ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΗΥΘΥΝΕ Η ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

«Όλοι μαζί να διορθώσουμε το λάθος του 2014»

*«Η Λάρισα έχει ανάγκη τους αγωνιστές και όχι τους αλεξιπτωτιστές» τόνισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης - Η δημοτική αρχή Καλογιάννη είναι «χαμηλών προσδοκιών» αφού «δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ούτε ένα σημαντικό έργο που να αποφασίσθηκε, να δημοπρατήθηκε, να ολοκληρώθηκε από τη νυν δημοτική αρχή»

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2018 22:50

«Είμαστε η παράταξη που είναι διαρκώς παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο, με συνεχείς παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα, με πολιτικά και μόνο επιχειρήματα, που δίνουμε καθημερινό αγώνα διαρκείας απέναντι στη δημοτική αρχή των χαμηλών προσδοκιών, είμαστε εμείς αυτοί που θα ενώσουμε όλους τους Λαρισαίους για να διορθώσουμε το λάθος του 2014.

Στον αγώνα αυτό καλούμε όλους να έρθουν δίπλα μας και να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Η Λάρισα έχει ανάγκη τους αγωνιστές και όχι τους αλεξιπτωτιστές» τόνισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.

Η κ. Καραλαριώτου, μιλώντας στην εκδήλωση κοπής πίτας της παράταξης «Λάρισα - Νέα αρχή» που ηγείται, απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα στον χώρο της κεντροδεξιάς αποσαφηνίζοντας ωστόσο ότι η παράταξή της θα είναι αυτή που θα ηγηθεί του χώρου στις επόμενες δημοτικές εκλογές προκειμένου, όπως είπε, «όλοι μαζί να διορθώσουμε το λάθος του 2014».

Ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή Καλογιάννη τη χαρακτήρισε «χαμηλών προσδοκιών» λέγοντας ότι «δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ούτε ένα σημαντικό έργο που να αποφασίσθηκε, να δημοπρατήθηκε, να ολοκληρώθηκε από τη νυν δημοτική αρχή».

Η εκδήλωση έγινε στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, χώρος που επιλέχθηκε, όπως είπε η κ. Καραλαριώτου, καθώς «πρέπει να αποτελεί στόχο η επαναδιασύνδεση της Δημοτικής Πινακοθήκης με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της πόλης. Γιατί για τη «Λάρισα-Νέα Αρχή» ο πολιτισμός αποτελεί βασικό κεφάλαιο για την πόλη».

ΣΤΟΧΟΣ

«Στόχος» τόνισε η κ. Καραλιαρώτου «για την επόμενη εκλογική διαδικασία είναι να διορθώσουμε όλοι μαζί το λάθος του 2014 και να γίνει η Λάρισα μια σύγχρονη, καθαρή, ανθρώπινη, ευρωπαϊκή πόλη».

Με την ομιλήτρια να επισημαίνει πως «τέσσερα χρόνια διακυβέρνηση Καλογιάννη «χαμηλών προσδοκιών» διευκρινίζοντας ότι «τον Μάιο του 2018, δηλαδή σε 3 μήνες, κλείνουμε 4 χρόνια από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Τέσσερα χρόνια για τα οποία όποιον κι αν ρωτήσεις στην πόλη -καλοπροαίρετο- θα σου πει ότι είναι χρόνια στασιμότητας αν όχι οπισθοδρόμησης. Σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια η δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη δεν έκανε τίποτα ! Προσπαθεί να κοροϊδέψει με εκδηλώσεις πρόχειρες, που συν τοις άλλοις αποτελούν κακά αντίγραφα ανάλογων εκδηλώσεων άλλων πόλεων και μέχρι εκεί.

Όμως, η Λάρισα είναι μια πόλη άναρχη. Το πιστοποιούν τα παρκαρισμένα στους πεζοδρόμους αυτοκίνητα. Το πιστοποιούν οι ξέχειλοι από σκουπίδια κάδοι στον κεντρικό τομέα της πόλης και όχι μόνο. Το βάλε – βγάλε των κορυνών στους δρόμους, οι ανύπαρκτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η ανυπαρξία δημοτικών χώρων στάθμευσης, οι εγκαταλειμμένοι χώροι πρασίνου, οι λακκούβες στους δρόμους, τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια και πολλά άλλα».

«Άβυσσος χωρίζει τις υποσχέσεις του κ. Καλογιάννη από τα πεπραγμένα. Φαίνεται ξεκάθαρα, πλέον, ότι έχουμε μια διοίκηση, μια δημοτική αρχή «χαμηλών προσδοκιών». Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ούτε ένα σημαντικό έργο που να αποφασίσθηκε, να δημοπρατήθηκε, να ολοκληρώθηκε από τη νυν δημοτική αρχή. Ούτε ένα.

Θα είχε δηλαδή ολοκληρωθεί η θητεία τους και δεν θα είχε γίνει τίποτα σημαντικό στην πόλη. Ακόμα θα συζητούσαν και θα κουβέντιαζαν για το τι θα κάνουν.

Ήλθαν στο τιμόνι του Δήμου επαγγελλόμενοι τη μεγάλη αλλαγή και κατέληξαν σε μια δημοτική αρχή «χαμηλών προσδοκιών». Μια δημοτική αρχή που, όλα αυτά χρόνια, είναι αντιμέτωπη με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις που είχε και τις οποίες προσπαθεί να ξεπεράσει στις πλάτες όμως της πόλης και της τοπικής οικονομίας. Η προγενέστερη αντιμνημονιακή τους ρητορική αποτέλεσε τροχοπέδη στην όποια προσπάθεια.

Μια δημοτική αρχή που κατέληξε τελικά, να «τρέχει» τον τελευταίο προεκλογικό χρόνο, το 2019 έχουμε εκλογές, να σωθεί ακολουθώντας παλαιοκομματικές τακτικές όπως «βάζω ένα εργολάβο» στο κέντρο της πόλης - π.χ. στη Μεγ. Αλέξανδρου η οποία θα ανακατασκευαστεί με 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ δεν χρειαζόταν αφού είχε ήδη ανακατασκευαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν δρόμοι στη Λάρισα, τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες, που δεν έχουν καν άσφαλτο-, «βάζω λοιπόν ένα εργολάβο» στο κέντρο, ανακοινώνω και μια μείωση δημοτικών τελών…, μοιράζουν δηλαδή «καθρεφτάκια» στους ιθαγενείς μήπως και σώσουν την καρέκλα τους.

Και αυτό αποτυπώθηκε και στην έρευνα της εταιρίας Kapa Research, που έγινε για τους 4 δημάρχους της Θεσσαλίας και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» τον Δεκέμβριο του 2017. Στην έρευνα αυτή και απαντώντας στο ερώτημα «ποια είναι η γνώμη σας για τον σημερινό Δήμαρχο» ο κ. Καλογιάννης – δήμαρχος πρώτης θητείας υπενθυμίζω – συγκεντρώνει 51 % αρνητικές και μάλλον αρνητικές γνώμες και μόνο το 13,5% των Λαρισαίων εκφράζει καθαρά θετική γνώμη.

Οι Λαρισαίοι δεν είναι ιθαγενείς. Ο σημερινός Δήμαρχος όμως, θα είναι ο μοναδικός που θα εγκαταλείψει τον δημαρχιακό θώκο σχεδόν άπρακτος ή θα μείνει στη μνήμη μας ως ο Δήμαρχος των διαπιστώσεων, των εξαγγελιών ή ως ο Δήμαρχος των προεκλογικών και μόνο έργων βιτρίνας».

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Η κ. Καραλαριώτου εστίασε επίσης στην έλλειψη διαφάνειας. Για να αναφερθεί σε θέματα όπως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα, η Agrothessaly, το Παζάρι ενώ εκτενέστερη ήταν η αναφορά στο «Πάρκο των Ευχών». Σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «με κοινή μας ανακοίνωση, οι 4 παρατάξεις, του δημοτικού συμβουλίου καταγγείλαμε την απευθείας ανάθεσης του Λούνα Παρκ και του Παγοδρομίου, ύψους περίπου 100.000 ευρώ και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ως μη νόμιμη.

Και το κάναμε, θέλοντας να προλάβουμε τα χειρότερα, θέλοντας να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια και την εντιμότητα στην όλη διαδικασία. Και τελικά δικαιωθήκαμε. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με απόφασή της έκρινε ότι η όλη διαδικασία απευθείας ανάθεσης του κ. Καλογιάννη και των συνεργατών του ήταν μη νόμιμη. Επενέβη μέχρι και ο εισαγγελέας. Θυμάστε το ίδιο είχε γίνει και παλαιότερα, το 2012.

Γιατί όλη αυτή η μεθόδευση; Δεν μπορούσε να γίνει το Πάρκο των Ευχών με όλες τις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες; Κα ποιος τα κάνει όλα αυτά; Ο κ. Καλογιάννης ο οποίος όταν ήταν στην αντιπολίτευση ήταν λάβρος κατά της προηγουμένης δημοτικής αρχής σε ανάλογες περιπτώσεις, κατηγορώντας τους, τότε το 2012, ότι συναλλάσσονται με επιχειρηματικά συμφέροντα. Ήταν λάβρος γενικώς για τις απευθείας αναθέσεις και τώρα οι απευθείας αναθέσεις αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής του, όπως είπε και στο δημοτικό συμβούλιο σύμβουλος της δικιάς του παράταξης.

Ο κ. Καλογιάννης κατάφερε πολύ γρήγορα να πάρει διαζύγιο από την αλήθεια αλλά και από όλα αυτά που πρέσβευε παλαιότερα ως αντιπολίτευση». «Και αναρωτιόμαστε: Γιατί τόσο απροκάλυπτο ψέμα; Τι θέλουν να κρύψουν; Γι’ αυτό και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα υπερασπίσουμε την περιουσία των Λαρισαίων, τη δημοτική περιουσία από τα όποια οικονομικά συμφέροντα έχουν επενδύσει στη νυν δημοτική αρχή – απροκάλυπτα. Και διαμηνύουμε σε όσους πιστεύουν ότι όλα αγοράζονται, ότι το ήθος και η πίστη σε ιδανικά και αξίες ούτε αγοράζονται, ούτε εξαγοράζονται».

ΛΑΘΟΣ

«Είμαστε εμείς που δίνουμε καθημερινό αγώνα διαρκείας απέναντι στη δημοτική αρχή των χαμηλών προσδοκιών, είμαστε εμείς αυτοί που θα ενώσουμε όλους τους Λαρισαίους για να διορθώσουμε το λάθος. Στον αγώνα αυτό καλούμε όλους να έρθουν δίπλα μας και να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Δεν περισσεύει κάνεις. Η Λάρισα έχει ανάγκη τους αγωνιστές και όχι τους αλεξιπτωτιστές.

Όλοι μαζί για τη Λάρισα. Πιστεύουμε, ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε τη συνεργασία που ενώνει, που εμπνέει, που δημιουργεί λύσεις για τη Λάρισα και τους Λαρισαίους. Στη βάση αρχών, θέσεων και προγραμματικών προτάσεων που θα οδηγήσουν τη Λάρισα μπροστά.

Στις επόμενες εκλογές είμαστε σίγουροι, ότι θα διορθωθεί το λάθος που έγινε τη δεύτερη Κυριακή και μας στέρησε τη νίκη που προδιέγραψε το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και στοίχισε στην πόλη».

«Να αφήσουμε το παρελθόν στο παρελθόν. Να πάμε μαζί στο μέλλον. Εμείς είμαστε εδώ να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Εμείς είμαστε εδώ ξεκάθαρα για τον Δήμο και τους πολίτες του. Σήμερα καλούμε σε συστράτευση όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, όλες εκείνες τις ομάδες με τις οποίες μας ενώνουν κοινές αντιλήψεις» κατάληξε η κ. Καραλαριώτου.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Μαξ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γ. Κωτσός, ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου, οι αντιπεριφερειάρχες Δημ. Παπαδημόπουλος και Αθ. Μπέμπης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ Χρ. Καπετάνος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λάρισας Ηρ. Γερογιώκας, ο πρώην νομάρχης Λ. Κατσαρός, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Αδάμ, οι επιχειρηματίες Γ. Καντώνιας και Στ. Τσαγκούλης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκατοντάδες φίλοι της δημοτικής παράταξης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass