ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΣΕ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΛΑΡΙΣΗΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Άναψαν… φωτιές σε καντηλανάφτη

*Τον έβαλαν ως «αχυράνθρωπο» σε δύο εταιρίες και πρόσθεταν μηδενικά στα τιμολόγια *«Εγώ δημοτικό έβγαλα. Στο νεκροταφείο δούλευα», απολογήθηκε πριν τιμωρηθεί με δύο χρόνια φυλάκισης

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2018 22:41

Αφελής; Ανυποψίαστος; Γελασμένος; Όπως κι αν δοκίμασε να αυτοχαρακτηριστεί, για τις γνώσεις του πάνω στις επιχειρήσεις και σε θέματα εφορίας, ένας καντηλανάφτης που ζει και δραστηριοποιείται σε κωμόπολη επί του οδικού άξονα Λαρίσης – Τρικάλων δεν μπόρεσε να αποφύγει την τιμωρία από το δικαστήριο της Λάρισας.

Το Δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών, σε έναν 40χρονο που βρέθηκε «μπλεγμένος χωρίς να το καταλάβει» καθώς κρίθηκε ένοχος για την έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ΄ εξακολούθηση, σε επιχειρήσεις που τυπικά τουλάχιστον εμφανιζόταν αυτός επικεφαλής. Ως… δια μαγείας μεταξύ τους τα τιμολόγια (στέλεχος και πρωτότυπο) εμφάνιζαν ένα μηδενικό διαφορά.

 «Όλα ξεκίνησαν με τιμολόγιο που δόθηκε σε αγρότη από τον κατηγορούμενο. Το ένα ήταν 70.000 ευρώ, ενώ το στέλεχος έγραφε 7.000 ευρώ. Ψάξαμε να τον βρούμε» κι έτσι άρχισαν όλα κατέθεσε η εφοριακός που προσήλθε ως μάρτυρας εκτιμώντας πως από «πίσω» του βρίσκονται ενδεχομένως άλλα πρόσωπα.

«Εγώ δούλευα σε νεκροταφείο. Δεν ήξερα τίποτα. Άλλοι με έμπλεξαν. Με πλησίασαν και μου είπαν πως θέλουν να με βοηθήσουν. Θα με σύστηναν σε κάποιον να υπογράψω κάποια τιμολόγια και θα μου έδινε χρήματα. Εγώ έχω γνώσεις έκτης δημοτικού. Δεν είχα εμπειρίες από φορολογικά. Το μόνο που ήξερα ότι λειτουργούσε στο όνομά μου μία επιχείρηση. Εγώ δεν πήρα τίποτα από την επιχείρηση αυτή. Έβαζα μόνο υπογραφή για τα τιμολόγια. Ήταν εικονικά όλα και είμαι το θύμα», είπε μεταξύ άλλων δηλώνοντας μετανοιωμένος.

Κρίθηκε ένοχος διότι τα τιμολόγια αυτά ήταν εικονικά -εν μέρει-, διότι εκδόθηκαν για συναλλαγές που ήταν ανύπαρκτες, αφού πώλησε και παρέδωσε στον καθένα από τους πελάτες μικρότερη ποσότητα προϊόντων-εμπορευμάτων, με μικρότερη αξία από αυτή που αναγραφόταν στο πρωτότυπο των φορολογικών στοιχείων. Ήταν όμως και πλαστά, αφού η αξία και η ποσότητα των εμπορευμάτων που αναγράφονταν στο πρωτότυπο ήταν διαφορετικές από αυτές που αναγράφονται στο στέλεχος του ιδίου φορολογικού στοιχείου.

Για παράδειγμα σε ένα στέλεχος φορολογικού στοιχείου, «πώλησε και παρέδωσε προϊόντα συνολικής αξίας 4.821,60 ευρώ», ωστόσο, στο πρωτότυπο του φορολογικού στοιχείου αναγράφηκε ότι «πώλησε και παρέδωσε ποσότητα αντί του συνολικού ποσού των 48.216,00 ευρώ».

Σε άλλο αντί για 5.032,30 ευρώ, «στο πρωτότυπο του επίδικου φορολογικού στοιχείου αναγράφηκε ότι πώλησε και παρέδωσε, ποσότητα, αντί του συνολικού ποσού των 50.323,00 ευρώ».

Ο καντηλανάφτης ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο και πως δέχθηκε να συμμετάσχει σε αυτές τις εταιρίες, παρά το γεγονός πως ήταν άσχετος με όλα αυτά, λόγω οικονομικής ανάγκης.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass