ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Σήμα κινδύνου για την απαξίωση της ΔΕΗ

* Απαραίτητη η λειτουργία του ΥΗΣ στη Μεσοχώρα

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2017 15:11

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, καθώς όπως υποστηρίζουν, η συνεχής απαξίωση της επιχείρησης δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο.

Οι εκπρόσωποι του τμήματος Λάρισας της ΕΤΕ – ΔΕΗ ζητούν παράλληλα την άμεση λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού στη Μεσοχώρα, που μπορεί να στηρίξει την απαραίτητη ενεργειακή επάρκεια του συστήματος αλλά και να αποφέρει σημαντικά κέρδη στη ΔΕΗ.

Για τον λόγο αυτό, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ξεκινούν από κοινού με τα αντίστοιχα τμήματα Καρδίτσας και Τρικάλων, κύκλο επαφών με τους τοπικούς βουλευτές, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο, τους κατά τόπους δημάρχους και τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το έργο που θα συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας.

Οι συνδικαλιστές αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατόν να μην λειτουργεί ένα έργο που έχει κιόλας κοστίσει 300 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί έναν μικρό θησαυρό για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

«Σε ποια άλλη χώρα θα συνέβαινε κάτι παρόμοιο, πολύ περισσότερο που, αν η Μεσοχώρα αφεθεί στην τύχη της, θα κοστίσει πολλαπλάσια χρήματα η συντήρηση του φράγματος», αναρωτιούνται.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΩΝ

Ο πρόεδρος της ΕΤΕ-ΔΕΗ Λάρισας, Βασίλης Μητροδήμος, τόνισε ότι το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας ανέδειξε για μία ακόμα φορά τις τραγικές ελλείψεις υλικών και εφοδίων που εμπόδισαν την ομαλή αποκατάσταση των βλαβών, όπου αυτές παρουσιάστηκαν.

Πρόκειται για ελλείψεις σε κολώνες, καλώδια, μετασχηματιστές και άλλα υλικά, τις οποίες επανειλημμένα έχουν επισημάνει οι συνδικαλιστές της επιχείρησης και έχουν ενταθεί επικίνδυνα από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, απαξιώνοντας πλέον καθημερινά το κύρος της ΔΕΗ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον, όποιοι καταναλωτές – οικιακοί, βιομηχανικοί, αγροτικοί και κτηνοτροφικοί – θελήσουν μία νέα παροχή, ακόμα κι αν πληρώσουν το αντίστοιχο ποσό, δεν γνωρίζουν πότε θα έχουν ηλεκτροδότηση!

Οι συνδικαλιστές επεσήμαναν το παράδειγμα κτηνοτροφικής μονάδας στην Ελασσόνα που δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί εδώ και … έξι μήνες, ακριβώς λόγω έλλειψης των απαραίτητων υλικών που απαιτεί η ηλεκτροδότησή της…

«Αν η ΔΕΗ δεν ενισχυθεί άμεσα με τα υλικά που είναι απαραίτητα, πέρα από το γεγονός ότι απαξιώνεται καθημερινά, δεν είναι δυνατό να αποδώσει και να στηρίξει με ρεύμα όλους όσοι το χρειάζονται, με σταθερή ποιότητα και επάρκεια σε όλους τους τομείς», ανέφερε ο κ. Μητροδήμος.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΕΤΕ –ΔΕΗ Λάρισας, Γιώργος Φώλιας, τόνισε ότι «με την έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η γύμνια της ΔΕΗ».

Αναφέρθηκε δε στο γεγονός της μετάβασης εργαζομένων στη Σκόπελο και την Αλόννησο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ στα δύο νησιά των Σποράδων, οι οποίοι πήγαν εκεί χωρίς τα απαραίτητα υλικά, με αποτέλεσμα να σκαρφίζονται διάφορα τρικ και αλχημείες για να γίνει η δουλειά τους!

Ο κ. Φώλιας στάθηκε, πέρα από την έλλειψη υλικών και εφοδίων, στην έλλειψη τεχνικού προσωπικού που έχει σαν αποτέλεσμα να εργάζονται συνάδελφοί του 16 και 18 ώρες τη μέρα, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες – κρύο και χιόνι το χειμώνα, καύσωνα το καλοκαίρι .

«Είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές», ανέφερε ο Γιώργος Φώλιας ζητώντας άμεσες προσλήψεις προσωπικού, για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass