ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Με τις πινακίδες υπό μάλης για καφέ!

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2017 22:29

Τρόπους για να αποφεύγουν τα πρόστιμα από τη Δημοτική Αστυνομία και για να παρανομούν σκαρφίζονται Λαρισαίοι δικυκλιστές.

Πεζοδρόμους και πλατείες επιλέγουν ακόμα κάποιοι για να παρκάρουν τα μηχανάκια τους και για να γλιτώσουν από τη Δημοτική Αστυνομία που μοιράζει κλήσεις σε όποιον παρανομεί αφαιρούν οι ίδιοι τις πινακίδες τους.
Με τον αριθμό κυκλοφορίας …ανά χείρας φαίνεται πως απολαμβάνουν κάποιοι τον καφέ τους στην πλατεία Ταχυδρομείου σταθμεύοντας παράνομα το δίκυκλό τους. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούν ότι ξεγελούν τους αστυνομικούς και πως δεν θα κληθούν να καταβάλουν κάποιο πρόστιμο. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνη Γκανάτσιο «παρατηρήθηκε αυτή η πρακτική από κάποιους να αφαιρούν τις πινακίδες από τα μηχανάκια. Αν αυτό το φαινόμενο πάρει διαστάσεις τότε θα βγει ο γερανός της υπηρεσίας. Η συνέχεια είναι γνωστή: τα δίκυκλα θα μεταφέρονται στο αμαξοστάσιο και μετά ο ιδιοκτήτης θα πληρώνει και την παράβαση αλλά και τη μεταφορά».
Μετά και τη λειτουργία του νέου χώρου στάθμευσης στην οδό Αλ. Παπαναστασίου απέναντι από την Κεντρική πλατεία οι έλεγχοι σε πεζοδρόμους και πλατείες έχουν εντατικοποιηθεί. Πρόκειται για έναν χώρο αποκλειστικά για δίκυκλα ο οποίος λειτουργεί δωρεάν όλο το εικοσιτετράωρο, διαθέτει εκατό διαγραμμισμένες θέσεις στάθμευσης και είναι αφύλακτος. «Τελευταία παρατηρούμε εικόνες βελτίωσης. Οι περισσότεροι επιλέγουν το νέο πάρκινγκ στην Κεντρική πλατεία. Την ίδια ώρα εντατικοποιούμε τους ελέγχους ακόμα και για διέλευση από τους πεζοδρόμους όπου και εκεί τα πρόστιμα είναι αυστηρά και φθάνουν τα 200 ευρώ».
Στόχος όπως επισημαίνουν είναι η βελτίωση των συνθηκών στο κέντρο της πόλης. Η εξάλειψη της εικόνας με τις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τους πεζοδρόμους με τα σταθμευμένα μηχανάκια που δυσκολεύουν την κίνηση των πεζών. Ο Δήμος Λαρισαίων επιθυμεί να μπει τέλος στο χαώδες κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Λάρισας, να μπει τάξη στο κέντρο και τους πεζοδρόμους. Στην άναρχη στάση και στάθμευση. Για να κινούνται απρόσκοπτα οι πολίτες.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass