«Διακοσμητικές» οι πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης

* ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2018 22:45
Μπορεί η σήμανση να απαγορεύει τη στάση και τη στάθμευση, αλλά αυτό δεν φαίνεται να εμποδίζει τους οδηγούς Μπορεί η σήμανση να απαγορεύει τη στάση και τη στάθμευση, αλλά αυτό δεν φαίνεται να εμποδίζει τους οδηγούς

Η πινακίδα το λέει ξεκάθαρα «απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση. Η απαγόρευση αυτή ισχύει από τη θέση της πινακίδας μέχρι του επόμενου σημείου συνάντησης με οδό και στην πλευρά του οδοστρώματος στην οποία είναι τοποθετημένη αυτή».

Η εικόνα επίσης αποτυπώνει ξεκάθαρα τη συνήθεια των ασυνείδητων οδηγών να αδιαφορούν για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Παρκάρουν όπου βρουν οι Λαρισαίοι παρακωλύοντας την κυκλοφορία και εμποδίζοντας τους πεζούς. Αν και Αύγουστος η πόλη παραμένει γεμάτη. Το αυτοκίνητο μαρσάρει σε πεζόδρομο, ταυτοχρόνως μηχανάκι πατάει το κλάξον σε πεζό που «τόλμησε» να του κόψει τη φόρα ανεβαίνοντας στο πεζοδρόμιο. Και όταν έρθει η ώρα για εύρεση πάρκινγκ τότε ξεκινά ο «Γολγοθάς». Από τη μία τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Λάρισας και από την άλλη οι περιορισμένοι ελεύθεροι χώροι στάθμευσης έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί οδηγοί να εγκαταλείπουν το όχημά τους όπου τύχει, αδιαφορώντας για τις απαγορεύσεις και τη νομιμότητα.

Η οδός Ερυθρού Σταυρού έχει γίνει δρόμος διπλής κυκλοφορίας, η σήμανση υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι δεν πρέπει να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους, οι οδηγοί όμως σπάνια το «θυμούνται», με αποτέλεσμα εκείνοι που επιχειρούν να στρίψουν από την Ολύμπου να πέφτουν πάνω στα σταθμευμένα οχήματα. Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλες οδούς της πόλης, όπως είναι η Γεωργιάδου, η Μανωλάκη, η Βενιζέλου, η Αμαλίας. Σήμανση υπάρχει αλλά φαίνεται πως δεν της δίνει και κανείς σημασία. Αποτέλεσμα είναι οι δρόμοι αυτοί να στενεύουν ακόμα περισσότερο και να δυσκολεύουν την κίνηση των υπολοίπων οχημάτων.

Δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη σήμανση που δεν λαμβάνουν υπόψη τους οι οδηγοί. Η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη είναι γνωστή, με τα αυτοκίνητα να είναι σταθμευμένα σε ράμπες πεζοδρομίων, σε χώρους στάθμευσης αναπήρων, έξω από το Αρχαίο Θέατρο. Όπως επίσης οι διαβάσεις στα φανάρια καταλαμβάνονται με άνεση από δικυκλιστές ή από αυτοκίνητα 4x4. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καθημερινή εικόνα που παρουσιάζει η συμβολή των οδών Ολύμπου και Κύπρου, αλλά και η Αμαλίας με την 31ης Αυγούστου. Οι απαγορευτικές πινακίδες στάσης ή στάθμευσης και σε αυτές τις περιπτώσεις λειτουργούν σαν διακοσμητικά στοιχεία.  

 

Ζ.Π.

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass