ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 47 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ

Ισόβια σε 77χρονο Λαρισαίο!

*«Δεν το έκανα εγώ. Μοιάζω με εγκληματίας;» είπε στην απολογία του αλλά κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας χθες το μεσημέρι

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2017 15:40

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 77χρονος Λαρισαίος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για ένα έγκλημα που διαπράχθηκε στην καρδιά της πόλης πριν τρία περίπου χρόνια.

Ο υπερήλικας μαχαίρωσε την επί 47 χρόνια σύζυγό του στο ίδιο τους το σπίτι και μετά προσπάθησε να κρύψει κάθε στοιχείο από το έγκλημα. Η 69χρονη γυναίκα ωστόσο που προσπαθούσε να κρατηθεί στη ζωή όταν έφτασε στο νοσοκομείο και τη ρωτούσαν τι συνέβη απαντούσε επανειλημμένα «ο άντρας μου, ο άντρας μου».

Χθες για αρκετές ώρες στην αίθουσα των δικαστηρίων της Λάρισας αναβίωσε το οικογενειακό δράμα που στοίχισε μια ανθρώπινη ζωή και ταυτόχρονα οδήγησε έναν άνθρωπο τέτοιας ηλικίας στη φυλακή. Ο ίδιος ωστόσο αρνούταν τα πάντα λέγοντας συνεχώς πως δεν τη σκότωσε ο ίδιος αλλά πρόκειται για ατύχημα. Μόλις η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την απόφαση φώναξε:

-«Λυπηθείτε με λίγο. Ζητώ συγγνώμη από το δικαστήριο».

-«Από τον Θεό να ζητήσεις συγγνώμη» του απάντησε η πρόεδρος.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Ήταν παντρεμένοι από το μακρινό 1967 και απέκτησαν δύο παιδιά. Η ίδια σύμφωνα με τα όσα αποδείχθηκαν και από το πρώτο δικαστήριο ήταν μια φιλήσυχη γυναίκα με πράο και ελεήμονα χαρακτήρα. Απολύτως αφοσιωμένη στο σπίτι της και τα παιδιά της δεν αμελούσε να συμμετέχει στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Ωστόσο όπως αποδείχθηκε περνούσε δύσκολες στιγμές στο σπίτι της από τον άνδρα της, κάτι όμως που προσπαθούσε πάντα να το κρατάει μέσα της για να μην δημιουργήσει κανένα πρόβλημα κυρίως στα παιδιά της που υπεραγαπούσε. Εκείνο το μεσημέρι όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο η θανούσα τακτοποιούσε τα μαχαιροπήρουνα. Ο σύζυγός της όμως ενοχλήθηκε από τον θόρυβο καθώς ήθελε να κοιμηθεί. Για τον ασήμαντο αυτό λόγο της επιτέθηκε και τη μαχαίρωσε. Στην αρχή με ένα μαχαίρι που έσπασε και μετά με ένα άλλο. Η άτυχη γυναίκα προσπάθησε με ένα μπουρνούζι να σταματήσει την αιμορραγία ενώ την ίδια ώρα ο σύζυγός της αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης άρχισε να σκέφτεται πώς θα κρύψει κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο. Οδηγεί τη γυναίκα του στην είσοδο της πολυκατοικίας αφού έχει πρώτα καλέσει ασθενοφόρο. Την παραλαμβάνει το ασθενοφόρο και την οδηγεί στο Γενικό Νοσοκομείο. Μαζί της πάει ο γιος τον οποίο και είχε πάρει τηλέφωνο προηγουμένως ο πατέρας. Μόλις φεύγει το ασθενοφόρο γυρνάει στο διαμέρισμα προσπαθώντας να μαζέψει τα αίματα. Στην αρχή φωνάζει μια οικιακή βοηθό από άλλο διαμέρισμα όμως αυτή αρνείται καθώς τρομοκρατείται και φεύγει. Αποφασίζει να το κάνει μόνος του με μια σφουγγαρίστρα και βάζει το μπουρνούζι στο πλυντήριο. Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο όμως η σύζυγός του όταν τη ρωτούσαν πώς συνέβη αυτό έλεγε «ο άντρας μου».

«ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ»

«Τακτοποιούσε τα μαχαιροπήρουνα αλλά είχε νεύρα. Εγώ ήμουν σε άλλο δωμάτιο. Τα πέταξε μέσα στο συρτάρι άτσαλα και προσπάθησε να το κλείσει με την κοιλιά της. Μου φωνάζει «αγκυλώθηκα». Αμέσως πήρα τηλέφωνο το γιο μου να πάρει ασθενοφόρο. Την κατέβασα στην είσοδο για να περιμένουμε το ασθενοφόρο μα αυτήν έλεγε πως ήθελε να πλυθεί πρώτα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιατί καθάρισες το σπίτι; Είχες μυαλό για κάτι τέτοιο;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Μου είπε ο γιος μου να μείνω εκεί και να μην πάω με το ασθενοφόρο. Καθάρισα μόλις έφυγε το ασθενοφόρο για μην γλιστρήσει κανείς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καθάρισες και το μαχαίρι όμως που τελικά είχε ελάχιστα αίματα επάνω.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Δεν το πείραξα το μαχαίρι.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Γιατί η γυναίκα σας έλεγε συνέχεια «ο άντρας μου» όταν τη ρωτούσαν στο νοσοκομείο τι συνέβη;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Με ζητούσε. Ζητούσε τον άντρα της. Αυτό ήταν το έγκλημά μου τελικά. Που δεν πήγα μαζί της στο νοσοκομείο. Που δεν ανέβηκα στο ασθενοφόρο.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Είχε και χτυπήματα στο κεφάλι. Πώς έγιναν αυτά;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Όταν την έβαλα στο ασανσέρ και κάθισε έπεσε προς τα μπροστά και εκείνη την ώρα έκλεισε η πόρτα και τη χτύπησε στο κεφάλι. Η πόρτα ήταν βαριά.

*Ο 77χρονος κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις. Για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και γι' αυτήν της οπλοχρησίας. Καταδικάστηκε σε ισόβια για την πρώτη και σε τρία χρόνια φυλάκισης για την δεύτερη.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass