ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΝΔ

Κυρίαρχος στη γαλάζια ΝΟΔΕ ο Χρ. Καπετάνος

* Πρώτος στη ΝΟΔΕ ο Αθ. Σαρατζιώτης, ακολουθεί η Τάνια Δόκου * Σ. Ζαχαρή: Σύνθεση απόψεων, συγκερασμός αντιθέσεων, πολιτικός αλτρουισμός * Ηλ. Σουφλιάς: Εμαθα νέους κανόνες...

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2018 21:18
Τον επινίκιο καφέ απόλαυσαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος με τη νέα πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας Σοφία Ζαχαρή, πλαισιωμένοι από φίλους και συνεργάτες τους Τον επινίκιο καφέ απόλαυσαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος με τη νέα πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας Σοφία Ζαχαρή, πλαισιωμένοι από φίλους και συνεργάτες τους

Τον απόλυτο έλεγχο της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ στον νομό Λάρισας έχει ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Χρήστος Καπετάνος, καθώς στη 18μελή ΝΟΔΕ, μετά τα προχθεσινά αποτελέσματα είναι της επιρροής του τα 15 μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι τη νέα ΝΟΔΕ αποτελούν τα 9 μέλη που εκλέχθηκαν από τη βάση, οι 7 πρόεδροι των ΔΗΜΤΟ του νομού και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Βούλγαρης.

Μερική ανανέωση και στα πρόσωπα που εκλέχθηκαν στα κομματικά όργανα του νομού, καθώς στην 9μελή ΝΟΔΕ, 4 είναι τα νέα πρόσωπα (Κουρδής, Γκατζόγιας, Καλτσογιάννη, Γανοχωρίτου), ενώ στους 7 προέδρους των ΔΗΜΤΟ, τα νέα πρόσωπα είναι περισσότερα (5, αφού επανεκλέχθηκαν μόνο οι Μαργ. Γκότη και Χρ. Χατζησαλάτας).

Γενικότερα οι Θεσσαλοί Νεοδημοκράτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στους απερχόμενους προέδρους των 4 ΝΟΔΕ, καθώς εκτός του Χρ. Καπετάνου επανεκλέχθηκαν στη Μαγνησία ο Δημοσθ. Νταόπουλος, στην Καρδίτσα ο Λ. Τσιούκης, ενώ στα Τρίκαλα ο Κώστας Τρέλης, μοναδικός υποψήφιος ήταν αντιπρόεδρος στην προηγούμενη ΝΟΔΕ. «Είναι θετική εξέλιξη αυτή, διότι όλοι είχαμε άριστη συνεργασία, πανθεσσαλική συνείδηση κι έτσι θα συνεχίσουμε» το σχόλιο του Χρ. Καπετάνου στην «Ε».

ΟΙ… ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΟΙ

Με βάση τις υπογραφές που συγκέντρωσε προεκλογικά ο Φαρσαλινός δικηγόρος στην ίδια γραμμή πλεύσης κινείται με τα μέλη της ΝΟΔΕ κ.κ. Κουρδή, Γκατζόγια, Βράκα, Παπαγεωργίου, Κατσίδη, Γανοχωρίτου, ενώ δεν πρόκειται να είναι απέναντί του οι πρωτεύσαντες Αθ. Σαρατζιώτης και Τ. Δόκου.

Όσον αφορά στους 7 προέδρους ΔΗΜΤΟ, μόνο ο Δημ. Τσιάρας του Κιλελέρ δεν είχε υπογράψει την υποψηφιότητα Καπετάνου προεκλογικά.

Υπενθυμίζεται ότι νέοι πρόεδροι των ΔΗΜΤΟ εκλέχθησαν οι εξής: Στη Λάρισα η οδοντίατρος Σοφία Ζαχαρή, η οποία κατέβηκε πρώτη φορά υποψήφια και επικράτησε της Ελένης Ξυνοπούλου. Άρωμα γυναίκας και στα Φάρσαλα, όπου η Μαργαρίτα Γκότη ξανακέρδισε τον Γιώργο Αγγελακόπουλο. Στον Δήμο Κιλελέρ η αναμέτρηση είχε αγροτικό χαρακτήρα με τον γεωπόνο Δημ. Τσιάρα να κερδίζει τον αγροκτηνοτρόφο Χρ. Σταυροθεόδωρο. Χωρίς ψηφοφορίες, καθώς δεν υπήρχε συνυποψήφιος, αναδείχθηκαν οι ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας Θωμάς Κίτσης, ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου Ανδρέας Γιαννόπουλος, ΔΗΜΤΟ Αγιάς Χρήστος Χατζησαλάτας, ΔΗΜΤΟ Τεμπών Χρήστος Κίτσιος.

ΝΟΔΕ

Σε ό,τι αφορά στα τελικά αποτελέσματα για την προεδρία της ΝΟΔΕ, ο νικητής κ. Χρήστος Καπετάνος έλαβε 3.108 ψήφους (64,2%), έναντι 1.736 του κ. Ηλία Σουφλιά.

Ο γιατρός και απερχόμενος τομεάρχης Υγείας της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Θανάσης Σαρατζιώτης, αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς και μάλιστα με διαφορά, στις εκλογές για την ανάδειξη του εννεαμελούς συμβουλίου της ΝΟΔΕ. Δεύτερη ήρθε η δικηγόρος κ. Τάνια Δόκου, ενώ τρίτος ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Κουρδής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τη διοίκηση της ΝΟΔΕ, όπως γνωστοποιήθηκαν χθες:

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ Σαρατζιώτης Αθανάσιος 1.363, Δόκου Σουλτάνα 1.064, Κουρδής Ιωάννης 1.048, Γκατζόγιας Νικόλαος 839, Βράκας Βασίλειος 811, Παπαγεωργίου Νικόλαος 805, Καλτσογιάννη Χρυσούλα 793, Κατσίδης Παναγιώτης 779, Γανοχωρίτου Γόννη (λόγω της ποσόστωσης) 504.

ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ Βλαχούλης Κώστας 673, Αγγέλης Αθανάσιος 581, Χελιδώνης Αναστάσιος 566, Νινίκας Κώστας 542, Ζιάκα Βασιλική 503, Θώδας Γεώργιος 477, Σιμούλης Θωμάς 458, Λάππα Βικτωρία 364.

ΔΗΜΤΟ Λάρισας

Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ σε ό,τι αφορά στη ΔΗΜΤΟ Λάρισας χαρακτηρίστηκαν από τη νίκη της οδοντιάτρου Σοφίας Ζαχαρή, η οποία έλαβε 1.487 ψήφους, έναντι 865 που έλαβε η εκπαιδευτικός Ελένη Ξυνοπούλου.

Σε ό,τι αφορά στα μέλη της ΔΗΜΤΟ Λάρισας εκλέγονται οι: Μέκρα- Καλφούντζου Βασιλική – 667, Καζαντζή Τριανταφυλλιά – 542, Σταυροθεόδωρος Αχιλλέας – 528, Λυγούρας Κων/νος – 473, Μπότσαρη Ευαγγελία (Λίλα) – 392, Φιτσιλής Παναγιώτης – 377, Καρτέρης Κων/νος – 361, Γουμενόπουλος Γεώργιος – 327, Κουτούδη Μαρία – 303.

Δεν εκλέγονται οι: Κυρόπουλος Θεόδωρος – 300, Φασούλας Νικόλαος – 281, Κατσιαφλιάκα Βασιλική – 279, Πατσιούρας Κών/νος – 226, Κουρεούδη Μαρία – 217, Σαξώνη Ευαγγελία – 147.

Η ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

«Απόλυτη προτεραιότητά μου θα είναι η σύνθεση απόψεων, ο συγκερασμός αντιθέσεων και ο πολιτικός αλτρουισμός, στοιχεία που θα ενισχύσουν καθοριστικά την Τοπική μας Οργάνωση».

Αυτό δηλώνει, μεταξύ άλλων στην πρώτη της δήλωση η νέα πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Λάρισας της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαρή.

Αναλυτικότερα η κ. Ζαχαρή αναφέρει τα εξής: Μετά την οριστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εσωκομματικής διαδικασίας της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα της ΔΗΜ.Τ.Ο. Λάρισας, θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Λάρισας. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Παράταξης που με μαζικό, δυναμικό αλλά και κυρίως αξιοπρεπή τρόπο, συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας. Δηλώνω ξεκάθαρα, πως απόλυτη προτεραιότητα είναι η σύνθεση απόψεων, ο συγκερασμός αντιθέσεων και ο πολιτικός αλτρουισμός, στοιχεία που θα ενισχύσουν καθοριστικά την Τοπική μας Οργάνωση. Υπόσχομαι, πως θα φανώ αντάξια της μεγάλης τιμής που μου επιφύλαξαν τα μέλη της παράταξης».

Ο ΗΛ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ

Σε δήλωσή του χθες το βράδυ ο κ. Ηλ. Σουφλιάς αναφέρει τα εξής:

«Συμμετείχα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ως απλό μέλος, χωρίς ομάδα και χωρίς ψηφοδέλτιο, διότι σκοπός μου ήταν να συμβάλλω στη σύνθεση και στην ενότητα.

Στις 16 ημέρες από την υποβολή της υποψηφιότητας, έως την ημέρα των εκλογών, επιβεβαίωσα βαθιές φιλίες, δημιούργησα νέες και έμαθα «νέους κανόνες».

Τα μέλη επέλεξαν τους τοπικούς εκπροσώπους του κόμματος.

Εύχομαι σε όλους, δύναμη και καλή επιτυχία στους αγώνες που έρχονται.

Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει!»

Η ΜΑΡΓ. ΓΚΟΤΗ

Η επανεκλεγείσα πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων κ. Μαργαρίτα Γκότη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου στους Φαρσαλινούς πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες την Κυριακή 13 Μαΐου και με τίμησαν με την ψήφο τους, με αποτέλεσμα να επανεκλεγώ πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Φαρσάλων.

Μαζί με τις ευχαριστίες μου, θέλω να διαβεβαιώσω όλους μαζί και τον καθένα προσωπικά ότι η τιμή αυτή ανήκει και αντανακλάται σε όλους εσάς.

Σε εμένα ανήκει αποκλειστικά η ευθύνη να δικαιώσω την εμπιστοσύνη σας, αφιερώνοντας όλες τις δυνάμεις μου στο έργο ανάδειξης της επαρχίας μας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι ήταν, είναι και θα είναι το κόμμα με την πλατύτερη λαϊκή βάση, με τα περισσότερα ενεργά κομματικά μέλη και το πλέον ανοιχτό στην κοινωνία. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στις εκλογές, και κυρίως όσων έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά στην παράταξή μας, δίνουν τον τόνο της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

Μετά τη λαίλαπα της ‘‘πρώτης φορά αριστερά’’, η οποία, αφού εξαπάτησε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, επιδόθηκε σε ένα έργο αποδόμησης της οικονομίας και των κοινωνικών αρχών, η ΝΔ βρίσκεται προ των θυρών της εξουσίας για την ανοικοδόμηση της χώρας. Οι εσωκομματικές εκλογές είναι η αρχή ενός μακρύ αλλά συναρπαστικού δρόμου που θα αλλάξει την Ελλάδα».

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass