ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

«S.O.S.» για τις επιδρομές αγριογούρουνων

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2017 22:17

Επέλαση δεκάδων αγριογούρουνων σε περιοχές της επαρχίας Ελασσόνας, με σημαντικές καταστροφές σε καλλιέργειες, που αφήνουν στο διάβα τους, σημειώνεται το τελευταίο διάστημα, με εύλογη την ανησυχία του αγροτικού κόσμου αλλά και των φορέων της περιοχής για το

φαινόμενο.
Καθημερινά, δεκάδες αγρότες και καλλιεργητές διαμαρτύρονται και ανησυχούν. Ήδη έχουν καταγραφεί ζημιές σε καλλιέργειες σε περιοχές των πρώην Δήμων Ποταμιάς, Σαρανταπόρου, Ολύμπου, και Ελασσόνας, και ειδικότερα στο Δομένικο, στο Βλαχογιάννι, στο Σαραντάπορο, στο Πύθιο, στο Παλαιόκαστρο, στον Ευαγγελισμό κ.ά.
Ακόμη, δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός πως αρκετοί αγρότες δεν κρύβουν τον φόβο τους ακόμα και για τραυματισμούς αλλά και για την ίδια τους τη ζωή, αποφεύγοντας να πλησιάσουν τα χωράφια τους ή και φροντίζοντας να απομακρυνθούν σύντομα από τις όποιες αγροτικές εργασίες έχουν.
Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που απέστειλε στο Δασαρχείο Ελασσόνας και στο Δασαρχείο Λάρισας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιάννης Σαπουνάς, ζητώντας τη συνεργασία τους για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, σε μια εποχή που ακόμη δεν ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος.
Το κείμενο της επιστολής του κ. Σαπουνά, που καθημερινά γίνεται δέκτης δεκάδων διαμαρτυριών από ανήσυχους αγρότες είναι:
«Μετά από πολλές και έντονες διαμαρτυρίες των αγροτών του Δήμου μας, σας ενημερώνουμε ότι επιδρομές αγριογούρουνων έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως αραβόσιτου και μηδικής. Το πρόβλημα παρουσιάζεται έντονο σε όλη σχεδόν την επικράτεια του Δήμου.
Το αυξημένο κόστος παραγωγής και το γεγονός ότι οι καταστροφές από αγριογούρουνα δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, φέρνουν τους αγρότες σε δυσχερή θέση και απόγνωση. Εκτός όμως από τις καταστροφές στις καλλιέργειες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αγροτών. Να σημειωθεί ότι αν οι ίδιοι, κυνηγήσουν τους αγριόχοιρους, για την προστασία της καλλιέργειάς τους, θα κατηγορηθούν για παράνομη θήρα.
Παρακαλούμε όπως λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τον έλεγχο του πληθυσμού του αγριόχοιρου. Επίσης, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας, ώστε με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τους αγρότες του Δήμου μας».

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass