ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

«Αναστατώθηκε» η πόλη από τις μουσικές

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2017 16:09

Τα χάλκινα της Γουμένισσας έδωσαν τον ρυθμό και το γλέντι ξεκίνησε. Οι Λαρισαίοι βγήκαν σε πλατείες και πεζοδρόμους και γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη. Οι ψησταριές από νωρίς το μεσημέρι έκαιγαν σε δρόμους και αυλές και το εορταστικό τσίκνισμα για άλλη μια χρονιά στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το κέντρο της πόλης «αναστατώθηκε» από τις μουσικές των οργανοπαιχτών οι οποίοι προσκαλούσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στη γιορτή. Πλήθος Λαρισαίων συγκεντρώθηκε στο υπαίθριο γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων στην Κεντρική πλατεία με χορευτικά συγκροτήματα, υπό τους ήχους των Χάλκινων της Γουμένισσας με την καθοδήγηση του Μιχάλη Μαντέλα. Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας παρουσίασαν την τέχνη του ψησίματος προσφέροντας στους Λαρισαίους δωρεάν λουκάνικα.

Η αρχή έγινε στην Κεντρική πλατεία για να πάρουν τη σκυτάλη στη συνέχεια οι πεζόδρομοι της Παπακυριαζή και της Φρίξου με σουβλάκια, κρασί και παραδοσιακά συγκροτήματα. Ανάλογο το σκηνικό στις περισσότερες γειτονιές της πόλης, έξω από σπίτια και επιχειρήσεις. Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι Λαρισαίοι διασκέδαζαν σε ρυθμούς παραδοσιακούς, λάτιν και αποκριάτικους.

ΤΣΙΚΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΡΝΑΒΙΤΕΣ

Συνεχίζοντας την παράδοση του εθίμου της Τσικνοπέμπτης, χθες Τσικνοπέμπτη οι Τυρναβίτες τσίκνισαν σε όλη την πόλη μέχρι και τα χαράματα.

 Από τις 12 το μεσημέρι, αρχικά στον πεζόδρομο της Στ. Καράσσου, απέναντι από το δημαρχείο, στήθηκε η πρόχειρη ψησταριά, άναψαν τα κάρβουνα και τα σουβλάκια με τα λουκάνικα μπήκαν στη σχάρα μυρίζοντας τσίκνα όλο το κέντρο. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα συντροφιά με κρασί και τσίπουρο Τυρνάβου και τα σουβλάκια απόλαυσαν όλοι όσοι περνούσαν από τον πεζόδρομο.

Το ίδιο σκηνικό λίγο αργότερα και σε άλλες γωνιές της πόλης, όπου εκτός από τα τσικνισμένα κρεατικά, κυρίως σουβλάκια και λουκάνικα, άφθονα ήταν και τα ντόπια παϊδάκια ενώ άφθονα έρρεαν το κρασί και τσίπουρο.

Επίσης από το βράδυ και μέχρι αργά το ξημέρωμα όλα σχεδόν τα καφέ, κλαμπ και άλλα καταστήματα προσέφεραν τσικνισμένους μεζέδες δωρεάν ενώ το γλέντι και ο χορός κράτησε για ώρες.

Και φέτος με πρωτοβουλία της προέδρου του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του ΚΑΠΗ του Δήμου Τυρνάβου κ. Φανής Μπίλιου - Λαγκιόλη πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Τυρνάβου στην πλατεία Αγοράς μια όμορφη γιορτή με μουσική.

Στα μέλη του ΚΑΠΗ αλλά και σε όσους συμμετείχαν στη γιορτή προσφέρθηκαν σουβλάκια και λουκάνικα και άφθονο κρασί του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου. Την ευθύνη της διοργάνωσης, με επιτυχία και φέτος, είχε η προϊσταμένη των ΚΑΠΗ του Δήμου κ. Άννα Σκουλαρίκη – Σίκαλου.

Στην εκδήλωση του ΚΑΠΗ παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τυρνάβου κ. Γιώργος Χαλούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass