ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ισόβια σε αδελφοκτόνο με τηγάνι

* Ήπιε, τον χτύπησε στο κεφάλι και τον έβγαλε έξω από το σπίτι «για να πάρει αέρα διότι νόμιζα πως λιποθύμησε». Απολογήθηκε πριν κριθεί ομόφωνα ένοχος

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2018 22:15

Ομόφωνα ένοχος για τη φρικιαστική δολοφονία του ίδιου του αδερφού πριν από ένα χρόνο στο χωριό Φυτόκο Μαγνησίας, κρίθηκε χθες ένας 42χρονος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας που τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο άνδρας, άνευ λόγου και αιτίας, όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία, χτύπησε τον νεαρότερο κατά τρία χρόνια αδερφό του, πολλές φορές με το τηγάνι της κουζίνας στο κεφάλι και εν συνεχεία τον έβγαλε έξω από το σπίτι.

Το θύμα ήταν το ένα από τα πέντε αδέρφια μιας οικογένειας. Ζούσε με τη μητέρα του σε ένα χωριό της Μαγνησίας, η οποία όμως έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου 4 χρόνια. Για δύο χρόνια περίπου έκτοτε ζούσε ως άστεγος. Τον μάζεψε ο αδερφός του, το 2016 στην πατρική οικία και έμεναν μαζί. Ο αδερφός του, και κατηγορούμενος, ανέλαβε τη φροντίδα του και είχε ως αντάλλαγμα την αναπηρική του σύνταξη, την οποία και διαχειριζόταν αποκλειστικά.

Ο κατηγορούμενος όμως αποδείχθηκε πως είχε ροπή προς το αλκοόλ και ήταν ένας οξύθυμος χαρακτήρας. Παλιότερα είχε επιτεθεί στον αδερφό του με ένα μαχαίρι κουζίνας και απειλούσε και τη μητέρα του. Μάλωνε με τους γείτονες, οι οποίοι ανέφεραν πως αρκετά συχνά άκουγαν και φωνές από το σπίτι τους. Μια μέρα το θύμα είχε καταφύγει στο σπίτι γειτόνισσας για να ζητήσει βοήθεια, προκειμένου να σωθεί. Εν συνεχεία η γειτόνισσα δέχθηκε απειλές.

Πέρυσι τέτοιο καιρό τα δύο αδέρφια βγήκαν έξω. Βρέθηκαν σε δύο μπαρ όπου ο κατηγορούμενος κατανάλωσε αλκοόλ, με τον ιδιοκτήτη του ενός καταστήματος να αναφέρει στις καταθέσεις πως ο κατηγορούμενος όταν έπινε γινόταν εριστικός και τους θαμώνες να τονίζουν πως δημιουργούσε φασαρίες. Ο άλλος αδερφός, το θύμα δηλαδή, ήπιε μόνο αναψυκτικό. Σταμάτησαν και σε ένα τρίτο μαγαζί για να φάνε. Γύρισαν σπίτι, φόρεσαν πιτζάμες και ετοιμάστηκαν για ύπνο. Όμως όταν βρέθηκαν στην κουζίνα ο κατηγορούμενος άρχισε να μαλώνει με το θύμα και αδερφό του. Πήρε το τηγάνι και άρχισε να τον χτυπά, αποφασιστικά, επανειλημμένα και με σφοδρότητα, στο κεφάλι, όπως κατηγορούνταν και αποδείχθηκε.

Τον σκότωσε και τον έβγαλε δέκα μέτρα έξω από το σπίτι.

Από τη στιγμή που έφτασε η αστυνομία μέχρι και χθες, παρουσίασε διάφορες εκδοχές. Αρχικά μίλησε για ληστές που μπήκαν στο σπίτι, όμως κάποια στιγμή ομολόγησε αφού κατάλαβε ότι το σενάριό του δεν είχε αποδεικτικά στοιχεία.

Χθες κατά τη διάρκεια της απολογίας του τόνισε πως βρισκόταν σε άμυνα καθώς ο αδερφός του, επειδή έπασχε από ψυχική ασθένεια του επιτέθηκε. Είπε πως έπιασε το τηγάνι και τον χτύπησε μια φορά. Πρόσθεσε πως τον έβγαλε έξω από το σπίτι γιατί είχε την εντύπωση πως λιποθύμησε και το έκανε αυτό για να πάρει αέρα. Εκείνος όμως ήταν νεκρός.

Ο εισαγγελέας της έδρας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, έκανε λόγο για αντιφάσεις στα όσα είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος. Υπογράμμισε πως τα τραύματα που είχε το θύμα δεν προήλθαν από ένα και μόνο χτύπημα, όπως είχε καταθέσει ο δράστης.

«Ο δράστης δεν χρειαζόταν αφορμή. Ήθελε απλά να τα βάλει με κάποιον και ήταν πιωμένος» είπε χαρακτηριστικά προτείνοντας την ενοχή του χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Κρίθηκε ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass