ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Χρόνια πολλά μαμά!

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2017 15:45

Η Γιορτή της Μητέρας τιμάται σήμερα με εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος από φορείς και συλλόγους της Λάρισας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα εκδηλώσεις σήμερα θα γίνουν:

ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου -Θεατρικού Παιχνιδιού "Δίχως Ωμέγα" και την υποστήριξη του "SILVERSTAR STUDIOS", διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του μουσείου σήμερα στις 11:30 το πρωί. Πρόγραμμα εκδήλωσης:

-Χαιρετισμοί

-Περιπατητική ξενάγηση σε συλλογές που αναφέρονται στον ρόλο της γυναίκας και μητέρας. Παρουσίαση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων αρχαίων θηλάστρων και επιτύμβιας στήλης σπάνιας θεματολογίας.

-Επιστημονική ενημέρωση για τον θηλασμό /ανταλλαγή προβληματισμών Καραθανάση Αναστασία Παιδίατρος Νεογνολόγος, IBCLC, διδάκτωρ σε θέματα ύπνου παιδιών

-Θεατρικό Παιχνίδι / Δίχως Ωμέγα

-Μουσικό οργανικό σύνολο μαθητών / Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Δεκατιανό πικ νικ στην αυλή του μουσείου /Ομάδα μαμάδων ν. Λάρισας Ομάδα μητρικού θηλασμού και προστασίας της μητρότητας Λάρισας Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Όπως κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Μάη (14 ), θα γιορταστεί η «Ημέρα της Μητέρας». H εκδήλωση, της οποίας την επιμέλεια έχουν φέτος οι «Φίλες της Αγάπης», θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο πάρκο του Φρουρίου, όπου και το άγαλμα της Μητέρας και καλούνται όλες οι οργανώσεις, τα σωματεία, οι σύλλογοι, που έχουν σχέση με τη μητέρα και το παιδί, αλλά και όσοι συμπολίτες επιθυμούν, να παραστούν για να αποδώσουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στη Μητέρα. Θα προηγηθεί θεία λειτουργία προς τιμήν της Μητέρας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

O Σύλλογος Τρίτεκνων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Τρίτεκνη μητέρα 2016». Η εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη μάνα που, το 2016, γέννησε το τρίτο παιδί της, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα παρευρισκομένων και χαιρετισμούς επισήμων, στις 7.15μ.μ. η παιδοχειρουργός, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων Ελένη Παπακρίβου θα αναπτύξει το θέμα «Πρώτες Βοήθειες για παιδιά». Στις 7:30μ.μ. θα γίνει διανομή δώρων σε όλες τις μητέρες που γέννησαν το τρίτο παιδί κατά το έτος 2016. Όπως διευκρινίζεται από τον Σύλλογο, τα βρεφικά δώρα είναι χορηγία του Δήμου Λαρισαίων.

ΣΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ

 Ο Σύλλογος Γυναικών Περιοχής Καλοχωρίου αποδίδει φόρο τιμής , ευγνωμοσύνης και αγάπης σε κάθε μητέρα σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στην ταβέρνα «Αρχόντισσα» στο Καλοχώρι. Ομιλήτριες της εκδήλωσης είναι η κοινωνιολόγος Διονυσία Τριπολίτου με θέμα: «Ο ρόλος της μητέρας στο πέρασμα των χρόνων» και η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Ματούση. Ο εφημέριος της ενορίας πατήρ Βασίλειος θα δώσει τη θρησκευτική και χριστιανική προσέγγιση της μητρότητας και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου θα αφιερώσουν ποιήματα στις μαμάδες τους. Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση μπορούν να φέρουν τρόφιμα για παιδιά που έχουν ανάγκη.

ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ

Η εθελοντική ομάδα «ΕΣΤΙΑ» με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας, διοργανώνει εκδήλωση, που θα γίνει σήμερα Κυριακή στις 11 π. μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Γόννων.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η κ. Δήμητρα Μπαρδάνη, καθηγήτρια της Γαλλικής Φιλολογίας, δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρόεδρο της ΕΛΟΣΥΛ και ο π. Παύλος Καστανάρας. Ποίηση για τη μητέρα και την εστία από την κ. Λίνα Φωλίνα, δικηγόρο, ποιήτρια και αντιπρόεδρο της ΕΛΟΣΥΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass