«ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ»

Πλήθος κόσμου στο Κάστρο της Βελίκας

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2017 22:11

Μια μαγευτική βραδιά με το πιο όμορφο φεγγάρι της χρονιάς έζησε πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο Κάστρο της Βελίκας τη Δευτέρα για την εκδήλωση «Στο φως του φεγγαριού» που συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Καλυψώ» του Δήμου Αγιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Φιλοκτήτης» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλάτωμα, έξω από την εκκλησία του Κάστρου, που προσφέρει απίστευτη θέα προς το Αιγαίο Πέλαγος, οι ηθοποιοί Πόπη Πελτεκοπούλου και Χρήστος Χαλβατζάρας παρουσίασαν εξαιρετικά τα «Τριάντα τρία νοσταλγικά φεγγάρια» του Οδυσσέα Τσιντζιράκου και απήγγειλαν ποιήματα των Ρίτσου, Λόρκα, Σεφέρη και Λεοντάρη.

Οι μουσικοί Αλέξανδρος Τσιωνάς, Μαριάννα Ζάχου, Βαγγέλης Τσιαπλές και Πάνος Κοσμίδης με τις μελωδίες τους συνεπήραν όλους αυτούς που, πραγματικά, κατέκλυσαν τον χώρο αποσπώντας την αγάπη και το θερμό χειροκρότημά τους.

Χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους και ευχαριστίες για τη συμμετοχή τους απηύθυναν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντωνία Χατζοπούλου, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Σδρόλια και ο φιλόλογος Οδυσσέας Τσιντζιράκος.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Μπέμπης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass