×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/178920

«ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΗ ΖΩΗ» ΖΗΤΑΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

«Ηλεκτροφόρο σύρμα» η ελλιπής περίφραξη

*ΟΣΕ: «Το σημείο που δεν έχει περίφραξη είναι ράμπα φορτοεκφόρτωσης» *Μεγάλα κενά σε πολλά σημεία διαπιστώνει ο φωτογραφικός φακός της «Ε»

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2017 22:03
Οδός Ξυλοκάστρου. Η πρόσβαση κάτι παραπάνω από εύκολη Οδός Ξυλοκάστρου. Η πρόσβαση κάτι παραπάνω από εύκολη

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα της Λάρισας έφερε με τον πλέον δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα ο χαμός του 15χρονου Κωνσταντίνου Μπαμπανιάρη.

Το θέμα της περίφραξης των σιδηροδρομικών γραμμών απασχολούσε πάντοτε την πόλη, τώρα όμως είναι ύψιστης σημασίας καθώς από τις εναέριες γραμμές ηλεκτροκίνησης περνάει ρεύμα υψηλής τάσης 25 χιλιάδων βόλτ. Η περίφραξη είναι ελλιπής και τρύπια σε πολλά σημεία από τα οποία διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά. Πρόκειται για αμέλεια των αρμοδίων που αφήνουν την κατάσταση έτσι όλα αυτά τα χρόνια και σε ορισμένες περιπτώσεις αποδεικνύεται εγκληματική όταν συνδυάζεται με τον αυθορμητισμό των εφήβων για περιπέτεια. Μπορεί να πέρασαν πέντε ολόκληρα χρόνια μετά το ατύχημα του 12χρονου που είχε «κεραυνοβοληθεί», νοσηλεύτηκε για πολλούς μήνες, όμως τίποτα δεν άλλαξε από το τότε.

 

OS PERIFRAJH1

Η περίφραξη στην οδό Αρσάκη. Σε κάποια σημεία έχει γκρεμιστεί και σε άλλα το ύψος είναι πολύ χαμηλό. Ο καθένας μπορεί να περάσει

  OS PERIFRAJH2

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο απολογισμός δεν περιορίστηκε σε έναν τραυματισμό. Είχαμε θάνατο καθώς ο άτυχος 15χρονος δεν άντεξε και κατέληξε μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας στο Νοσοκομείο Παίδων «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού». Ο Κωνσταντίνος Μπαμπανιάρης που βρέθηκε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο στον Εμπορευματικό Σταθμό του Μεζούρλου έχασε τη ζωή από μια άτυχη στιγμή και την περίπτωση αυτή ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας, ενώ την πορεία της έρευνας παρακολουθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας που εξετάζει το ενδεχόμενο – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - της επέμβασης των αρχών προκειμένου να «ασφαλισθεί» άμεσα το τμήμα που δεν έχει περίφραξη, στη συνοικία της Νέας Πολιτείας.

Το συγκεκριμένο κομμάτι του σιδηροδρομικού δικτύου, βρίσκεται από την ανατολική πλευρά στη συνοικία της Νέας Πολιτείας (επί της οδού Ξυλοκάστρου) και είναι μήκους περίπου 300 μέτρων. Ο χώρος δεν διαθέτει περίφραξη με αφορμή μεταφορτώσεις εμπορευμάτων, κυρίως του Στρατού Ξηράς, με τη Στρατιωτική Διοίκηση Σιδηροδρόμων Λάρισας να διευκρινίζει σε πρόσφατο ρεπορτάζ της «Ε», πως δεν έχει την αρμοδιότητα για την περίφραξη του χώρου. Στελέχη του ΟΣΕ από την πλευρά τους αναφέρουν πως η χρήση είναι συχνή και για ιδιώτες και ως εκ τούτου είναι δύσκολη η τοποθέτηση πλέγματος.

Ο φωτογραφικός φακός της «Ε» σήμερα παρουσιάζει μια σειρά από σημεία τα οποία χρήζουν άμεσης επέμβασης καθώς σε κάποια από αυτά περνάνε πολίτες που θέλουν να βρεθούν πιο γρήγορα στην άλλη πλευρά των γραμμών.

Ως προς τα αίτια τώρα του δυστυχήματος, που θα ερευνηθούν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας η οποία εκ των πραγμάτων προσλαμβάνει πλέον άλλη διάσταση μετά τον θάνατο του ανήλικου μαθητή, σιδηροδρομικοί εκτιμούν ότι ο 15χρονος, για να «κεραυνοβοληθεί» θα πρέπει να είχε ανέβει στην οροφή κάποιου βαγονιού.

Έτσι, εκτιμάται ότι προκλήθηκε βραχυκύκλωμα λόγω και της μικρής απόστασης με τις εναέριες γραμμές του συστήματος ηλεκτροκίνησης (που βρίσκονται υπό τάση 25.000 V).

OS PERIFRAJH4

Μαθητές που κάθε πρωί πηγαίνουν στο σχολείο. Χρειάζεται να περάσουν από την άλλη πλευρά των γραμμών

 

ΣΧΟΛΕΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικογενειακό περιβάλλον του 15χρονου ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με Γυμνάσια – Δημοτικά της περιοχής του εμπορευματικού σταθμού Μεζούρλου από όπου και ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που υπάρχουν. Οι διευθύνσεις των σχολείων ήδη μίλησαν στα παιδιά και αναμένεται να υπάρξει και ενημέρωση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

 

OS PERIFRAJH6

Οδός Λατταμύα. Η περίφραξη έχει γκρεμιστεί. Απέναντι υπάρχουν πλατείες και η κίνηση των πεζών είναι αυξημένη 

OS PERIFRAJH7

 

 

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ - Φωτ. Λ. ΤΖΕΚΑΣ

 

Gallery άρθρου

{gallery}178920{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass