ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΔΕΥΤΕΣ

Τελεσίγραφο από τον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2018 22:26
Να πληρώσουν μέχρι αύριο Παρασκευή το 50% των τελών καλεί τους αρδευτές ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Τζιούφας Να πληρώσουν μέχρι αύριο Παρασκευή το 50% των τελών καλεί τους αρδευτές ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Τζιούφας

Παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της ρύθμισης των χρεών του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα 60 γεωτρήσεις να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χιλιάδες στρέμματα να κινδυνεύουν με ξηρασία.

Ήδη από πλευράς Μάτι Τυρνάβου καταβάλλεται προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να γίνει διακανονισμός και η ΔΕΗ να συνδέσει το ρεύμα στις γεωτρήσεις. Όπως φάνηκε ξεκάθαρα και στη νέα χθεσινοβραδινή συνάντηση διοίκησης του Οργανισμού και αρδευτών τα περιθώρια έχουν στενέψει και η διοίκηση στέλνει τελεσίγραφο ότι εάν μέχρι αύριο Παρασκευή όπως όλοι οι υπόλοιποι αρδευτές και οι εναπομείναντες δεν καταβάλουν το 50% των φετινών αρδευτικών δεν πρόκειται φέτος να ποτίσουν από τις γεωτρήσεις του Οργανισμού. Επίσης, όσοι οφείλουν παλιές οφειλές να προσέλθουν να τις ρυθμίσουν. Εάν δεν προσέλθουν δεν θα πάρουν νερό για να ποτίσουν τις καλλιέργειες και τα χρέη θα βεβαιωθούν στη Δ.Ο.Υ.

Εάν ΤΟΕΒ και αρδευτές είναι συνεπείς τότε φαίνεται λύση και η ΔΕΗ θα κάνει άμεσα τις συνδέσεις στις κομμένες γεωτρήσεις.

Μιλώντας χθες το βράδυ στην «Ε» ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα κ. Σωτήρης Τζιούφας τόνισε ότι: «Καλούμε όλους τους φίλους αρδευτές, να καταβάλουν το 50% των αρδευτικών τελών της φετινής αρδευτικής περιόδου, μέχρι αύριο Παρασκευή για να συνδεθούν οι γεωτρήσεις και να μην χαθούν οι καλλιέργειές μας».

Η πρόταση του Οργανισμού για τη ρύθμιση των χρεών προς τη ΔΕΗ την οποία υπέβαλε και ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη και τη ΔΕΗ είναι:

ΠΟΣΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗ Δ.Ε.Η

ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ       ΠΟΣΟ

ΑΜΕΣΑ ( ΜΑΗΣ 2018)       100.000,00

ΜΕΧΡΙ 31/7/2018    100.000,00

ΜΕΧΡΙ 31/8/2018    50.000,00

ΜΕΧΡΙ 30/9/2018    100.000,00

ΜΕΧΡΙ 31/12/2018  350.000,00   ΣΥΝΟΛΟ 700.000,00

Ρύθμιση που θα ισχύει και τα επόμενα τρία έτη, με αυξητικές τάσεις μέχρι την πλήρη εξόφληση.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass