ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Λύση στο πρόβλημα ύδρευσης του Μαυροβουνίου

* Κ. Αγοραστός: «Τέλος οι υδροφόρες, τέλος τα μπιτόνια στον Δήμο Κιλελέρ» * Θ. Νασιακόπουλος: «Έργο πνοής για την περιοχή»

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2018 15:22

Λύση στο πρόβλημα ύδρευσης του Μαυροβουνίου δίνουν Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Κιλελέρ, καθώς ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες το έργο που αφορά στην ύδρευση του οικισμού. Πρόκειται για το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 έργο: «Κατασκευή αγωγού ύδρευσης από την ΤΚ Κραννώνα στην ΤΚ Μαυροβουνίου, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ».

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης συνολικού μήκους 4.295 μέτρων για την τροφοδοσία της υδατοδεξαμενής που βρίσκεται στον οικισμό Μαυροβουνίου καθώς και στην τοποθέτηση νέου αντλητικού συγκροτήματος σε υφισταμένη γεώτρηση. Ο αγωγός θα συνδέει την υφισταμένη γεώτρηση που βρίσκεται στη θέση «Παναγία» της Τοπικής Κοινότητας Κραννώνα με την υδατοδεξαμενή που βρίσκεται στη θέση «Γύφτος» Μαυροβουνίου.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Άλλο ένα έργο νερού, έργο ζωής για τη Θεσσαλία. Ένα έργο για το Μαυροβούνι του Δήμου Κιλελέρ, που ήρθε μέσα από τη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Κιλελέρ, το οποίο δίνει τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής. Μέχρι σήμερα σε πολλούς οικισμούς του Δήμου Κιλελέρ πήγαινε υδροφόρα, και στο Μαυροβούνι ο κόσμος έπαιρνε πόσιμο νερό από τις 4 βρύσες του χωριού με μπιτόνια. Τέλος οι υδροφόρες, τέλος τα μπιτόνια. Συνεργαζόμενοι πετυχαίνουμε να δίνουμε το πολυτιμότερο αγαθό στον πλανήτη το νερό, στους συνανθρώπους μας. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας όλα αυτά τα χρόνια έχουμε εντάξει, δρομολογήσει και υλοποιήσει τόσο στο παλιό όσο και στο νέο ΕΣΠΑ πάνω από 210 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης προϋπολογισμού 309 εκατ. ευρώ. Έτσι δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο πόσιμο νερό, την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας».

Θανάσης Νασιακόπουλος – Δήμαρχος Κιλελέρ: «Πρόκειται για ένα έργο πνοής για τον Δήμο Κιλελέρ και την Τ.Κ Μαυροβουνίου. Με την συνεργασία της Περιφέρειας αξιοποιούμε μια υφιστάμενη γεώτρηση στον Κραννώνα και δίνουμε νερό στο Μαυροβούνι με νέο αγωγό. Το χωριό αυτή τη στιγμή πίνει νερό από 4 βρύσες. Με το έργο αυτό και με το ενδιαφέρον και τη συνεργασία του περιφερειάρχη, λύνουμε το πρόβλημα της ύδρευσης και προσφέρουμε άφθονο και ποιοτικό νερό στους κατοίκους».

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μιλτιάδης Αραμπατζής και ο ανάδοχος. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και εθνικούς πόρους με Δικαιούχο και Φορέα Υλοποίησης του έργου τον Δήμο Κιλελέρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass