Γιορτάζει ο Προφήτης Ηλίας

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2018 15:23

Πανηγυρίζει  αύριο Παρασκευή 20 Ιουλίου η Ενορία του Προφήτη Ηλία Λαρίσης.

Σήμερα Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 7:00 το απόγευμα, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Αύριο Παρασκευή 20 Ιουλίου, το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Το απόγευμα στις 7:00 θα τελεσθεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η λιτάνευση της Εικόνος του Προφήτου Ηλιού.

* Τη μνήμη του προφήτη Ηλιού τιμά η ενορία της Αγίας Αικατερίνης (Αλκαζάρ) με το ακόλουθο πρόγραμμα. Αύριο Παρασκευή πρωί (7.00-9:00) Προφήτου Ηλιού όρθρος και θεία λειτουργία. Το βράδυ (20:30 - 00:45) ιερά αγρυπνία ως ακολούθως: Ανάγνωση Θείας Μεταλήψεως, Εσπερινός, παράκληση στην Παναγία Γοργοϋπήκοο, όρθρος, πολυέλαιοι και Θεία λειτουργία.

 

Πανηγυρίζουν εξωκλήσια του Προφήτη Ηλία

Αύριο 20, μεθαύριο 21 και στις 22 Ιουλίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Προφήτη Ηλία και της Αγίας ενδόξου Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος και Αγίας Μαγδαληνής και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ναός στο Χειμάδι.

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής: Σήμερα Πέμπτη στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείο κήρυγμα προς τιμήν του Προφήτη Ηλία. Αύριο Παρασκευή 20 Ιουλίου στις 7.00 π.μ. Θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας. Μεθαύριο Σάββατο 21 Ιουλίου στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείο κήρυγμα προς τιμήν της Αγίας ενδόξου Μαρκέλλας Παρθενομάρτυρος της Χιοπολίτιδος και Αγίας Μαγδαληνής. Προς αγιασμό των πιστών, θα τεθεί σε προσκύνηση βραχάκι ποτισμένο με το αίμα της Αγίας ενδόξου Μαρκέλλας προερχόμενο από τον τόπο του μαρτυρίου της, τη Χίο. Την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 7.00 π.μ. θα τελεστεί θεία λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass