Τις εκδηλώσεις οργάνωσαν οι σχολικές/οί σύμβουλοι Δημοτικής Εκπαίδευσης, Προσχολικής Αγωγής και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Στην ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς, μίλησαν ο κ. Γ. Μόσχος, «συνήγορος του παιδιού», η κ. Δήμητρα Παπαχρήστου, εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, ο κ. Κ. Ζαγοριανός, παιδοψυχίατρος του ΚΕΔΔΥ Λάρισας , ο κ. Δ. Δεληγιάννης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων, η κ. Β. Δουβλατανιώτη, κοινωνική λειτουργός Δήμου Λαρισαίων, και ο κ. Αλεξ. Μπατζανούλης, πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων.

Ανέπτυξαν το θέμα, ο καθένας από την πλευρά του βάση της επαγγελματικής τους ιδιότητας, και έδωσαν πολύτιμες συμβουλές στους εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Μόσχος μίλησε για τα «Τα δικαιώματα του παιδιού στον χώρο του σχολείου: Σχολικός κανονισμός και χειρισμός ευαίσθητων και συγκρουσιακών καταστάσεων» η κ. Δήμητρα Παπαχρήστου, αναφέρθηκε στη συνεργασία της Εισαγγελικής αρχής με τους εκπαιδευτικούς σε ρόλο προστασίας των παιδιών, ο κ. Ζαγοριανός, σε «Θέματα κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών: Η παιδοψυχιατρική οπτική» ο κ. Δεληγιάννης και η κ. Β. Δουβλατανιώτη, στις «Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και ο κ. Αλ. Μπατζανούλης, στα πολιτιστικά δικαιώματα των παιδιών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ

Την έναρξη της εκδήλωσης στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο πραγματοποίησε η σχολική σύμβουλος Ειδικής Αγωγής κ. Κυράτσω Τσιόπα, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Έχουμε σημαντικό ρόλο στην προάσπιση δικαιωμάτων του παιδιού στο σχολείο. Πρέπει να αναπτυχθούν σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών και να συμβάλουμε από κοινού στη διαχείριση θεμάτων των δικαιωμάτων τους…».

Ακολούθησε χαιρετισμός από την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου, τονίζοντας ότι «τα παιδιά έχουν αναφαίρετο δικαίωμα σεβασμού και εκτίμησης…», παρουσιάζοντας παράλληλα ότι πρέπει να διδάσκονται τις υποχρεώσεις τους και την οριοθέτηση σε κανόνες.

Ο κ. Μόσχος αναφέρθηκε στις σχέσεις παιδιών- γονέων, υποστηρίζοντας ότι σε μεγάλο βαθμό λείπει η ουσιαστική σχέση μεταξύ τους, λόγω των πολλών υποχρεώσεων των γονιών και του κλίματος που δημιουργεί στην οικογένεια η οικονομική κρίση, επίσης αναφέρθηκε στη διαχείριση των συγκρούσεων(λεκτική και σωματική βία), επίσης στον σεβασμό των δικαιωμάτων στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων «χωρίς φωνές φοβίας, από την κοινωνία», και τέλος στα δικαιώματα των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και με αναπηρία.

Ο κ. Αλέξανδρος Μπατζανούλης, εστίασε σε ομιλία του στα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση παρουσιάζοντας παράλληλα τους σκοπούς της εκπαίδευσης.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass