Πανηγυρίζουν οι Άγιοι Ανάργυροι

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2015 8:04

 

Πανηγυρίζουν από σήμερα Τρίτη ιεροί ναοί και εξωκλήσια των Αγίων Αναργύρων, με τα εξής προγράμματα:

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Πανηγυρίζει η ενορία του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης τη μεγάλη εορτή των Αγίων και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού, αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου. Σήμερα Τρίτη το απόγευμα στις 7:30 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Αύριο Τετάρτη το πρωί στις 7 θα τελεστούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της ιεράς μητροπόλεως π. Αχιλλίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7:30 θα τελεστούν ο μεθέορτος εσπερινός και η παράκληση των αγίων και θα διαβαστεί και το ύψωμα των Αγίων Αναργύρων. Σε όλες τις ιερές ακολουθίες θα τίθεται προς προσκύνηση των πιστών η θαυματουργός εικόνα των Αγίων Αναργύρων.

ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός των Αγίων Αναργύρων στην Αμυγδαλέα Λάρισας και σήμερα Τρίτη στις 7.30 μ. μ. θα τελεσθεί εσπερινός και αύριο το πρωί πανηγυρική θεία λειτουργία. Το απόγευμα της Τετάρτης στις 7.30, θα τελεσθεί η παράκληση των αγίων.

ΑΧΙΛΛΕΙΟ

Το εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων, πανηγυρίζει στο Αχίλλειο Λάρισας και σήμερα Τρίτη στις 7.30 θα τελεσθεί εσπερινός και αρτοκλασία. Αύριο Τετάρτη το πρωί, πανηγυρική θεία λειτουργία και αρτοκλασία.

ΣΤΟ Γ. Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που πανηγυρίζει, σήμερα Τρίτη στις 6 μ.μ. θα τελεσθούν μέγας εσπερινός - αρτοκλασία - θείο κήρυγμα. Αύριο Τετάρτη το πρωί στις 7.30 θα τελεσθούν αγιασμός - όρθρος - θεία λειτουργία - ύψωμα και θα γίνει η περιφορά της εικόνας των αγίων στον περίβολο του νοσοκομείου.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ Δ. ΚΙΛΕΛΕΡ

Αύριο Τετάρτη πανηγυρίζει ο ιερός ναός των Αγίων Αναργύρων στην ομώνυμη κοινότητα του Δήμου Κιλελέρ. Σήμερα Τρίτη στις 7:30 μ.μ. θα ακουστούν κωδωνοκρουσίες και στη συνέχεια θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τιρνάβου κ. Ιγνατίου. Ακολούθως, θα τελεσθεί αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και περιφορά της ιεράς εικόνας των αγίων, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Κιλελέρ, με δέηση στην κεντρική πλατεία του χωριού. Αύριο στις 7:00 π.μ. θα τελεσθεί όρθρος και στις 9:00 θεία λειτουργία με αρτοκλασία – ύψωμα προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων και ομιλία από εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

ΔΟΞΑΡΑ

Γιορτάζει και πανηγυρίζει αύριο Τετάρτη 1η Ιουλίου ο ιερός ναός Αγίων Αναργύρων των σιδηροδρομικών στον Δοξαρά. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Λάρισας «Ο Άγιος Φίλιππος», το Πολιτιστικό Κέντρο, ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Λάρισας και η επιτροπή του ναού, θα τελέσουν θεία λειτουργία με θείο κήρυγμα, αρτοκλασία, λιτάνευση της ιεράς εικόνας των αγίων και μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των φονευθέντων και όλων των σιδηροδρομικών, που έχουν αποβιώσει και των μελών των οικογενειών τους. Έχουν κληθεί να παραστούν οι διοικήσεις του ομίλου του ΟΣΕ και οι αρχές του ν. Λάρισας. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από την πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας (πλατεία 23ης Οκτωβρίου 1944) στις 7:30 το πρωί. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 6977-744376, 6977-137255, 6948-304583 και 6945-636829.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass