ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Μεγαλώνει ο «πυρήνας» διεκδίκησης νέου δήμου Ολύμπου

* Ακολουθούν λαϊκές συνελεύσεις σε τοπικές κοινότητες

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2017 22:30

Όλο και περισσότερους υποστηρικτές κατακτά η πρόταση μιας ομάδας νυν και πρώην στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Ελασσόνας να δημιουργηθεί νέος δήμος Ολύμπου, που θα περικλείει τους πρώην δήμους Ολύμπου, Σαρανταπόρου, Λιβαδίου και την πρώην κοινότητα Καρυάς.

Η λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Καλλιθέα Ελασσόνας, για τη δημιουργία του νέου δήμου, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς παρευρέθηκαν οι περισσότεροι πρόεδροι και μέλη των τοπικών κοινοτήτων των παραπάνω περιοχών για να εκφράσουν την άποψή τους και να πάρουν θέση πάνω στην συγκεκριμένη πρόταση.

«Το κλίμα ήταν καλό και θετικό….» υποστήριξε στην «Ε» ο κ. Χρήστος Παπαδημητρίου εκ των μελών της δεκαμελούς μόνιμης επιτροπής διεκδίκησης δημιουργίας νέου δήμου Ολύμπου, η οποία αναδείχθηκε στο πλαίσιο της συνέλευσης.

Επισήμανε δε πως αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν λαϊκές συνελεύσεις στις τοπικές κοινότητες, που περιλαμβάνονται στα γεωγραφικά όρια του σχεδίου του νέου δήμου, με πρωτοβουλία των προέδρων τους, ενώ το αργότερο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να καταθέσουν τα πορίσματά τους, είτε συναινούν είτε όχι, με την εν λόγω πρόταση.

«Ένα μεγάλο ποσοστό προέδρων τοπικών κοινοτήτων, που κλήθηκαν να παρευρεθούν στη μεγάλη λαϊκή συνέλευση στην Καλλιθέα Ελασσόνας ανταποκρίθηκαν και μάλιστα πολλοί συναίνεσαν με την πρόταση…» υποστηρίζει ο κ. Παπαδημητρίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυξάνεται η δύναμη των υποστηρικτών του νέου δήμου Ολύμπου.

Βέβαια αυτό μαρτυρά και ο αυξημένος αριθμός των μελών της μόνιμης επιτροπής διεκδίκησης, που αναδείχθηκε στο πλαίσιο της συνέλευσης, η οποία αποτελείται από δέκα μέλη, και είναι διπλάσιος της προσωρινής Επιτροπής, που είχε συγκροτηθεί σε αρχικό στάδιο για τη διεκδίκηση του αιτήματος του νέου δήμου.

Αναλυτικότερα, τα μέλη που αναδείχθηκαν στη μόνιμη επιτροπή διεκδίκησης είναι τα εξής: Χρήστος Παπαδημητρίου, Θεόδωρος Μηνάς (πρώην δήμαρχος Σαρανταπόρου), Νικόλαος Βολιώτης, Δημήτριος Καρανίκας, Γιώργος Ταμουρίδης, Γιώργος Σακελλαρίδης, Αθανάσιος Κλεισιάρης (πρώην δήμαρχος Σαρανταπόρου), Χρήστος Κατσάρας, Ιωάννης Ράπτης, Στάθης Πουρσανίδης.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, στοχεύουν να καταθέσουν την πρόταση δημιουργίας νέου δήμου Ολύμπου στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να συμπεριληφθεί στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την τοπική αυτοδιοίκηση μέσα στο φθινόπωρο.

Να σημειωθεί ότι η κίνηση απόσχισης από τον Δήμο Ελασσόνας, γίνεται με το επιχείρημα ότι ο δήμος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει επαρκώς στις ανάγκες όλων των δημοτικών κοινοτήτων αρμοδιότητάς του, με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται σοβαρά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με την αγροτική οδοποιία, την κτηνοτροφία και γενικά με τις συνθήκες ποιότητας ζωής των κατοίκων των περιοχών του βόρειου μέρους του δήμου.

Συγκεκριμένα τα όρια της πρότασης του νέου δήμου, στον χάρτη του σημερινού Δήμου Ελασσόνας, περικλείουν τις εξής δημοτικές ενότητες και οικισμούς:

Δημοτική ενότητα Καρυάς: Τοπική Κοινότητα Καρυάς, Τοπική Κοινότητα Κρυόβρυσης, Τοπική Κοινότητα Συκαμινέας.

Δημοτική ενότητα Λιβαδίου: Δημοτική Κοινότητα Λιβαδίου, Τοπική Κοινότητα Δολίχης.

Δημοτική ενότητα Ολύμπου: Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας Ελασσόνος

Τοπική Κοινότητα Κοκκινογείου, Τοπική Κοινότητα Κοκκινοπηλού

Τοπική Κοινότητα Λόφου, Τοπική Κοινότητα Ολυμπιάδος, Τοπική Κοινότητα Πυθίου, Τοπική Κοινότητα Φλαμπούρου (Βρυσοπούλες,

Ιερά Μονή Σπαρμού, Σκοπιά, Φλάμπουρο).

Δημοτική ενότητα Σαρανταπόρου: Τοπική Κοινότητα Αζώρου, Τοπική Κοινότητα Γερανίων, Τοπική Κοινότητα Γιαννωτών, Τοπική Κοινότητα Λυκουδίου (Λυκούδι, Συκιά), Τοπική Κοινότητα Μηλέας (Συκιά, Μηλέα) , Τοπική Κοινότητα Σαρανταπόρου, Τοπική Κοινότητα Τσαπουρνιάς

(Τσαπουρνιά, Φαρμάκη).

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass