ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ

Τα ίδια και χειρότερα στην οδό Φαρσάλων…

* Η λειτουργία του Τελωνείου εντός του πολεοδομικού ιστού δοκιμάζει την ασφάλεια κατοίκων και διερχόμενων.

Δημοσίευση: 15 Απρ 2018 22:06

Την ώρα που ανοίγει η συζήτηση για απαγόρευση των φορτηγών στις οδούς Βόλου και Καραμανλή, συμπολίτες επισημαίνουν και το πρόβλημα στην οδό Φαρσάλων. Εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την παραμονή του Τελωνείου εντός του πολεοδομικού ιστού δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην πόλη.

Φορτηγά σταθμεύουν καθημερινά παραπλεύρως της οδού Φαρσάλων επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την περιοχή ενώ κάνουν επικίνδυνη την κίνηση των πεζών μιας και τα βαριά οχήματα δεν διστάζουν να διασχίζουν κάθετα τη συνοικία Αβέρωφ. Το Τελωνείο στεγάζεται και λειτουργεί σε μία από τις εισόδους της πόλης, επί της οδού Φαρσάλων, σε σημείο που δημιουργεί μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς βρίσκεται έναντι της εισόδου της υπόγειας διάβασης, η οποία καθημερινά δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων από ολόκληρο τον νομό Λάρισας και όχι μόνο.

Τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται στην οδό Φαρσάλων είναι συχνά. Εξαιτίας των μεγάλων φορτηγών που σταθμεύουν σε ολόκληρη την περιοχή πέριξ του Τελωνείου περιμένοντας τον εκτελωνισμό των προϊόντων που έχουν στις καρότσες τους, η περιοχή υποβαθμίζεται. Η μετακίνηση των κατοίκων γίνεται με δυσκολία στις συνοικίες που διασχίζει η οδός Φαρσάλων. Οι διαβάσεις είναι περιορισμένες, ενώ δίκυκλα χρησιμοποιούν μέχρι και την υπόγεια διάβαση πεζών για να μετακινηθούν. Πουθενά δεν αισθάνονται ασφάλεια.

Τα καυσαέρια των φορτηγών και η ηχορύπανση στην περιοχή συνιστούν πρόβλημα για τους Λαρισαίους. Επανειλημμένα φορείς της πόλης είχαν ζητήσει στο παρελθόν τη μεταφορά του Τελωνείου έξω από την πόλη στην περιοχή του Ομορφοχωρίου, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό. Ωστόσο ο ηλεκτρονικός εκτελωνισμός των προϊόντων που εφαρμόζεται τελευταία ίσως δώσει μια μικρή ανάσα στην περιοχή.

* Ζητήματα ασφάλειας υπάρχουν σε μεγάλο μήκος της οδού Φαρσάλων, καθόσον απουσιάζουν διαβάσεις και πεζοφάναρα, αλλά και στην υπόγεια διάβαση των πεζών την οποία χρησιμοποιούν διαρκώς δίτροχα.

 

Ζ.Π.

Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass