ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Οι «μνηστήρες» για τη γαλάζια ΝΟΔΕ και τις ΔΗΜΤΟ

• Η επίσκεψη Γεωργιάδη πυροδότησε το προεκλογικό κλίμα • Μέχρι τις 27 Απριλίου οι αιτήσεις

Δημοσίευση: 15 Απρ 2018 21:45

Κορυφώνεται η μάχη του παρασκηνίου με συναντήσεις και πλήθος τηλεφωνημάτων από υποψηφίους που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν την προεδρία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) της ΝΔ Λάρισας, αλλά και τις 7 Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις (ΔΗΜΤΟ) του νομού, μιας και μετράμε αντίστροφα για τις εκλογές της Κυριακής 13 Μαΐου.

Η πρόσφατη επίσκεψη του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στη Θεσσαλία και στη Λάρισα πυροδότησε ακόμη περισσότερο το εσωκομματικό προεκλογικό κλίμα, καθώς οι επαφές και οι συναντήσεις που έγιναν δεν αφορούσαν μόνο στις αυτοδιοικητικές ή τις εθνικές εκλογές, αλλά και στις κομματικές. Υπενθυμίζεται ότι σε ερώτηση της «Ε» για τη σκοπιμότητα των εσωκομματικών εκλογών σε μια εποχή με πολλά ανοικτά εθνικά ζητήματα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «πρέπει να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, διότι προβλέπονται από το Καταστατικό και αυτό πρέπει να τηρείται». Εκτός από τους υποψήφιους μνηστήρες για τις προεδρίες, το ενδιαφέρον στρέφεται και στη συμμετοχή της γαλάζιας βάσης, η οποία αυτή τη φορά θα έχει λόγο στην εκλογή των προέδρων διά της ψήφου. Το πρόβλημα εστιάζεται στο αντίτιμο που ορίστηκε για την έκδοση της κάρτας μέλους που απαιτείται και η οποία ανέρχεται στα 12 ευρώ. Να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες εκλογές η συμμετοχή στις αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες κόστιζε... 3 ευρώ!
Οι εγγραφές των μελών για την έκδοση της κάρτας ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου μέσω των κομματικών γραφείων και συνεχίζεται πλέον ηλεκτρονικά μέχρι 4 Μαΐου. Όσον αφορά στις υποψηφιότητες, τόσο για τη ΝΟΔΕ, όσο και για τις ΔΗΜΤΟ, αυτές πρέπει να κατατεθούν μέχρι 27 Απριλίου.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Χρήστος Καπετάνος, θεωρώντας ως «υποχρέωση του προέδρου της τοπικής κομματικής οργάνωσης να διαφυλάξει την ενότητα της παράταξης, ζήτησε απ’ όσους ενδιαφέρονται για τη ΝΟΔΕ και τις ΔΗΜΤΟ να ακολουθήσουν όσα προβλέπει το καταστατικό και να ανακοινώσουν τις υποψηφιότητες το προβλεπόμενο διάστημα και όχι νωρίτερα. Ζήτησε ακόμη να αποφευχθούν οι υψηλοί τόνοι και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις και μετά τις εκλογές το Σώμα να παραμείνει ενωμένο και προσηλωμένο στον βασικό στόχο, που είναι η στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πορεία προς τη νίκη στις εθνικές εκλογές».
ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΤΗΣ ΝΔ
«Ταγκό για… δύο» φαίνεται πως θα είναι η μάχη για την προεδρία της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, με τον νυν πρόεδρο Χρήστο Καπετάνο να διεκδικεί την επανεκλογή του και αυτή τη φορά θα έχει απέναντι του τον σημερινό πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Λάρισας Ηρακλή Γερογιώκα. Τελευταία ακούγεται και το όνομα του συνδικαλιστή του ΟΤΕ Παναγ. Κατσίδη, ενώ η ομάδα Παπαλέξη δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της για το ποιον θα στηρίξει.
ΣΤΗ ΔΗΜΤΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η μετακίνηση του Ηρακλή Γερογιώκα στη μάχη της ΝΟΔΕ άνοιξε την όρεξη για την προεδρία της τοπικής οργάνωσης της Λάρισας σε τρία πρόσωπα. Η Ελένη Ξυνοπούλου κινείται εδώ και πολλές μέρες με μπαράζ επαφών, ενώ στο παιχνίδι της προεδρίας φέρεται αποφασισμένος να μπει και ο δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου και υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Βασίλης Βράκας. Δεν αποκλείεται μέχρι και τη λήξη της σχετικής προθεσμίας (27/4) να προκύψει και μια τρίτη υποψηφιότητα.
ΣΤΗ ΔΗΜΤΟ ΤΕΜΠΩΝ
Μία λογικά υποψηφιότητα θα υπάρξει στη ΔΗΜΤΟ Τεμπών, όπου ο σημερινός πρόεδρος Δημ. Κουρίτας πιέζεται να κατέβει, αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων το σενάριο φαντάζει δύσκολο. Αναζητείται ο αντικαταστάτης του..
ΣΤΗ ΔΗΜΤΟ ΑΓΙΑΣ
Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα υπάρξει και δεύτερη υποψηφιότητα στη ΔΗΜΤΟ Αγιάς πέραν αυτής του σημερινού προέδρου Χρήστου Χατζησαλάτα. Ο μέχρι πρόσφατα ενδιαφερόμενος Αντίγονος Βατζιάς ανέκρουσε πρύμναν, αλλά δεν απέκλεισε μια άλλη υποψηφιότητα.
ΔΗΜΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
«Μπετόν αρμέ» φαίνεται να είναι η κομματική οργάνωση του Κιλελέρ, καθώς σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Δημ. Ντογκούλη «μπορεί να υπάρχουν παραπάνω από μία υποψηφιότητες για την προεδρία, το κλίμα όμως είναι ενωτικό, ενώ υπάρχει συμφωνία και τα 9 μέλη της νεοεκλεγείσας τοπικής οργάνωσης να στηρίξουν τον ίδιο πρόεδρο για ,τη ΝΟΔΕ, όπως επίσης όταν έρθει η ώρα και τον Θανάση Νασιακόπουλο για τον Δήμο». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» οι υποψήφιοι μνηστήρες για την προεδρία είναι οι αγρότες Χρ. Σταυροθόδωρος, Δημ. Τσιάρας. Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν 600 άτομα περίπου, στις επικείμενες ο στόχος είναι να ξεπεραστούν τα 300.
ΣΤΗ ΔΗΜΤΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Την υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Φαρσάλων στις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου ανακοίνωσε η νυν πρόεδρος κ. Μαργαρίτα Γκότη.
Η κ. Μαργαρίτα Γκότη με δήλωσή της στην «Ε» αναφέρει τα εξής: «Φίλες και φίλοι, νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες, μετά από 2 χρόνια στην προεδρία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαρσάλων, είναι υποχρέωσή μου να συνεχίσω μαζί με σας για σας την προσπάθεια για την ανοδική πορεία της επαρχίας μας. Η τοπική μας κοινωνία απέκτησε νέα πνοή, δυναμική και δυνατή φωνή. Γι' αυτούς τους λόγους στρατεύομαι με όλες τις δυνάμεις μου και δηλώνω για ακόμη μία φορά παρούσα, για να συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί και ζητώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας».
ΣΤΗ ΔΗΜΤΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Κινητικότητα και διεργασίες στον χώρο της «γαλάζιας» παράταξης στην Ελασσόνα ενόψει των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών του Μαΐου.
Για την ώρα ο σημερινός πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Ελασσόνας Δημήτρης Δριστέλας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι τελικά θα πράξει στην ερχόμενη εσωκομματική διαδικασία, δηλώνοντας χθες στην «Ε», πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει για την υποψηφιότητά του στις επικείμενες εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έως τώρα συζητήσεις και διαβουλεύσεις στον χώρο εστιάζονται και προσανατολίζονται στην αναγκαιότητα ύπαρξης ενός υποψηφίου κοινής αποδοχής, που θα ενώνει και θα συνθέτει, ενόψει και των ερχόμενων κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων, όπου η παράταξη καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Οι συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και βέβαια η τελική εικόνα που θα διαμορφωθεί λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας των υποψηφιοτήτων έχει να κάνει και με την τελική απόφαση του σημερινού προέδρου της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας.
Χαρακτηριστικά τα λίγα λόγια με νόημα στην «Ε» τοπικού στελέχους της Ν.Δ.: «Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Κάτι καλό «μαγειρεύεται» για την παράταξη και τις εκλογές της ΔΗΜΤΟ. Περισσότερα στο επόμενο διάστημα…».
Έγκυρες πληροφορίες θέλουν μέλη της σημερινής ΔΗΜΤΟ της Ν.Δ. να ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι. Κάποια ονόματα που ήδη ακούγονται στην «πιάτσα» της «γαλάζιας» παράταξης είναι αυτά του εκπαιδευτικού – αυτοδιοικητικού - συνδικαλιστή Γιώργου Γιαννούλα, αλλά και του μέλους της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας – κρεοπώλη Θωμά Κίτση.
ΣΤΗ ΔΗΜΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Μεγάλο το ενδιαφέρον από τους νεοδημοκράτες του Τυρνάβου για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία στις 13 Μαΐου. Μέχρι τώρα επίσημα έχουν δηλώσει μέσω της «Ε», ότι θα είναι υποψήφιοι για την προεδρία στη ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου δύο στελέχη: ο κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος και ο κ. Στέλιος Σπανογιάννης ενώ έντονα ακούγεται και το ενδιαφέρον μετά από προτάσεις στελεχών να κατέλθει υποψήφια για την προεδρία της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου και στέλεχος του κόμματος κ. Κωνσταντινιά Πατσή. Η «Ε» επικοινώνησε με την κ. Πατσή χθες το πρωί, ωστόσο η ίδια δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για το πρόσωπό της αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει καιρός μπροστά, άλλωστε οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν από 25 έως 27 Απριλίου.
Οι δύο υποψήφιοι μέχρι τώρα ο κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος είναι αγρότης, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Τυρνάβου, πρώην αντιδήμαρχος. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα στο πλευρό του δήλωσαν ο νυν πρόεδρος Χριστόφορος Κατσαρός και ο πρώην πρόεδρος Ανδρέας Καλακαλάς οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι σύμβουλοι για τη νέα ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου.
Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Τυρνάβου στις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου ανακοίνωσε μέσα από την «Ε» και το στέλεχος του κόμματος και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Στέλιος Σπανογιάννης.
 Ο κ. Σπανογιάννης άφησε αιχμές προς τον νυν και πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ που τάσσονται στο πλευρό του κ. Ανδρέα Γιάννόπουλου.  Τόνισε ότι στηρίζεται στη λογική της ενότητας των δυνάμεων της παράταξης και καλεί ιδιαίτερα, ως πρώην πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ, τους νέους ανθρώπους να στηρίξουν την ανιδιοτελή προσπάθεια που καταβάλλει.

Ρεπορτάζ:
Γιώργος Ρούστας, Αχιλλέας Μπακαλέξης, Κώστας Τσόλας, Νίκος Γουργιώτης, Γιάννης Μουκίδης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass