ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτάζουν τον Αγιο Γεώργιο στη Νίκαια

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 9:55

Στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, μεθαύριο 23 Απριλίου, εορτάζεται ο Άγιος Γεώργιος. Την ίδια ημέρα ο Δήμος Κιλελέρ και η Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου, οργανώνει εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου της ενορίας, αλλά και για να πλαισιώσει με έναν πιο πλήρη τρόπο το εορταστικό κλίμα της ημέρας και να αναδείξει ήθη και έθιμα της περιοχής που πέρασαν για πολλά χρόνια από γενιά σε γενιά και αναβιώνουν την τελευταία τριετία με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση από τους δημότες.

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής: Αύριο Σάββατο 22 Απριλίου στις 7 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον εκπρόσωπο της μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου. Μεθαύριο Κυριακή 23 Απριλίου από τις 7 π.μ. – 10 π.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικά ο Όρθρος, η Θεία λειτουργία, η περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου και η τελετή του υψώματος του Αγίου. Το απόγευμα στις 6:30 μ.μ. θα τελεστεί ο Εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Γεωργίου.

Επίδοση βραβείων Κληροδοτήματος Ιωάννη και Ρωξάνης Παπαγιαννοπούλου, σε αριστεύσαντες φοιτητές και φοιτήτριες της Ιατρικής, Νομικής, Φιλοσοφικής Σχολής ή και Παιδαγωγικών Τμημάτων (που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια από άποψη βαθμολογίας στη σχολή, αλλά και άλλων οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων).

Μαθητικός αγώνας δρόμου 1.000 μέτρων για το μαντήλι (με συμβολικό χρηματικό έπαθλο) σε διαδρομή περιφερειακά της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στον οποίο θα λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 11 έως και 17 ετών. Ο αγώνας θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα 11:30 π.μ. με 12:30 μ.μ. (μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας).

Όπως διευκρινίζεται από τον Δήμο Κιλελέρ, οι μαθητές και οι μαθήτριες που υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου θα πρέπει να βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Νίκαιας την προκαθορισμένη ώρα. Ωστόσο, δηλώσεις συμμετοχής διατίθενται και υποβάλλονται καθημερινά, έως και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, στο γραφείο του Πολιτιστικού Οργανισμού (Δημαρχείο) ή και στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (παλιό Δημαρχείο) κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (Κωνσταντίνος Φιλιππούλης: 6986-797052, Βασιλική Πιλάτου: 6977-440573).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PERSES
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1