ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 8η ΕΜΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εγκλωβίστηκε ορειβάτης στον Όλυμπο

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2017 13:00

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ του Σαββάτου για τον εντοπισμό και την ασφαλή κατάβαση ενός ορειβάτη από τον Όλυμπο. Η επιχείρηση για τον εγκλωβισμένο ορειβάτη στον Όλυμπο συνεχίζεται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Πρόκειται για έναν 30χρονο Ρουμάνο, που προχθές στις 11 το βράδυ επικοινώνησε μέσω κινητού τηλεφώνου ότι βρίσκεται στη θέση Κακόσκαλα και έχει αποπροσανατολιστεί.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν κλιμάκια της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας και της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης αλλά και πυροσβέστες από το Λιτόχωρο με ένα όχημα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ορειβάτη σταμάτησε χθες το απόγευμα λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Όλυμπο. Ο 30χρονος σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης «επιχείρησε να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα, ακολούθησε όμως λάθος διαδρομή και εγκλωβίστηκε σε ορθοπλαγιά στην περιοχή των Καζανιών.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό το Σάββατο στις 8.24 μ.μ. και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποίησε την ομάδα επιφυλακής τεσσάρων διασωστών, μελών της ΕΟΔ, που βρίσκονταν στο οροπέδιο των Μουσών, πλησίον της περιοχής όπου χάθηκε ο ορειβάτης.

Οι τέσσερις διασώστες ξεκίνησαν εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, με κεραυνούς και χαλαζόπτωση, στην περιοχή όπου βρίσκεται ο αγνοούμενος, δυστυχώς, όμως, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την έρευνα και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, για δική τους ασφάλεια. Στη διάρκεια της νύχτας μετέβη στο σημείο και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, το οποίο από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής πραγματοποιούσε έρευνες για να εντοπίσει τον ορειβάτη», καταλήγει ανακοίνωση της ΕΟΔ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass