«ΧΤΥΠΗΣΑΝ» ΞΑΝΑ ΧΘΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

«Μάστιγα» οι διαρρήκτες των λεωφορείων

* Σε απόγνωση επαγγελματίες με αφορμή και το κόστος επιδιόρθωσης των ζημιών

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2017 14:55

Σε πραγματική «μάστιγα» για τους ιδιοκτήτες λεωφορείων εξελίσσονται οι διαρρήκτες που, προκειμένου να κλέψουν μικροποσά, προκαλούν σοβαρές υλικές ζημιές στα επαγγελματικά αυτοκίνητα στην προσπάθειά τους να μπουν στο εσωτερικό των οχημάτων.

Πριν από δύο εβδομάδες άγνωστοι δράστες διέρρηξαν διαδοχικά περί τα 10 λεωφορεία και φορτηγά, σύμφωνα με καταγγελίες επαγγελματιών του κλάδου στην «Ε», ενώ χθες, ξημερώματα Δευτέρας, διέρρηξαν τουλάχιστον πέντε λεωφορεία.

Οι δράστες, προκειμένου να μπουν στα λεωφορεία, σπάνε τζάμια παραθύρων ή ανοίγουν τις πόρτες στον χώρο αποσκευών («μπαγκαζιέρες») και από εκεί ανεβαίνουν στο όχημα, αναζητώντας κλοπιμαία. Στην πραγματικότητα βρίσκουν μικροποσά σε κέρματα, όπως συνέβη χθες, που βρήκαν 50 ευρώ στο ένα όχημα και 60 ευρώ στο άλλο, κλέβοντας ακόμη γυαλιά ηλίου ή και τις επαγγελματικές άδειες οδήγησης, έγγραφα δηλαδή που δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Τόσο στις προηγούμενες διαρρήξεις όσο και στις χθεσινές, οι δράστες αναζητούν τα σταθμευμένα λεωφορεία σε διάφορες περιοχές της Λάρισας και της Γιάννουλης, εξέλιξη που επιβεβαιώνει τη «στοχευμένη» δράση τους. Αδιαφορώντας επίσης για το γεγονός ότι ειδικά στους χώρους στάθμευσης, ο φωτισμός είναι επαρκής.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα και με τα όσα κατήγγειλαν χθες στην ΕΛ.ΑΣ. ιδιοκτήτες τουριστικών και υπεραστικών λεωφορείων, καταθέτοντας μηνύσεις, οι δράστες από τις 3 τα ξημερώματα και μετά, διέρρηξαν τουλάχιστον πέντε οχήματα. Ένα σε χώρο στάθμευσης επί της οδού Καλλιθέας, ένα στο ανάχωμα πίσω από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας και άλλα τρία λεωφορεία σε δρόμους της Γιάννουλης.

Περιοχές που έδρασαν και στις προηγούμενες διαρρήξεις με τη διαφορά ότι έδρασαν επίσης και σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης απέναντι από τις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις επαγγελματιών, οι δράστες – σε παλαιότερες κλοπές – φαίνεται πως εντόπισαν κερματοθήκες στις οποίες και βρήκαν περί τα 100 με 150 ευρώ και για τον λόγο αυτό ίσως να επιμένουν «στοχεύοντας» στα λεωφορεία.

Το πρόβλημα ωστόσο, όπως διευκρίνιζαν χθες ιδιοκτήτες λεωφορείων στην «Ε», είναι ότι οι διαρρήκτες «προκαλούν σοβαρές ζημιές που πραγματικά “καλύτερα” είναι να ανοίξουν και να κλέψουν ό,τι θέλουν να κλέψουν, παρά να σπάσουν πόρτες και παράθυρα».

Προσθέτοντας ότι «συνάδελφος για να αποκαταστήσει τη σπασμένη κλειδαριά, πλήρωσε 300 ευρώ και το κλεμμένο κασετόφωνο άξιζε περί τα 50 ευρώ χωρίς να υπολογισθεί η αποκατάσταση της ζημιάς στην καλωδίωση έτσι όπως τα τραβάνε για να “ξηλώσουν” το κασετόφωνο.

‘Η το σπασμένο πλαϊνό τζάμι, κοστίζει από 400 έως 800 ευρώ, ανάλογα και με το αυτοκίνητο. Καλύτερα να μπει, να κλέψει ό,τι θέλει και να φύγει που λέει ο λόγος παρά να κάνει ζημιά» καταλήγει ο Λαρισαίος επαγγελματίας.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι διαρρήκτες αδιαφορούν για το πού είναι σταθμευμένα τα λεωφορεία αφού όπως συνέβη στις χθεσινές περιπτώσεις, έδρασαν και σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα έξω από τα σπίτια των ιδιοκτητών. Μέχρι χθες το μεσημέρι στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. είχαν καταγγελθεί 5 διαρρήξεις ενώ σύμφωνα πάντα με τους επαγγελματίες, οι διαρρήξεις ήταν περισσότερες και επρόκειτο να αναφερθούν στην αστυνομία.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass