Οι «μαμαδοφίλες» γυμνάζονται στο Αλκαζάρ

* ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕΣΩ FACEBOOK

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2018 22:55

Η ερώτηση ενός μέλος του γκρουπ «μαμαδοφίλες» στο facebook για προτάσεις γυμναστικής ήταν το έναυσμα.

Αμέσως οι υπεύθυνες της ομάδας άρπαξαν την ευκαιρία και «έριξαν» την πρόταση. Το πρώτο τμήμα υπαίθριας γυμναστικής στο Αλκαζάρ δημιουργήθηκε πριν από λίγες μέρες και ήδη έχει αρκετές συμμετοχές από κυρίες που θέλουν να αθληθούν έξω στον καθαρό αέρα.

Στρωματάκι ανά χείρας, λάστιχα γυμναστικής, αθλητική περιβολή και το μάθημα ξεκινά. Τρεις φορές την εβδομάδα συναντιούνται οι αθλούμενες, όπως εξηγεί η Θώμη Μητρούλα, μία από τις υπεύθυνες του γκρουπ «μαμαδοφίλες» που οργάνωσε το εγχείρημα. «Το έχουμε πάρει ζεστά» λέει. «Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη δίνουμε ραντεβού στις 9 το πρωί, δίπλα στις εγκαταστάσεις του μίνι γκολφ. Είναι λίγο νωρίς, αλλά είναι καλύτερα γιατί δεν έχει κόσμο, ούτε ζέστη εκείνη την ώρα. Προς το παρόν το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει απλές ασκήσεις, γιατί είναι αρχή. Όσο προχωράμε υποθέτω ότι η δασκάλα θα ανεβάζει τους ρυθμούς». Πάντως μπορεί η συγκεκριμένη δράση να οργανώθηκε από τις «μαμαδοφίλες», όμως τα μέλη της ομάδας είναι ανοιχτά σε οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει. «Μπορούν να έρθουν να μας βρουν τις ώρες που έχουμε τα μαθήματα, να συζητήσουμε και αν τους ενδιαφέρει να πάρουν μέρος. Η γυμναστική στη φύση είναι μια πολύ ωραία δραστηριότητα, δίνει μια ιδιαίτερη αίσθηση ελευθερίας και χαρίζει ευεξία».

Όσο για τα αδιάκριτα βλέμματα; «Κάποιοι περαστικοί σταματούν και μας κοιτούν, αλλά με ενδιαφέρον. Δεν έχει υπάρξει κάποιος που να είναι ενοχλητικός. Άλλωστε, επιλέξαμε επίτηδες αυτή την ώρα, για να μην υπάρχει πολύς κόσμος στο πάρκο Αλκαζάρ».

Στα άμεσα σχέδια των υπευθύνων της ομάδας είναι να δημιουργήσουν και άλλα τμήματα, απογευματινά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μέλη που εργάζονται. «Υπάρχει ενδιαφέρον» εξηγεί η κ. Όλγα – Ντίνα Κόκκαλη. «Ξεκινήσαμε με τα πρωινά τμήματα σε πρώτη φάση και σιγά – σιγά θα επεκτείνουμε τη δράση μας. Παράλληλα, εξετάζουμε και το ενδεχόμενο να οργανώσουμε και κάποια δραστηριότητα για τα παιδιά». Πάντως, όπως λένε οι αθλούμενες μαμάδες η υπαίθρια γυμναστική είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για σύσφιξη, όχι μόνο του κορμιού, αλλά και των σχέσεών τους, αφού μετά τα μαθήματα όλο και κάποιο καφεδάκι θα πιουν όλες μαζί παρέα.

Παναγιώτα Φούντα

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass