Μάχη για τη ζωή τους στην Εντατική

ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΛΑΝΗ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2018 23:00

Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας οι δύο νεαροί Λαρισαίοι, ο 15χρονος που χτυπήθηκε προχθές το απόγευμα στο γήπεδο από κεραυνό και ο 21χρονος από τη Φαλάνη, που βρέθηκε από συγγενικό του πρόσωπο τραυματισμένος από αεροβόλο όπλο.

Η κατάσταση και των δύο νεαρών παραμένει σταθερή αλλά ιδιαίτερα κρίσιμη με τους γιατρούς να εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για οποιαδήποτε εκτίμηση ή πρόβλεψη καθώς βρίσκονται σε καταστολή. Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι στην περίπτωση του κεραυνοβολημένου παιδιού από σήμερα θα αρχίσει η επαναφορά του από την καταστολή, γεγονός που θα επιτρέψει στους θεράποντες ιατρούς να αποτιμήσουν με ακρίβεια τις βλάβες από το χτύπημα του κεραυνού.

Όσον αφορά στον νεαρό από τη Φαλάνη προχθές το βράδυ υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα νευροχειρούργων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και λίγο πριν τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκε διασωληνωμένος και σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου, όπου παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση με τις μετεγχειρητικές επιπλοκές να προβληματίζουν ιδιαίτερα τους θεράποντες γιατρούς.

Σκηνές πόνου και αγωνίας ανάμεικτα με ένα τεράστιο «γιατί» εκτυλίσσονται στον διάδρομο έξω από την Εντατική στον τρίτο όροφο του παλιού κτιρίου του Νοσοκομείου από γονείς, φίλους και συγγενείς των δύο νεαρών, που δεν μπορούν να πιστέψουν το «κακό που τους βρήκε». Στο πλευρό της οικογένειας του 15χρονου τερματοφύλακα βρέθηκαν συμπαίκτες από την ομάδα και ο πρόεδρος της «Πελασγιώτιδας» Αργύρης Γκρίμπας, ο οποίος -εμφανώς καταβεβλημένος και συντετριμμένος από το πρωτοφανές περιστατικό- σε δηλώσεις του περιέγραφε τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν προχθές το απόγευμα στο γήπεδο στη διάρκεια της προπόνησης.

Σημειώνεται ότι ο 15χρονος μαθητής της Γ’ γυμνασίου, προπονούνταν προχθές ως τερματοφύλακας στην ποδοσφαιρική ομάδα «Πελασγιώτιδα», στο πίσω γήπεδο της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Γ. Πλίτση έξω από τη Λάρισα, στο 3ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Αθηνών. Δέκα λεπτά μετά τις 6 «έπιασε μπόρα ξαφνικά» όπως είπε ο πρόεδρος της «Πελασγιώτιδας» Αργ. Γκρίμπας και «εκείνη την ώρα εγώ και ο προπονητής, ο Θαν. Κουτσαφτίκης φωνάξαμε τα παιδιά να φύγουν».

«Ο Χρήστος ήταν τερματοφύλακας, ήταν δηλαδή ο τελευταίος που ξεκίνησε και αυτός να φύγει αλλά χτυπήθηκε από τον κεραυνό. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα» είπε ο κ. Γκρίμπας αδυνατώντας να πιστέψει την εξέλιξη αφού σε λίγη ώρα θα τελείωνε η προπόνηση, η τελευταία της φετινής περιόδου. Με τον θόρυβο του κεραυνού να τρομάζει τα παιδιά.

* Οι ιστορίες των δύο νεαρών συγκλόνισαν ακόμα και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης και να είναι διάχυτες οι ευχές όλων να είναι νικηφόρα η μάχη τους να κρατηθούν στη ζωή.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό τραυματισμού του 15χρονου αθλητή από κεραυνό σε γήπεδο ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια προπόνησης διέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας. Η εξέταση αυτή γίνεται για την περεταίρω διερεύνηση του ζητήματος αλλά και για να ελεγχθεί, αν

υπάρχουν αξιόποινες πράξεις.

Ο προπονητής του άτυχου νεαρού, που συνελήφθη προχθές, κατέθεσε χθες ενώπιον αστυνομικών αρχών στο πλαίσιο της διερεύνησης του θέματος από την ΕΛ.ΑΣ., εν συνεχεία οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών και εν τέλει αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θεωρείται σημαντικό να δοθεί χρόνος έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση για την πορεία της υγείας του άτυχου νεαρού αθλητή -που είναι και το σημαντικότερο για όλους- αλλά και να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπολοίπων προσώπων που σχετίζονται με την υπόθεση.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ-Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass