ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΞΕΨΥΧΗΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡOΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Αδίστακτοι οι δολοφόνοι της 91χρονης

* Τη γρονθοκοπούσαν στο πρόσωπο, ενώ με μαχαίρι της άνοιγαν πληγές *«Στα τυφλά» η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. που αναμένει τα εργαστηριακά ευρήματα

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2017 22:50
Τα ευρήματα του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλονίκης αναμένει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δολοφόνων Τα ευρήματα του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλονίκης αναμένει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δολοφόνων

Μαρτυρικός αποδείχθηκε ο θάνατος που είχε η 91χρονη Σοφία Γ. Χατζηλιάδου που - σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση - βασανίσθηκε από αδίστακτους δολοφόνους προτού πεθάνει από γρονθοκοπήματα στο κεφάλι.

Μια ιατροδικαστική έκθεση που περιγράφοντας την αιτία θανάτου της υπερήλικης γυναίκας επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα με πιθανότερο κίνητρο τη ληστεία.

Το νέο στοιχείο, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή που έκανε χθες το πρωί τη νεκροτομή, είναι πως η 91χρονη έφερε στο κεφάλι «επιφανειακές διασχίσεις» από «νύσσον και τέμνον όργανο», δηλαδή οι άνανδροι ληστές τής προκαλούσαν πληγές με μαχαίρι ενόσω ήταν ζωντανή.

Είναι μια γνωστή – από παλαιότερα εγκλήματα – πρακτική σκληρών κακοποιών που βασανίζουν τα θύματά τους καθώς δεν πείθονται από τις απαντήσεις ότι δεν διαθέτουν χρήματα, λίρες ή χρυσαφικά στο σπίτι. Κακοποιοί που ενώ κάνουν το σπίτι «ρημαδιό» χωρίς να βρίσκουν χρήματα και τιμαλφή, φεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος «εκδικούνται» σκορπίζοντας τον θάνατο, με θύματα ανυπεράσπιστους γέροντες.

Η έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας προς το παρόν κινείται «στα τυφλά» αφού δεν υπάρχουν μαρτυρίες, καθώς κανείς γείτονας ή συγχωριανός δεν αντιλήφθηκε κάτι. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βασίζεται πλέον στα αναμενόμενα εργαστηριακά ευρήματα του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του οποίου ερεύνησαν τον χώρο, αναζητώντας τυχόν αποτυπώματα και βιολογικό υλικό που θα βοηθήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Η είδηση του θανάτου της Σοφίας Χατζηλιάδου αποτέλεσε κεραυνό αν αιθρία για τα Βούναινα, με τους κατοίκους να έχουν σοκαρισθεί όχι τόσο από τον θάνατο της συγχωριανής τους όσο από τον τρόπο που δολοφονήθηκε.

Η άτυχη 91χρονη βρέθηκε νεκρή από γειτόνισσές της, προχθές το μεσημέρι, που την αναζητούσαν, καθώς είχε μεσημεριάσει και το σπίτι της ήταν κλειστό, ενώ δεν τη συνάντησε ούτε ο πλανόδιος φούρναρης που την προμήθευε ψωμί.

Ανοίγοντας το σπίτι οι γειτόνισσες αντίκρισαν το φρικιαστικό θέαμα, την υπέργηρη γυναίκα να κείτεται νεκρή στο πάτωμα, αιμόφυρτη, δεμένη πισθάγκωνα σε μια καρέκλα. Οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., με κίνητρο τη ληστεία, έδεσαν με σχοινί στην καρέκλα την άτυχη γυναίκα, που έζησε έναν εφιάλτη μέχρι να ξεψυχήσει.

ΦΡΙΚΗ

Η νεκροτομή επιβεβαίωσε την αρχική εκτίμηση της κ. Λεονταρή ότι δηλαδή η δολοφονία έγινε τις πρώτες βραδινές ώρες της περασμένης Δευτέρας.

«Η αιτία θανάτου» δήλωσε χθες στην «Ε» η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή μετά τη νεκροτομή, «οφείλεται σε εσωτερική αιμορραγία που προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση».

Οι αδίστακτοι δολοφόνοι αφού έδεσαν την ανυπεράσπιστη γυναίκα στην καρέκλα, άρχισαν να τη γρονθοκοπούν κυρίως στο πρόσωπο και λιγότερο στο στήθος.

Τα πολλαπλά «βάναυσα χτυπήματα» στο κεφάλι ίσως να έγιναν και με τη χρήση ακαθόριστου θλώντος οργάνου που, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες εκτιμήσεις, μπορεί να ήταν για παράδειγμα και μια σιδερογροθιά. Από τα χτυπήματα προκλήθηκε «κάταγμα στο κρανίο» σύμφωνα με την κ. Λεονταρή που προκάλεσε την εσωτερική αιμορραγία και κατ΄ επέκταση τον θάνατο.

Η χθεσινή νεκροτομή ωστόσο αποκάλυψε και μια φρικιαστική διάσταση, αφού η άτυχη γυναίκα έφερε στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού της, στο ύψος του αυτιού, «πολλές επιφανειακές διασχίσεις» από «νύσσον και τέμνον όργανο», από μαχαίρι δηλαδή.

Οι άνανδροι ληστές, ενόσω ήταν ζωντανή η 91χρονη, τη βασάνιζαν ανοίγοντας πολλές πληγές με μαχαίρι. Εν ολίγοις, η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαιώνει τον μαρτυρικό θάνατο που είχε η ηλικιωμένη γυναίκα.

«ΕΚΔΙΚΗΣΗ»

Από άλλα ειδεχθή εγκλήματα που έχουν καταγραφεί στα αστυνομικά χρονικά, είναι γνωστό πως σκληροί κακοποιοί βασανίζουν τα θύματά τους καθώς δεν πείθονται από τις αρνητικές απαντήσεις που τους δίνουν πως «ούτε χρήματα έχουν ούτε και λίρες» για τις οποίες υποτίθεται γνωρίζουν οι ληστές.

Σε αυτά τα εγκλήματα, οι κακοποιοί γρονθοκοπούν αλύπητα ακόμη και ανήμπορους γερόντους και αντί να εγκαταλείψουν τα θύματά τους όταν διαπιστώσουν πως όντως δεν έχουν λίρες και χρυσαφικά, παρά ελάχιστα ευρώ από τη σύνταξη του ΟΓΑ, φεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος «εκδικούνται» τα θύματά τους σκορπώντας τον θάνατο.

«ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ»

Οι δράστες του προχθεσινού εγκλήματος, «ρήμαξαν» το σπίτι της 91χρονης που ζούσε μόνη της στα Βούναινα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλα τα δωμάτια βρέθηκαν να έχουν ψαχθεί, το ψυγείο ανοιγμένο, τα συρτάρια των επίπλων βγαλμένα, ακόμη και το στρώμα ξέσχισαν με μαχαίρι.

Η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας προς το παρόν κινείται «στα τυφλά», αφού δεν υπάρχουν μαρτυρίες καθώς κανείς γείτονας ή συγχωριανός δεν αντιλήφθηκε τίποτε το βράδυ του φονικού. Ο αριθμός των δραστών παραμένει άγνωστος αλλά από τον τρόπο δράσης εκτιμάται πως ήταν τουλάχιστον δύο.

Αγνωστο παραμένει επίσης, αν οι δράστες βρήκαν και έκλεψαν κάτι από το σπίτι, που λιγότερο σημασία έχει πλέον καθώς μετά τον θάνατο της 91χρονης, η ΕΛ.ΑΣ. δεν αναζητά πια ληστές, αλλά δολοφόνους. Η αστυνομία της Καρδίτσας ελπίζει στα εργαστηριακά ευρήματα του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλονίκης που ερεύνησε το σπίτι στο οποίο δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης.

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Θλίψη και αγανάκτηση για το μαρτύριο της κυρά-Σοφίας!

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη στυγερή δολοφονία 91χρονης γυναίκας στη γενέτειρά του, τα Βούναινα Λάρισας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η άγρια δολοφονία στο χωριό μας, τα Βούναινα Λαρίσης, της υπέργηρης κυρά-Σοφίας με σκοπό, όπως φαίνεται τη ληστεία, προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό. Ειδικά για όσους από εμάς γνωρίζαμε προσωπικά την καλοκάγαθη και άκακη ηλικιωμένη, το φρικτό μαρτύριο που υπέστη πριν καταλήξει, μας έχει γεμίσει θλίψη αλλά και αγανάκτηση.

Το συμβάν αυτό, που έρχεται να προστεθεί σε μια επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα εγκληματικών ενεργειών που στόχο έχουν ηλικιωμένους αλλά και άλλους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες, μέσα και έξω από τα σπίτια τους, δείχνει ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Αν δεν δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά, αν δεν καταστείλουμε το έγκλημα σε όλες του τις μορφές, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια ζούγκλα αδικίας και παρανομίας.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, κυρίως για να το ακούσουν όλοι οι δήθεν υπέρμαχοι των δικαιωμάτων, που αυτή τη στιγμή έχουν την ευθύνη της Προστασίας του Πολίτη, ότι χωρίς ασφάλεια δεν υφίσταται κανένα δικαίωμα και καμία ελευθερία. Με νόμους-λάστιχο, όπως ο «νόμος Παρασκευόπουλου», που κάνουν τη φυλακή κέντρο διερχομένων για όποιον τελέσει εγκληματική πράξη, με το δόγμα της ανοχής στην ασυδοσία, δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Αυτό που έγινε χθες στα Βούναινα, αύριο θα γίνει κάπου αλλού».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass