ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ

Νέοι βανδαλισμοί στη Νέα Σμύρνη

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2017 22:12

Σε νέους βανδαλισμούς προχώρησε προχθές το βράδυ ομάδα άγνωστων νεαρών, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, στη Νέα Σμύρνη. Η μανία για καταστροφές φαίνεται να μην έχει τελειωμό την ίδια ώρα που ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης αναμένεται να επισκεφτεί την περιοχή

των «Νταμαριών» την Πέμπτη 17 Αυγούστου.
Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από το τελευταίο επεισόδιο που δύο αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση στην οδό Θεμιστοκλέους και προχθές το βράδυ σημειώθηκαν νέοι βανδαλισμοί. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των βανδάλων βρέθηκαν τα δύο σχολεία, το 11ο Δημοτικό στην οδό Πλάτωνος και, το 11ο Γυμνάσιο και Λύκειο στην οδό Αρχιμήδους.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κάτοικοι της συνοικίας, «οι νεαροί αφού ξήλωσαν κάγκελα και σίδερα από την περίφραξη του Γυμνασίου στη συνέχεια έβγαλαν όλο τους το μένος στα μάρμαρα από τα σκαλοπάτια, σπάζοντάς τα. Σειρά είχαν τα καλάθια για τα σκουπίδια, που τα διέλυσαν όπως και τα ρολόγια της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΛ. Έκαναν ζημιές μέχρι και σε σωλήνες καυστήρων φυσικού αερίου αλλά και σε υδρορροές» δηλώνουν για να προσθέσουν «είμαστε αγανακτισμένοι. Οι ζημιές για ακόμα μια φορά είναι ανυπολόγιστες, αν και έχουμε ζητήσει πολλές φορές τη φύλαξη των σχολείων όχι τη μέρα αλλά τη νύχτα».
Οι βάνδαλοι εκμεταλλεύτηκαν αρχικά την ανοιχτή είσοδο της αυλής του Γυμνασίου και στη συνέχεια περνώντας πάνω από την περίφραξη εισήλθαν στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, μιας και εκείνη η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Όπως σημειώνουν στην «Ε» κάτοικοι της συνοικίας «κάθε μέρα μετράμε ζημιές, στις περιουσίες μας, στα σχολεία των παιδιών μας, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Η αστυνομία πάλι περνά νωρίς. Φτάνει μέχρι την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην οδό Πλάτωνος και γυρίζει πάλι πίσω. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να γίνει κατανοητή η σοβαρότητα της κατάστασης».
Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass