ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Δημοσίευση: 20 Απρ 2017 8:55 | Τελευταία ενημέρωση: 20 Απρ 2017 13:03

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.
Με αφορμή την απώλεια, έγιναν οι εξής δηλώσεις:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Τη βαθιά οδύνη και ειλικρινή ευγνωμοσύνη της πατρίδας και του λαού προς τους ηρωικούς αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της Εθνικής Άμυνας εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή από την πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν, στο Σαραντάπορο.
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του:
«Η Πατρίδα και ο Λαός μας εκφράζουν, μαζί με τη βαθιά οδύνη, ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους ηρωικούς Αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της Εθνικής μας Άμυνας και της χαλύβδωσης του φρονήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ας είναι η θυσία τους κορυφαία παρηγοριά για τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζω θερμά συλλυπητήρια αλλά και αμέριστη συμπαράσταση».
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του σημειώνει πως «η σημερινή απώλεια των τεσσάρων Αξιωματικών του ελληνικού στρατού, σε ώρα καθήκοντος, προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας.
Στις οικογένειές τους εκφράζω θερμά συλλυπητήρια, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. Στην τραυματία Αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού, εύχομαι ταχεία ανάρρωση».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, που επέβαιναν στο ελικόπτερο που κατέπεσε χθες το πρωί.
«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των αξιωματικών καθώς και στην Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΕΘΑ για την απώλεια των στελεχών της.
Τέλος, εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση στην Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου και την απώλεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών μας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι βαθιά η θλίψη μου για την απώλεια τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, στο Σαραντάπορο.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα.
Προσβλέπω στην ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος.
Οι Έλληνες οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας.
Κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και περηφάνια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα social media: Ολόκληρη η Ελλάδα πενθεί για τις ζωές που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ολόκληρη η Ελλάδα εύχεται γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στην αξιωματικό που διεσώθη από το τραγικό σημερινό δυστύχημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Τη βαθιά θλίψη του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό δυστύχημα με την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, που κόστισε τη ζωή τεσσάρων αξιωματικών.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρεται: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο των τεσσάρων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, μετά το τραγικό ατύχημα που συνέβη στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας. Στις οικογένειες των εκλιπόντων απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».
«Ευχόμαστε στην αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού ταχεία ανάρρωση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Από το Γραφείο Τύπου της «Χρυσής Αυγής» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Το βαρύ πένθος για την απώλεια τεσσάρων εκλεκτών Ελλήνων Αξιωματικών συμβαδίζει με την οργή μας για τη μη απόσυρση παμπάλαιων και επικίνδυνων ελικοπτέρων περιόδου Βιετνάμ, που έχουν πάμπολλες φορές προκαλέσει θανατηφόρα δυστυχήματα».
TO KKE
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο των αξιωματικών του ελληνικού Στρατού, που με τραγικό τρόπο έφυγαν χθες από τη ζωή από πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν.
«Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα» τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
Επίσης, εύχεται ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε στο δυστύχημα.
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
To Ποτάμι σε ανακοίνωσή του εκφράζει «τη λύπη του για την πτώση του Ελικοπτέρου UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, που είχε ως αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα τέσσερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να έχουμε μια τραυματία στην οποία ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Αναμένουμε το πόρισμα για τα αίτια του εν λόγω ατυχήματος».
ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, του Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.
Στην τραυματία Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της εκφράζει «θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες, στους οικείους και στις Ένοπλες Δυνάμεις για την τραγική απώλεια του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή.
Επίσης, η ΛΑ.Ε. εύχεται ταχεία ανάρρωση στη μοναδική διασωθείσα, την αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα.
Η Λαϊκή Ενότητα ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό δυστύχημα, για να μην θρηνήσουμε στο μέλλον και άλλες ανθρώπινες ζωές».
Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λάρισας Μάξ. Χαρακόπουλος, σε δήλωσή του σημειώνει πως «είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από την είδηση του θανάτου των τεσσάρων αξιωματικών μας, οι οποίοι έπεσαν κατά την ώρα του καθήκοντος στη θεσσαλική γη, στην οποία και υπηρετούσαν.
Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, η πατρίδα ακόμη και σε καιρό ειρήνης πληρώνει βαρύ φόρο αίματος, μετρά θύματα ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, που με αυταπάρνηση και ηρωισμό εκτελούν την αποστολή τους, που είναι η προστασία της χώρας από κάθε είδους επιβουλές.
Στις οικογένειες των θανόντων εκφράζω τα ειλικρινέστερα συλλυπητήριά μου για τον αδόκητο χαμό των οικείων τους και στην υπαξιωματικό που τραυματίστηκε εύχομαι ταχεία ανάρρωση».
Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ
Ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, δήλωσε:
«Η Ελλάδα σήμερα πενθεί.
Η απώλεια των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, μας γεμίζει θλίψη και οδύνη.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.
Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματία Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα».
Ο ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ
Ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γ. Κατσιαντώνης δήλωσε ότι «σήμερα θρηνούμε όλοι οι Έλληνες. Βρέθηκα από την πρώτη στιγμή στο σημείο της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο.
Ανείπωτη τραγωδία για τους συγγενείς των θυμάτων και για ολόκληρη την Ελλάδα. Εύχομαι δύναμη και ειλικρινά συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που χάθηκαν τόσο άδικα... και γρήγορη ανάρρωση στην αρχιλοχία Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα που νοσηλεύεται τραυματισμένη στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης».
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός σε δήλωσή του σημειώνει πως «η Ελλάδα, σύμπας ο Ελληνισμός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πενθούν. Εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα ήθελαν να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών που βρήκαν τραγικό θάνατο εν ώρα καθήκοντος στο δυστύχημα του Σαρανταπόρου.
Παράλληλα, ελπίζω και εύχομαι η διασωθείσα υπαξιωματικός να αναρρώσει πλήρως. Είναι αυτονόητη η αμέριστη συμπαράσταση όλων μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν με αυταπάρνηση την πατρίδα μας και διαφυλάττουν την ειρήνη και τη σταθερότητα».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δήλωση για το συμβάν έκανε και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Γεώργιος Κωτσός. Η δήλωση έχει ως εξής: "Όλοι οι Έλληνες αισθανόμαστε βαθιά θλίψη και οδύνη για τον άδικο χαμό τεσσάρων γενναίων αξιωματικών των Ενόπλων μας Δυνάμεων που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, υπηρετώντας την πατρίδα! Η χώρα συγκλονίστηκε στην είδηση της πτώσης ενός ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, διότι αυτή είχε ως τραγική συνέπεια τον θάνατο των επιβαινόντων, Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή.
Οι ώρες είναι πολύ δύσκολες για τις οικογένειες των τεσσάρων επιφανών ανδρών και ανείπωτος ο θρήνος των παιδιών που έχασαν τους πατεράδες προστάτες τους!
Ιερό χρέος της Ελληνικής Πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα τους και να τους στηρίξει όπως πρέπει, για να αντέξουν το ασήκωτο βάρος της απρόσμενης απώλειας των αγαπημένων τους!
Εκφράζω από καρδιάς τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτικών που τίμησαν με μεγάλη γενναιότητα τον όρκο τους προς το Έθνος και την πατρίδα μας. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στην επίσης γενναία Αρχιλοχία (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα, η οποία κατάφερε να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου".
Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, σε δήλωσή του σημειώνει πως «ολόκληρη η χώρα και σύσσωμος ο ελληνικός λαός θρηνεί για την απώλεια των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων και ειδικότερα του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του δημότη Λάρισας, υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων καθώς και στη Διοίκηση, το Επιτελείο, τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και συνολικά στους άνδρες και τις γυναίκες της 1ης Στρατιάς, που εδρεύει στην πόλη μας, για την απώλεια των στελεχών της».
Η ΝΟΔΕ ΝΔ
Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Ν. Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας με ανακοίνωσή της «εκφράζει την οδύνη της για τον αδόκητο χαμό των τεσσάρων μελών του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην περιοχή της Ελασσόνας. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι Ένοπλες Δυνάμεις, συνεχίζουν να στέκονται ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα μας. Καλή ανάρρωση στην Αρχιλοχία Πλεξίδα Βασιλική. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

* Ανακοινώσεις εξέδωσαν ακόμη, το Ενιαίο Παλλαϊκό Κίνημα (ΕΠΑΜ), η «Νέα Δεξιά» του Φαήλου Κρανιδιώτη, η ΔΗΜΤΟ της ΝΔ Ελασσόνας και η Ένωση Στρατιωτικών Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass