ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Αναστάτωση και στον Δήμο Τεμπών

* Παρέμβαση κ. Κολλάτου στον κ. Φάμελλο

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2017 11:05

Σημαντική παρέμβαση για το μεγάλο ζήτημα των Δασικών Χαρτών που απασχολεί και περιοχές του, κάνει ο Δήμος Τεμπών με σχετική ανακοίνωσή του σημειώνοντας ότι προκαλεί τεράστια αναστάτωση η ανάρτησή του την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου των Δασικών Χαρτών.

 Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι όπως ενημερώθηκε ο Δήμος για την σύνταξη των χαρτών αυτών χρησιμοποιήθηκαν ως βάση χαρακτηρισμού οι αεροφωτογραφίες του 1945. Ως εκ τούτου δεν έχουν ληφθεί υπόψη παραχωρήσεις γης για αγροτική καλλιέργεια, αλλαγές χρήσης γης, διανομές και αποχαρακτηρισμοί που έχουν συντελεστεί μετά το 1945. Δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα όρια των οικισμών και τυχόν αλλαγές που έχουν σημειωθεί σ’ αυτά.

Πρόβλημα επίσης δημιουργείται και με τις περιοχές που έχουν καεί στο παρελθόν, διότι αφού κηρύχθηκαν συνολικά ως αναδασωτέες, χωρίς διαχωρισμό αγροτικών – δασικών εκτάσεων, σήμερα εμφανίζονται ως δασικές στο σύνολό τους.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, στους χάρτες αυτούς παρατηρούνται λάθη, παραλήψεις και ανακρίβειες. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εδαφών εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις.

Για τις εκτάσεις αυτές θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος πολίτης να υποβάλλει αντίρρηση μέσα σε χρονικό διάστημα 60 ημερολογιακών ημερών (+20 ημέρες επιπλέον για τους κατοίκους του εξωτερικού) χωρίς τη δυνατότητα παράτασης σύμφωνα με τον νόμο.

Επιπλέον, για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται ειδικό τέλος, το ύψος του οποίου κλιμακώνεται ανάλογα με το εμβαδό της αίτησης που αφορά η αντίρρηση και μπορεί να φτάσει και τα 3.600 ευρώ.

Και η ανακοίνωση του Δήμου Τεμπών συνεχίζει: «Ως Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους δημότες μας:

- Παραχωρήσαμε στο πρώην Δημαρχείο Γόννων, χώρο για τη λειτουργία γραφείου πληροφόρησης των πολιτών, όπου όλοι οι δημότες μας μπορούν να απευθύνονται και να ενημερώνονται σχετικά με τις διαδικασίες ανάρτησης των δασικών χαρτών και της υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου αυτών.

- Οργανώσαμε μια πρώτη συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων ( τεχνική υπηρεσία, γραφείο αγροτικής ανάπτυξης) με την υπεύθυνη του γραφείου πληροφόρησης του Δασαρχείου.

- Οργανώνουμε σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στις 9 το πρωί, ενημερωτική ημερίδα για τους προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Τεμπών στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Γόννων.

 - Οργανώνουμε σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για τους πολίτες στις έδρες των πρώην Δήμων.

Η πρώτη από αυτές θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Γόννων. Σε αυτήν όπως και σε αυτές που θα ακολουθήσουν στο Συκούριο και τον Πυργετό σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, το Δασαρχείο Λάρισας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Παράρτημα Θεσσαλίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) και τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, καλούνται να παραστούν οι πολίτες για την πλήρη έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσής τους».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι επιδιώκεται συνάντηση του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, όπου θα ζητηθεί, να δοθεί μεγαλύτερος χρόνος υποβολής αντιρρήσεων, επανεξέταση με παράλληλη μείωση του αντιτίμου ανά στρέμμα, επιστροφή των εξόδων υποβολής αντιρρήσεων σε όσους δικαιώνονται, αλλά και αποζημίωση των δαπανών εξειδικευμένων ειδικοτήτων γεωτεχνικού μηχανικού, δικηγόρου, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των ως άνω διαδικασιών.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass