ΓΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η Κ.Ο. ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί η ΔΗΣΥ ψήφισε «παρών» για το Μουσείο Αγρότη στο Κιλελέρ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2017 16:10

Την έντονη αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης -ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η ανακοίνωση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά για την ίδρυση του Μουσείου Αγροτικού Κινήματος στο Κιλελέρ και τη στάση της αντιπολίτευσης στην προτεινόμενη τροπολογία.

Η κ. Βαγενά επικρίνοντας τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στα οποία απέδωσε μικροψυχία, υποστήριξε ότι η ΔΗΣΥ-ΠΑΣΟΚ καταψήφισε την τροπολογία «(άκουσον-άκουσον) υποστηρίζοντας ότι η πρότασή μας για την ίδρυση του μουσείου είναι “λαϊκισμός”».

Απορρίπτοντας πλήρως την επιχειρηματολογία της Λαρισαίας βουλευτή και εξηγώντας ότι η ψήφος «παρών» σχετίζεται με την προχειρότητα με την οποία κατατέθηκε η πρόταση –χωρίς μελέτη σκοπιμότητας, μελέτη βιωσιμότητας και στοιχεία για την αναφερόμενη αυτοχρηματοδότηση- η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανακοίνωσε το ακριβές περιεχόμενο της τοποθέτησης της βουλευτή Δράμας Χαρούλας Κεφαλίδου (φωτ.) από τα πρακτικά της Βουλής.

Όπως σημείωσε η κ. Κεφαλίδου στη συνεδρίαση της Βουλής: «Και πάω στο τελευταίο, στην ίδρυση Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ. Είναι πολύ ωραία να λαϊκίζουμε και να χαϊδεύουμε αυτιά. Ξέρετε, η Ελλάδα είναι μια μαρτυρική χώρα. Όπου και να κοιτάξει κανείς μπορεί να δημιουργήσει χιλιάδες μουσεία, χιλιάδες πράγματα για να τιμήσει ανθρώπους που έχουν περάσει απ' αυτόν τον τόπο.

Θέλω εγώ, όμως, να ρωτήσω: Πέρα απ' αυτήν την πραγματικά πολύ ωραία ιδέα και πέρα από την πολιτική που θέλουν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσουν, υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας; Υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας; Πέρα από τον ωραίο χώρο, ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουμε αυτό το μουσείο; Μιλάτε για αυτοχρηματοδότηση. Από πού τεκμαίρεται; Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο μέσα σ' αυτό που έχετε καταθέσει.

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας βουλευτή)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Κυρία Κεφαλίδου, βάλτε μια τελεία.

ΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡΑ) ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: Η ερώτησή μου προς την υπουργό είναι: Εδώ το Υπουργείο κλείνει μουσεία γιατί δεν μπορεί να τα λειτουργήσει, γιατί δεν έχει τα έσοδα, δεν έχει το προσωπικό. Μπορείτε να ιδρύσετε ένα μουσείο καινούριο για να έχει την τύχη και των προηγούμενων; Ψηφίζουμε «ΠΑΡΩΝ» κι εδώ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass