Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

Εξηλεκτρισμό γεωτρήσεων προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Ποταμιά

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2018 22:24
Ικανοποιημένος από την παρέμβαση του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού για τον εξηλεκτρισμό γεωτρήσεων στην περιοχή Ποταμιάς, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιάννης Σαπουνάς Ικανοποιημένος από την παρέμβαση του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού για τον εξηλεκτρισμό γεωτρήσεων στην περιοχή Ποταμιάς, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιάννης Σαπουνάς

Τους φακέλους αρδευτικών γεωτρήσεων ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Δήμος Ελασσόνας.

Οι συγκεκριμένες γεωτρήσεις είχαν κατασκευαστεί στην πλειονότητά τους προ δεκαετίας και εκκρεμούσε η αδειοδότησή τους. Σύμφωνα με δηλώσεις στην «Ε» του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιάννη Σαπουνά, ο Δήμος Ελασσόνας έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση αδειών χρήσης αυτών των γεωτρήσεων που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ηλεκτροδότησή τους.

Αναλυτικά πρόκειται για τις γεωτρήσεις στις θέσεις «Πλάτανος της Τ.Κ. Αζώρου, στις θέσεις «Αμπέλια», «Καβούρια και «Κουλούρια» της Τ.Κ. Δομένικου, στις θέσεις «Δεντρούλια», «Κάμπος Νέα» και «Τσιλιβίτης» της Τ. Κ. Μαγούλας, στη θέση «Ρούντι ΙΙ» της Τ. Κ. Συκέας και στις θέσεις «Μπάρα Ι» και «Αμπέλια» της Τ.Κ. Μεσοχωρίου.

Επίσης ο κ. Σαπουνάς κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος είδε θετικά την προώθηση του έργου καθώς και την αναγκαιότητά του.

Με τη λειτουργία των συγκεκριμένων γεωτρήσεων οι αγροτικές περιοχές των παραπάνω χωριών κυριολεκτικά θα ξεδιψάσουν και θα βοηθήσουν σημαντικά στην άρδευση των αγροτικών εκτάσεων, οι οποίες τώρα είναι σε κάποιες περιοχές άνυδρες και σε κάποιες άλλες δεν επαρκεί το νερό που σήμερα είναι διαθέσιμο για άρδευση. Μάλιστα σε κάποιες περιοχές όπου οι αγρότες τόλμησαν να βάλουν δυναμικές καλλιέργειες, κυρίως δενδρώδεις, η ενεργοποίηση των γεωτρήσεων αυτών θα δώσει άφθονο νερό και θα αυξήσει το εισόδημα των αγροτών, λύνοντας το πρόβλημα της άρδευσης στην ευρύτερη περιοχή και ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των συγκεκριμένων χωριών.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass