ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ

Επίσκεψη μαθητών στον Βιολογικό Καθαρισμό

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 15:15

Tις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού T.K.Σαρανταπόρου επισκέφθηκαν oι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σαρανταπόρου μαζί με δασκάλους και κηδεμόνες.

Εκεί τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ, κ. Φώτης Καραγκόγκος και μέλη του ομίλου της ΤΕΔΡΑ που έχει αναλάβει τη Συντήρηση- Λειτουργία των ΕΕΛ του Δήμου Ελασσόνας. Την ξενάγηση έκανε ο κ. Νίκος Πατσίκας, χημικός μηχανικός και υπεύθυνος της λειτουργίας των ΕΕΛ του Δήμου Ελασσόνας.

Η πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου κ. Ηλία Λάτσιου σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ. και τον όμιλο ΤΕΔΡΑ βοήθησε τους μικρούς μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία ενός βιολογικού καθαρισμού.

Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Σαρανταπόρου κατασκευάστηκε το 1999 και έχει σχεδιαστεί για την εξυπηρέτηση 1200 ισοδύναμων κατοίκων. Η μέθοδος επεξεργασίας των λυμάτων είναι αυτή των τεχνητών υγροβιότοπων. Οι υγροβιότοποι αποτελούνται από υδρόχαρη φυτά, όπως τα καλάμια, τα οποία σε συνδυασμό με τον αέρα δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για απορρύπανση των αστικών λυμάτων.

Με τη δράση αυτή η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ. υποστηρίζει και αναπτύσσει περιβαλλοντική συνείδηση σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Τέλος τέτοιου είδους δράσεις από την πλευρά της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ. θα συνεχιστούν αφού θα απευθυνθεί κάλεσμα σε όλα τα σχολεία του Δήμου να επισκεφτούν τους βιολογικούς καθαρισμούς του Δήμου και να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία επεξεργασίας των αστικών λυμάτων προς όφελος του περιβάλλοντος.

.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PERSES
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1