ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΩΝ. ΓΚΟΥΜΑ

«Η τυχόν επέκταση αρδεύσεων…»

Δημοσίευση: 17 Απρ 2018 17:03

Αγαπητή «Ελευθερία»,

«Ο κ. Γκούμας νομίζει ότι με όσα γράφει μπορεί να εξαπατά το κοινό με τις απόψεις του. Που έχουν αφετηρία και στόχο, αρχή και τέλος στα γραφόμενά του, μια σκληρή αντικυβερνητική προπαγάνδα.

Σε τέτοιο σημείο που φτάνει να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει «να ΜΗΝ προβληματίζονται οι συμπολίτες μας με τα σοβαρά εκκρεμή ζητήματα της περιοχής μας, με κορυφαίο εκείνο της ανυπολόγιστης περιβαλλοντικής υποβάθμισης των υπόγειων και επιφανειακών υδάτινων οικοσυστημάτων της»! Δηλαδή «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι».

Ο ίδιος συμμετείχε από θέση ευθύνης για χρόνια στο «έργο» που έδωσε το αποτέλεσμα που χαρακτηρίζει τη Θεσσαλία σήμερα. Και θα περιμέναμε για λόγους στοιχειώδους αξιοπρέπειας να μην επιχειρεί να φορτώσει σε ξένες πλάτες, ευθύνες που ανήκουν σε άλλες πολιτικές.

Δεν το κάνει όμως ο κ. Γκούμας, γιατί είναι ιδεολογικά ταυτισμένος με μια πολιτική αντίληψη που ενώ χρεοκόπησε τη χώρα και τη Θεσσαλία, ενώ προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στο περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους, αναζητά να συνεχισθεί η ίδια ολέθρια «αναπτυξιακή» πολιτική.

Τολμά μάλιστα, με προσωπικές εκτιμήσεις ιδιαίτερης πολιτικής «βαρύτητας», να ανακαλύπτει αντιμαχόμενες πλευρές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που συνολικά «κάνει πολιτικά παιχνίδια» για να μην ικανοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια που ο ίδιος ανακατεύει στο μυαλό του. Αλίμονο. Η Θεσσαλία είναι αποδιαρθρωμένη από πλευράς υποδομών και δικτύων άρδευσης, με πανάκριβο κόστος άρδευσης και με τεράστια υποβάθμιση των εδαφών της, εξ αιτίας ενός κακοστημένου αγροτικού παραγωγικού μοντέλου. Και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, προτείνεται ανάμεσα στην αντικυβερνητική προπαγάνδα, «η τυχόν επέκταση των αρδεύσεων στον θεσσαλικό κάμπο στο μέλλον»…

Έστω και πιο φειδωλά (!), ο Αχελώος ξεπροβάλλει ξανά σαν επιλογή, για να μην αφήσει να φανεί, για να κρυφτεί, η για δεκαετίες συνολική υποβάθμιση της αγροτικής οικονομίας της Θεσσαλίας. Χωρίς Αχελώο, αποκαλύπτεται όλη η γύμνια και το σκορποχώρι του αναπτυξιακού μοντέλου που αποδιάρθρωσε τη Θεσσαλία, οικονομικά- κοινωνικά- περιβαλλοντικά.

Το άλλο δήθεν ενδιαφέρον για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, που αφορά το συνολικό ενεργειακό πρόγραμμα της προωθούμενης κυβερνητικής πολιτικής, ανακαλείται κάθε φορά για εμπλουτισμό και ενίσχυση της Αχεωλολογίας…

Δηλαδή, «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και να μπερδευόμαστε.

Είναι φανερό ότι ο κ. Γκούμας δεν θέλει να επικοινωνήσει με το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και της χώρας. Καμώνεται ότι δεν το ξέρει, δήθεν το αναζητά στα… αζήτητα. Εκεί που ψάχνει, λίγα πράγματα θα βρει. Και ξεπερασμένα. Ενώ έχει τις δυνατότητες και θα μπορούσε να συμβάλει δημιουργικά για ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο, από αυτό που τον συμπαρασύρει σε επιμονές που έφεραν σοβαρά προβλήματα στη Θεσσαλία.

Ας μην κουράζεται να εφευρίσκει αντιθέσεις και πλαστά διλήμματα, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανόρθωση της χώρας. Η πραγματικότητα συνεχώς και αυξανόμενα θα τον διαψεύδει. Και όλους αυτούς που αναμένουν επιστροφή στο παρελθόν. Στο «παλιό» που χρεοκόπησε τη χώρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass