* Το Πουρίμ γιορτάστηκε χθες στη Λάρισα από τις κυρίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας

Υμνος στη ζωή, στην ισότητα και τη φιλανθρωπία

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2018 22:42

«Η γιορτή του Πουρίμ είναι ένας ύμνος στη χαρά της ζωής, στην ευγνωμοσύνη που πρέπει να νιώθουμε για όσα έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε, αλλά επίσης ένας ύμνος στην ενότητα, στην ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους και στην αξία της φιλανθρωπίας.

Τα έθιμα της γιορτής υπηρετούν ακριβώς αυτές τις αξίες». Με αυτά τα λόγια καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας κ. Αλίνα Μωυσή, τις κυρίες που συμμετείχαν στη χθεσινή γιορτή, η οποία φέτος για πρώτη φορά πέρα από το καθιερωμένο μπαζάρ γλυκών, περιελάμβανε και ένα εργαστήρι για την τέχνη της επικοινωνίας. Το Πουρίμ, είναι η πιο εύθυμη εβραϊκή γιορτή και όπως τόνισε η κ. Μωυσή, στόχος είναι να διατηρηθούν τα έθιμά της και να μείνει ζωντανή η ιστορία της. Στη συνέχεια, αφηγήθηκε την ιστορία του Πουρίμ που οι Εβραίοι όλου του κόσμου θυμούνται και αφορά στο αληθινό γεγονός της σχεδιαζόμενης γενοκτονίας τους, 2.500 χρόνια πριν στην Περσία, από τον μοχθηρό πρωθυπουργό Αμμάν και γιορτάζουν τη σωτηρία τους, χάρη στο θάρρος, την πίστη και τη γυναικεία εξυπνάδα της Εβραίας βασίλισσας Εσθήρ. Επίσης, η κ. Μωϋσή ανέφερε ότι τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, για τη δημιουργία του στούντιο ηχογράφησης βιβλίων για τα άτομα με προβλήματα όρασης και ένα μέρος στο ΚΔΑΠμΕΑ της Νεάπολης, για το στήσιμο ενός τοίχου αναρρίχησης, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα δραστηριότητα άθλησης και διασκέδασης για τα άτομα που απασχολεί το Κέντρο. Στην εκδήλωση βρέθηκαν και ο πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών κ. Θανάσης Πατσιούρας και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας κ. Ράλλης Τσιουλάκης, ο οποίος και περιέγραψε τα οφέλη της χρήσης της ηχητικής βιβλιοθήκης για τα άτομα με προβλήματα όρασης.
Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εργαστήρι του Δρ. Αλμπέρτο Αζαρία, σύμβουλο επικοινωνίας, εμψυχωτή και εξειδικευμένο εκπαιδευτή ενηλίκων με θέμα «Βαθιά ανάλυση της επικοινωνίας: Ανακαλύπτοντας τον μεγαλύτερο εχθρό του εαυτού μας».
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass