ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ

Οι δικηγόροι ενίστανται για το θέμα της διαμεσολάβησης

* Στην Αθήνα χθες Μπασδέκη και Ανδριτσόπουλος * Συνάντηση αύριο στη Λάρισα

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2018 22:24

Κορυφώνονται οι ενστάσεις των δικηγόρων για το ζήτημα του θεσμού της διαμεσολάβησης που καθίσταται υποχρεωτικός σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο εισάγεται σήμερα στην ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα.

Πριν λίγες ημέρες η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε εκτάκτως και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε η έκπληξή τους για το γεγονός πως «δεν προκύπτει ότι πρόκειται για προαπαιτούμενο των θεσμών στο πλαίσιο της παρούσας αξιολόγησης».

Τονίστηκε ότι το δικηγορικό σώμα τάσσεται «σταθερά κατά της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, όπως εισάγεται με το προκείμενο νομοσχέδιο. Εισάγεται σε αδικαιολόγητα εκτεταμένο εύρος διαφορών και μάλιστα προβλέπει αυξημένο κόστος για τους πολίτες. Για τους λόγους αυτούς παραβιάζει το ενωσιακό δίκαιο και δημιουργεί ζητήματα συνταγματικότητας, καθώς θέτει δυσανάλογο εμπόδιο για την πρόσβαση στον φυσικό δικαστή και την παροχή δικαστικής προστασίας. Η νομοθετική επιλογή της υποχρεωτικότητας αποκλίνει ουσιωδώς από όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά νομοθετικά πρότυπα, όπου η διαμεσολάβηση δεν είναι υποχρεωτική. Όπου υφίσταται υποχρεωτικότητα, αυτή αφορά αποκλειστικά στην ενημέρωση των μερών με ελάχιστο κόστος».

Συνοψίζοντας από τα μέλη της Ολομέλειας υπογραμμίστηκε πως θεωρούν «επιβεβλημένη την απόσυρση του νομοσχεδίου με τη σημερινή του μορφή, άλλως την ουσιαστική του τροποποίηση».

*Μάλιστα συστήθηκε και μια επιτροπή από μέλη της Ολομέλειας να έχουν σειρά επαφών με εκπροσώπους των κομμάτων. Γι’ αυτό τον λόγο χθες η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Μπασδέκη μαζί με τον γραμματέα του ΔΣΛ κ. Ανδρέα Ανδριτσόπουλο βρέθηκαν στην Αθήνα όπου και μετείχαν σε αυτές τις συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων εξέφρασαν τις ενστάσεις τους.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας να καλέσει σε συνάντηση όλους τους βουλευτές του νομού Λάρισας, αύριο στα γραφεία του δικηγορικού μεγάρου.

Όπως μάλιστα τονίζεται στη σχετική πρόσκληση προς τους βουλευτές η συνάντηση θα γίνει «προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τις συνέπειες που θα έχει η συγκεκριμένη διάταξη στον Ελληνα πολίτη για την πρόσβασή του στη Δικαιοσύνη αλλά και για τις αντιδράσεις του Νομικού Κόσμου επί της υποχρεωτικότητας του συγκεκριμένου θεσμού».

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass