ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Εντάχθηκαν 4.000 οικογένειες

• Υποβάλλονται αιτήσεις για ένταξη

Δημοσίευση: 14 Νοε 2017 17:49

Περίπου 4.000 νοικοκυριά της Λάρισας, έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στα Κοινωνικά Τιμολόγια του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΥΑΛ, από την ημέρα που εφαρμόστηκε (Απρίλιος 2015) μέχρι σήμερα.


Πρόκειται για 2.077 άπορους συμπολίτες μας, 1.051 άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), 542 πολύτεκνους, 234 συνταξιούχους, 60 μακροχρόνια άνεργους, 33 μονογονεϊκές οικογένειες, και ένας νέος επαγγελματίας, ενώ τονίζεται πως σημαντικός αριθμός ωφελουμένων είναι οικογένειες-άτομα δικαιούχοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδήμα Αλληλεγγύης», οι οποίοι υποστηρίζονται και από το πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ).
Η πολιτική απόφαση διεύρυνσης των κοινωνικών ομάδων, που εντάσσονται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, έγινε στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, από τον Δήμο Λαρισαίων.
Σημειώνεται πως συνεχίζεται η διαδικασία συλλογής και αξιολόγησης αιτήσεων για τη συμμετοχή δικαιούχων στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ, και στο δικαίωμα για μειωμένα δημοτικά τέλη μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Κατηγορίες και κριτήρια ένταξης. Ειδικότερα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ οι κοινωνικές ομάδες που ωφελούνται από το πρόγραμμα είναι: 1. Κατηγορία απόρων: Α. Απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Β. Ποσοστό έκπτωσης 100% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ (οικογενειακό εισόδημα έως 7.000 ευρώ).
2. Κατηγορία ΑμεΑ: Α. Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μείωση κατά 50% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Β. Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω (συμπεριλαμβανομένων και των νεφροπαθών) και με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ, ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.
3. Κατηγορία πολυτέκνων : Α. Πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000 ευρώ απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα μεγαλύτερο από 20.000 ευρώ μείωση κατά 50% του τέλους καθαριότητας και φωτισμού.
Β. Πολύτεκνες οικογένειες έως τέσσερα παιδιά και εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ. Πολύτεκνες οικογένειες από πέντε έως οχτώ παιδιά και εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.
Πολύτεκνες οικογένειες από εννέα παιδιά άνω και εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ ποσοστό έκπτωσης 75% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.
4. Κατηγορία μονογονεϊκών οικογενειών: Μονογονεϊκές οικογένειες με τρία παιδιά και εισόδημα έως 20.000 ευρώ ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.
5. Κατηγορία συνταξιούχων: Συνταξιούχοι με οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ ποσοστό έκπτωσης 30% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.
6. Κατηγορία μακροχρόνια ανέργων: Μακροχρόνια άνεργοι με εισόδημα έως 10.000 ευρώ ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.
7. Κατηγορία νέοι επαγγελματίες: Νέοι Επαγγελματίες έως 35 ετών για τα πέντε πρώτα χρόνια (εξαιρούνται τα ισόγεια καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) και εισόδημα έως 10.000 ευρώ, ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.
Τέτοιου είδους δράσεις διακρίνονται από αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, ενώ τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων παραμένουν απόρρητα με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Κοινωνικά Τιμολόγια του Δήμου μας (Δημοτικά Τέλη και ΔΕΥΑΛ) και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ, τηλ. 2410-687102 καθώς και στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου τηλ. 2410-680243.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1