ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Κηδεύτηκε ο αγωνιστής Γ. Τσάτσιος

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2018 15:54

Πέθανε προχθές σε ηλικία 78 ετών και κηδεύτηκε χθες στο Συκούριο, ο αγωνιστής της Αριστεράς Γιώργος Τσάτσιος. Ο εκλιπών από τα εφηβικά του χρόνια ασπάστηκε και υπηρετούσε τις ιδέες της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ειρήνης και της ελευθερίας και πήρε ενεργό μέρος σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της γενιάς του για ένα καλύτερο αύριο.

Υπήρξε εργατικός και ευσυνείδητος επαγγελματίας (κουρέας), δίκαιος και ανιδιοτελής συμπολίτης, υποδειγματικός σύζυγος και οικογενειάρχης. Αρχικά, δραστηριοποιήθηκε στη Νεολαία ΕΔΑ, μετά το 1963 οργανώθηκε στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, ενώ στη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας γεύτηκε τη βία και την αυθαιρεσία των ανθρώπων της. Μετά τη μεταπολίτευση, μαζί με άλλους συναγωνιστές του, πρωτοστατεί στη δημιουργία του ιστορικού Πολιτιστικού Συλλόγου Συκουρίου -τα γραφεία του οποίου γίνονται στόχος βομβιστών το 1977- και τον υπηρετεί ως αντιπρόεδρος για αρκετά χρόνια.

Την ίδια περίοδο οργανώνεται αρχικά στο ΚΚΕ και από το 1979 στο ΚΚΕ Εσωτερικού έως τη διάσπασή του το 1986. Ακολουθεί πιστά την Ανανεωτική του πτέρυγα και την ΕΑΡ, μετά τον ΣΥΝ και αργότερα τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου υπήρξε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και στέλεχός του έως σήμερα.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, δύο κόρες και μία εγγονή.

Στο τελευταίο του αντίο, τον συνόδευσαν εκατοντάδες συγχωριανοί του, ο βουλευτής Νικ. Παπαδόπουλος και μέλη της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος καθώς και φίλοι και σύντροφοί του απ' όλες τις αποχρώσεις της Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας απευθύνει «το στερνό αντίο στον σύντροφο και συναγωνιστή της ριζοσπαστικής αριστεράς, Γιώργο Τσάτσιο».

Ο Γιώργος Τσάτσιος υπήρξε Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Συκουρίου, ενώ πρωτοστάτησε, από κοινού με τα αδέλφια Βασίλη και Σωτήρη Πράππα, στην δημιουργία του Μορφωτικού Συλλόγου Συκουρίου, αντιπρόεδρος του οποίου επίσης υπήρξε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass