Εντυπωσιασμένος από τον Όλυμπο και τα άλογα…

* Ο ΠΡ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΠΛΗΣΣΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2018 22:14

Από τη Ρόδο και το Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων του φόρουμ στον Όλυμπο για μια «γρήγορη» ανάβαση στην κορυφή του μυθικού βουνού των θεών βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ήταν μια υπόσχεση που έδωσε τον προηγούμενο Φεβρουάριο κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Λάρισα ενόψει της εκλογής του πρώτου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και εκπλήρωσε πιο σύντομα από ό,τι αναμενόταν σε μια ανάπαυλα των υποχρεώσεών του και αφού ο καιρός αποδείχθηκε σύμμαχος για το εγχείρημα.

Φιλοξενούμενος του δημοτικού συμβούλου Ελασσόνας και έχοντας πάντα δίπλα του τον Ελασσονίτη πρώην υπουργό Οικονομίας Φίλιππο Σαχινίδη, ο πρώην πρωθυπουργός καθόλη τη διάρκεια της αυστηρά προσωπικής του επίσκεψης βρέθηκε με δεκάδες φίλους από τα παλιά, φωτογραφήθηκε στην Ελασσόνα και τα Καλύβια με κατοίκους της περιοχής, γεύτηκε τοπικά προϊόντα και απόλαυσε μια τρίωρη πεζοπορία προς την κορυφή του Ολύμπου δηλώνοντας εντυπωσιασμένος, όπως άλλωστε και οι γύρω του για τη φυσική του κατάσταση.

Λίγο πριν τις 9 προχθές το βράδυ έφτασε στην Ελασσόνα ο Γιώργος Παπανδρέου για να αναχωρήσει με την παρέα του για τη Δολίχη και την ταβέρνα του Αστερίου για να του δείξουν την εξαιρετική θέα του Ολύμπου. Στην παρέα μεταξύ άλλων ο Γ. Κυριλλίδης, ο Γ. Μπατζάρας εργαζόμενος του ΕΚΑΒ, ο Γ. Καστρινός πρ. συνεργάτης του Φ. Σαχινίδη με το "μενού" να περιλαμβάνει σαλάτες εποχής, τηγανιτά λαχανικά και ποικιλία κρεατικών με τη συνοδεία τοπικού τσίπουρου και ντόπιου κρασιού μοσχάτου Αλεξανδρείας.

Όσο για το πολιτικό μενού περιορίστηκε κατόπιν επιθυμίας των οικοδεσποτών αλλά και λόγω της κόπωσης μετά το ταξίδι σε μερικές αναφορές για το "διαζύγιο" του Κινήματος Αλλαγής με το Ποτάμι και τον πρώην υπουργό Γιάννη Ραγκούση καθώς και εκτιμήσεις για τις επόμενες εθνικές εκλογές με την παρέα να αναχωρεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα για την Ελασσόνα όπου ο πρώην πρωθυπουργός διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο Χάμου.

Η χθεσινή ημέρα και μετά από ολιγόωρη ανάπαυση ξεκίνησε στις 6 το πρωί με την παρέα να αναχωρεί για τα Καλύβια και για ένα γενναίο πρωινό με καφέ, μπομπότα και μπατζίνα και από εκεί για το καταφύγιο Χρηστάκη από όπου ξεκίνησε η πεζοπορία του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο συνόδευαν 4 Κοκκινοπλίτες, άριστοι γνώστες της διαδρομής.

Συνολικά τρεις και πλέον ώρες διήρκησε η πεζοπορία μέχρι τη Σκάλα του Μύτικα και επιστροφή στο καταφύγιο μέσω του Αγίου Αντωνίου με τον ίδιο να δηλώνει εντυπωσιασμένος για την πρωτόγνωρη εμπειρία του με την ανάβαση, τα αγριοκάτσικα αλλά και τα ελεύθερα άλογα από επιδοτούμενο πρόγραμμα για τη διάσωση των σπάνιων φυλών ζώων και να μεταφέρει στιχομυθίες από τις συζητήσεις του με τους προσκεκλημένους του συμποσίου της Σύμης αλλά και τη δική τους επιθυμία να επισκεφθούν το μυθικό βουνό των θεών. Ενώ ο Ελασσονίτης πρώην υπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να ανταλλάξει μαζί του μερικές απόψεις για την ήπια αξιοποίηση της περιοχής ως χώρος επίσκεψης τουριστών.  

Με την επιστροφή του στα Καλύβια στήθηκε ένα μικρό γλέντι με τους κατοίκους να αιφνιδιάζονται με την παρουσία του υψηλού επισκέπτη, να ζητούν να φωτογραφηθούν με τον πρόεδρο και τα κινητά να έχουν αρπάξει κυριολεκτικά φωτιά με την παρέα να κατακλύζει την ταβέρνα της περιοχής, στην οποία στο μεταξύ είχαν προστεθεί οι πρώην δήμαρχοι Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος και Σαρανταπόρου Θ. Λιαπής καθώς και ο πρώτος συντονιστής του Περιφερειακού γραφείου του Κινήματος Αλλαγής Θεσσαλίας Στέλιος Τσιάκαλος.

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και διάχυτης ευφορίας ο πρώην πρωθυπουργός συμμετέχοντας σε μια γενική πολιτική συζήτηση απάντησε σε ερωτήματα για τα μνημόνια και τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή για τη διόγκωση του ελλείμματος, τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης πορείας του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό, αναδεικνύοντας την καταλυτική του συμβολή στη διαμόρφωση της νεότερης ιστορίας της χώρας και δήλωσε την πλήρη υποστήριξή του στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κα Φώφη Γεννηματά. Θέματα που τέθηκαν και στην ολιγόλεπτη συνάντησή του με τον Στέλιο Τσιάκαλο δίνοντας το πολιτικό στίγμα μετά την ολοκλήρωση της οργανωτικής συνάντησης του Κινήματος.

Λίγο μετά τις 3.30 το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου αναχώρησε για την Αθήνα δίνοντας την υπόσχεση της επιστροφής στο μέλλον για μια ακόμα μαγευτική ανάβαση. 

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass