Χόρεψαν οι Μικρασιάτες της Λάρισας

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2017 17:31

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας, στη διάρκεια του οποίου εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της χορωδίας και του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου.


Ο Σύλλογος Μικρασιατών Λάρισας τίμησε φέτος τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη για την προσφορά του και την αμέριστη συμπαράσταση που παρέχει η Δημοτική Αρχή στις δράσεις του συλλόγου και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί στην πόλη.
Επίσης τιμήθηκαν οι πρωτεργάτες, πρώην πρόεδροι του Συλλόγου κ.κ Χρ. Παυλίδης και Γ. Καρύδης οι οποίοι μπόρεσαν και ένωσαν τους Μικρασιάτες κρατώντας ζωντανή την μνήμη των Χαμένων Πατρίδων και τον πολιτισμό που έφεραν με την επιστροφή τους Στην Ελλάδα.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών για την απόφαση να τον τιμήσουν, υπογραμμίζοντας ότι στόχο της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί η στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.
Ιδιαίτερα σημείωσε πόσο σημαντικός είναι ο πολιτισμός των προσφύγων της Μ. Ασίας που μπόλιασε στο πέρασμα των χρόνων με τον ντόπιο πολιτισμό και μπόρεσε να μεγαλουργήσει.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο μικρασιατικής καταγωγής βουλευτής κ. Μαξ. Χαρακόπουλος ο οποίος συνεχάρη τον Σύλλογο Μικρασιατών «γιατί, αν και λίγοι οι Μικρασιάτες στη Λάρισα, όπως ανέφερε με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις σας, που χαρακτηρίζονται από ποιότητα, συμβάλετε στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων της Ανατολής.
Στην ανάγκη να διατηρηθούν οι μνήμες και ο πολιτισμός των μικρασιατών προσφύγων ζωντανές αναφέρθηκε ακολούθως ο επίσης μικρασιατικής καταγωγής βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικ. Παπαδόπουλος.
Για άλλη μια χρονιά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο μικρασιάτης περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Λαδόπουλος δηλώνοντας ότι όλοι οι Μικρασιάτες θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους και να διατηρήσουν τις ρίζες και τον πολιτισμό τους ζωντανούς.
Τον χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών τίμησαν με την παρουσία τους αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ παρευρέθησαν μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Φαρσάλων, Βουναίνων , του μορφωτικού συλλόγου Ομορφοχωρίο και Γιάννουλης καθώς και ο πρ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας κ. Χρ. Τοπαλίδης και των παλινοστούντων ποντίων Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1