ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ * ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Η Λάρισα υποδέχεται την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Δημοσίευση: 14 Νοε 2017 16:00

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τον δέοντα σεβασμό, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Λαρίσης, υποδέχονται την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, σήμερα Τρίτη το απόγευμα στις 5:30.

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, η υποδοχή θα είναι με τιμές αρχηγού κράτους και εν συνεχεία με πομπή θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου θα τελεστούν πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια των ημερών. Η Τιμία Ζώνη θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου έως τις 19 Νοεμβρίου.

Την Τιμία Ζώνη θα μεταφέρει στη Λάρισα ο ίδιος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου γέροντας Εφραίμ, ο οποίος θα παραμείνει στην πόλη μέχρι τις 19 του μήνα, ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του η Μητρόπολη έχει προγραμματίσει να μιλήσει σε ιερατική σύναξη, σε νέους και κυρίες της Φιλοπτώχου, κ.α. 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ: «Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΘΑΥΜΑΤΩΝ»

Μιλώντας αποκλειστικά στην «Ε» ο γέροντας Εφραίμ δήλωσε για την παρουσία της Τιμίας Ζώνης στη Λάρισα: Σήμερα έρχεται η Τιμία Ζώνη στη Λάρισα και με βάση τη θερμή υποδοχή που Της επιφύλαξαν οι Αθηναίοι την προηγούμενη εβδομάδα, είμαι σίγουρος ότι και στην πόλη σας θα τύχει ανάλογης θερμής υποδοχής. Η Τιμία Ζώνη βοηθά στο να παρηγορηθούν οι ψυχές των Λαρισαίων κι όσων την προσκυνήσουν, διότι δεν πρόκειται για μια απλή εικόνα της Παναγίας, αλλά μέρος των ενδυμάτων Της. Είναι πηγή θαυμάτων. Η αγάπη μου για τη Λάρισα είναι δεδομένη. Άλλωστε με τον Μητροπολίτη σας ήμουν συμφοιτητής και μας συνδέει μια ιδιαίτερη αγάπη και αλληλοεκτίμηση».

 

Ρεπορτάζ: Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass