ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΨΑΛΜΟΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ

«Eφυγε» ο Ελασσονίτης Παντελής Δημοβέλης

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2017 22:53

«Έφυγε» από τη ζωή αθόρυβα, σε ηλικία 85 ετών, ο συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος Παντελής Δημοβέλης, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες.

Ο εκλιπών ήταν αγαπητός στην τοπική κοινωνία, κοινωνικός, φιλήσυχος, μειλίχιος, χαμογελαστός και ευγενής, άτομο της προσφοράς, του ενδιαφέροντος και της έγνοιας για τον συνάνθρωπο, δοτικός, με ενδιαφέρον για την καθημερινότητα της περιοχής, φίλος του τοπικού Τύπου. Πέρα από τις ενασχολήσεις του, άφησε το δικό του ιδιαίτερο «στίγμα» στα εκκλησιαστικά και κοινωνικά «δρώμενα» της περιοχής. Έως και τους τελευταίους μήνες παρέμεινε ενεργός και δραστήριος.

Αφήνει πίσω τη σύζυγο του Έλλη, τα δύο παιδιά του Πέτρο και Γιάννα (με τις οικογένειές τους), αδέλφια, εγγόνια και ανίψια. Στην Εξόδιο Ακολουθία, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας συλλειτούργησαν οι αρχιμανδρίτες π. Χριστοφόρος Παπανικολάου (της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου), π. Βησσαρίων Καραλάσκος (προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού), π. Παϊσιος Μπίσμπας, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι ιερείς των ενοριών της πόλης π. Νικόλαος, π. Χρήστος, π. Γεώργιος, π. Ευάγγελος και ο διάκονος π. Νεόφυτος. Για τον εκλιπόντα, έκανε σύντομη αναφορά ο αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, που διαβίβασε και τις ευχές του απουσιάζοντος για ανειλημμένες υποχρεώσεις μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, υπογραμμίζοντας ανάμεσα στα άλλα:

«Όλη η ζωή ένας ψαλμός στον Θεό. Ο άνθρωπος μέσα στην καθημερινότητά του, την αδυναμία του, τα πάθη του μπορεί να μεγαλουργήσει. Σχεδόν ένα χρόνο τώρα, ο μακαριστός με Εξομολόγηση, με τη Θεία Κοινωνία, προετοιμάστηκε για να ζήσει στον αιώνιο κόσμο. Παρά τα προβλήματα υγείας, μας κατέπληξε η υπομονή, το θάρρος, η λαχτάρα του να ζήσει και να συνεχίσει να προσφέρει.

Είχε αγωνία για την πρόοδο του Μητροπολιτικού ναού, για τις εορτές και πανηγύρεις. Υπήρξε πραγματικά αφιερωμένος όχι μόνο στον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, αλλά και σε όλες τις εκκλησίες και τις ιερές μονές της Μητροπόλεως. Επίτροπος της ενορίας, εργάστηκε αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς. Ευεργέτης της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου, ιδρυτικό και ενεργό μέλος του σωματείου «Παναγία Ολυμπιώτισσα». Μαρτυρία μιάς αγωνίας και διακονίας προς την Εκκλησία. Ο κ. Παντελής κατέθετε καθημερινά την αρχοντιά του. Ξεχώριζε για την ευγένεια, για την ανοιχτή καρδιά του, για τον σεβασμό προς εμάς τους κληρικούς, για την προθυμία να στηρίξει τον καθένα. Η φυγή του προς τον ουρανό να είναι καλό μάθημα για όλους, σημείο αναφοράς, παράδειγμα αταλάντευτης πίστης προς την Εκκλησία».

Στην κηδεία του εκλιπόντος, έδωσαν το «παρών», ανάμεσα στους άλλους, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί, πρ. βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, μέλη της «οικογένειας» του νομικού κόσμου του νομού Λάρισας και πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Ελασσόνας και της Λάρισας.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass