ΔΥΟ ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Όχι στο 4ο μνημόνιο

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2017 22:25

Δύο χωριστές συγκεντρώσεις εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν στα Φάρσαλα ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Προηγήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στα γραφεία του με ομιλητή τον πρόεδρο του Ε.Κ. κ. Γρηγόρη Γούσια, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "το νέο αυτό μνημόνιο περιλαμβάνει για μία ακόμη φορά αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα, που χτυπούν τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και αφήνουν ξανά στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο και τους πλούσιους.

Τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα και διαμορφώνουν μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές. Είναι το 4ο μνημόνιο που ισοπεδώνει την κοινωνία, γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων".

Ακολούθησε η συγκέντρωση του Π.Α.Μ.Ε. στην πλατεία Δημαρχείου με ομιλητή τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων και μέλος του ΠΑΜΕ κ. Απόστολο Αναγνώστου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: "Το πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που περιλαμβάνει προνόμια για τους πλούσιους και συνθλίβει τους εργαζόμενους. Με τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις, λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα, μειώνει τις συντάξεις, μετατρέπει τους εργαζομένους σε δούλους των πολυεθνικών καταργώντας την αργία της Κυριακής, μειώνει το επίδομα ανεργίας, τα επιδόματα των εργαζομένων, απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, ιδιωτικοποιεί ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΑ κ.λπ. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί κατά της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Στις δύο συγκεντρώσεις εκδόθηκαν ψηφίσματα κατά των νέων μέτρων που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1