ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δημοτικό Κτηνιατρείο αποκτά ο Τύρναβος

* Χρ. Τσιόπας: "Μη διαχειρίσιμο το πρόβλημα εάν δεν στειρώναμε 120 αδέσποτα"

Δημοσίευση: 26 Νοε 2017 22:18

Για δεύτερη χρονιά φέτος ο Δήμος Τυρνάβου πραγματοποίησε μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η δημοτική αρχή δεν σταματά μόνο στις στειρώσεις αλλά προχωρά ένα σημαντικό βήμα παραπάνω, δηλαδή στη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου για την ιατρική αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Μια προσπάθεια που στηρίχθηκε κυρίως και στην εθελοντική προσφορά των φιλόζωων συμπολιτών και εθελοντών κτηνιάτρων.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιόπας τόνισε: «Η περυσινή εμπειρία βοήθησε να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να εκτελέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όλο εγχείρημα το οποίο είναι δύσκολο γιατί μέσα σε τόσο σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να στειρωθούν πολλά ζώα. Έτσι φροντίσαμε από πολύ νωρίς να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις ώστε να εξασφαλίζεται η νομιμότητα, να ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να συντονιστούν όλοι οι εθελοντές . Έτσι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ενημερώσαμε το προσωπικό του Δήμου Τυρνάβου. Έγιναν επίσης επισκέψεις στα σχολεία με σκοπό να μεταφερθεί ένα μήνυμα στα παιδιά να βοηθήσουν την όλη προσπάθεια».

Επίσης, από την πλευρά του Δήμου Τυρνάβου τυπώθηκε έντυπο υλικό και αξιοποιήθηκε και ο τοπικός τύπος για την καλύτερη ενημέρωση.

Το αποτέλεσμα ήταν ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα και το κάλεσμα που αναφερόταν στην καμπάνια του Δήμου Τυρνάβου γι’ αυτή την προσπάθεια ήταν το σύνθημα: «είμαστε όλοι μαζί».

Υπήρξε ουσιαστική και μεγάλη ανταπόκριση από τους συνδημότες αφού ήταν πάρα πολλοί αυτοί που ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πολλά αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούσαν σε πλατείες, δρόμους, αυλές σχολείων και γενικά σε κοινόχρηστους χώρους.

Επίσης ο κ. Τσιόπας τόνισε ότι με αυτόν τρόπο ενισχύθηκε η προσπάθεια του φιλοζωικού σωματείου AnimaL με το οποίο ο Δήμος Τυρνάβου συνεργάζεται επίσημα εδώ και ένα χρόνο. Και φυσικά οι υπηρεσίες του Δήμου που συμμετείχαν ώστε να συγκεντρωθούν τα αδέσποτα ζώα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της όλης προσπάθειας ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου υποστήριξε ότι είναι κυρίως δύο:

«Το πρώτο είναι η ενεργοποίηση των πολιτών και η εθελοντική τους προσφορά .

Αυτή η εθελοντική δραστηριότητα φιλόζωων και κτηνιάτρων βρήκε κοινό βηματισμό με τις υπηρεσίες του Δήμου και είχαμε αυτά τα θετικά αποτελέσματα.

Και το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν πλέον μετρήσιμα αποτελέσματα. Δηλαδή στειρώθηκαν 120 ζώα, γεγονός που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα μπορούσα να πω ότι αν αυτά τα ζώα δεν στειρώνονταν μέσα σε ένα χρόνο θα είχαν πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνει πλέον εκρηκτικό και μη διαχειρίσιμο.

Όλα αυτά έγιναν στα κτίρια των παλιών σφαγείων του Αμπελώνα. Κτίρια τα οποία προβλέπεται να αξιοποιηθούν άμεσα και να μετατραπούν σε Δημοτικό Κτηνιατρείο εξυπηρετώντας τις ανάγκες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στο μέλλον. Ο συγκεκριμένος χώρος πληροί τις προϋποθέσεις να εξυπηρετήσει την καθημερινή διαχείριση των αδέσποτων στο σύνολο του Δήμου Τυρνάβου. Παράλληλα θα διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό».

Τέλος ο κ. Τσιόπας επισήμανε ότι η αιτία του κακού για τον μεγάλο αριθμό των αδέσποτων είναι τα δεσποζόμενα ζώα. Και αυτό οφείλεται στη συμπεριφορά ορισμένων πολιτών – ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass