ΗΜΕΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΦΑΡΣΑΛΑ 2016

Καλλιτεχνικός διαγωνισμός ζωγραφικής

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2016 9:27

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, η εκδήλωση "Ημέρα Ενέργειας - Φάρσαλα 2016" προϊόν συνεργασίας του Δήμου Φαρσάλων με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας - Κ.Α.Π.Ε. στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Mayor's in action". Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές από τις τάξεις Ε' και Στ' των 4ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου και εκπαιδευτικοί τους.

Ο δήμαρχος κ. Αρης Καραχάλιος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας και τόνισε πως βασική στόχευση του Δήμου Φαρσάλων είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένων δράσεων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων στο σύνολο των δραστηριοτήτων του Δήμου.

Ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Τάσος Λιαπής παρουσίασε τα ενεργειακά έργα και τις βιοκλιματικές παρεμβάσεις που εκτελέστηκαν στον Δήμο Φαρσάλων τη χρονική περίοδο 2011- 2015 με χρηματοδότηση από πόρους ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η ειδική συνεργάτις του δημάρχου κ. Ηλέκτρα Θελούρα παρουσίασε τα κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και ανέφερε ως παράδειγμα το Κλειστό Γυμναστήριο Φαρσάλων.

Η κ. Εύη Τζανακάκη, αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος κτιρίων του Κ.Α.Π.Ε. και υπεύθυνη για τον συντονισμό του Συμφώνου των Δημάρχων, παρουσίασε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και της αστικής θερμικής νησίδας. Μέσω διαλόγου και ερωτήσεων με τους μαθητές, τους βοήθησε να αντιληφθούν τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και ό,τι αυτή θα τους επιφέρει πέρα από περιβαλλοντικό όφελος και άμεσο οικονομικό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Ημέρα Ενέργειας" βραβεύτηκαν οι έξι μικροί καλλιτέχνες που ξεχώρισαν με τις δημιουργίες τους, με έναν έπαινο και ένα λογοτεχνικό βραβείο. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο με ειδικό έπαινο λόγω της μεγάλης συμμετοχής του.

Στους υπόλοιπους που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, δόθηκε ειδικός έπαινος συμμετοχής.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, το Κ.Α.Π.Ε. είχε προετοιμάσει ένα βιωματικό παιχνίδι, την "κλιματόπολη", στον προαύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου και συμμετείχαν μαθητές που έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, σε θέματα που είχαν ακούσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Αρης Καραχάλιος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μπαμπανίκας, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός, η δημοτική σύμβουλος κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου, εκπαιδευτικοί και μαθητές των 4 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φαρσάλων (Ε' και Στ' τάξεων).

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε") / Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass