Επί τάπητος τα ζητήματα της Πλατιάς Αμμου

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΡΜΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2018 22:20

Τα ζητήματα που απασχολούν τον παραδείσιο οικισμό της Πλατιάς Άμμου Καρίτσας συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πλατιάς Άμμου. Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση και για όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον οικισμό ακόμα και της καθημερινότητας.

Την έναρξη έκανε o γραμματέας του Συλλόγου κ. Κώστας Γκουντής και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θανάσης Δήμκος με τα μέλη της διοίκησης, ενώ υπήρξαν και ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις και από τους παρευρισκόμενους με προτάσεις.

Το βάρος έπεσε στα ζητήματα που αφορούν στον οικισμό τα οποία, τέθηκαν υπ’ όψιν τόσο της Τοπικής Κοινότητας Καρίτσας όσο και του Δήμου Αγιάς.

Βασική αναφορά έγινε από το μέλος του Δ.Σ. κ. Αλέξη Ζέστα ώστε σε συνάντηση που θα καθοριστεί άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και της Πολιτιστικής Προστασίας του Δήμου Αγιάς να δοθεί πλάνο αντιμετώπισης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τα βασικότερα αιτήματα:

Ο καθαρισμός του ρέματος που καταλήγει στην παραλία, ανάπλαση παιδικής χαράς, φωτισμός της παραλίας, δύο καμπίνες για τους λουόμενους, ηλεκτροφωτισμός της οδού από το βυζαντινό μνημείο μέχρι το κτήμα Τσιαπούρη.

Επίσης η μελέτη αντιστήριξης τμήματος της οδού καθώς και μελέτη αναστήλωσης των βυζαντινών μνημείων, καθαρισμός από τη βλάστηση και καθαρισμός του οδοστρώματος.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ- ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΕΣ

Επίσης, έγινε αναφορά από τον Σύλλογο για νέες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν όπως ο χαρακτηρισμός του δρόμου που συνδέει την Καρίτσα με τον Β’ επαρχιακό δρόμο και την Πλατιά Άμμο, και από αγροτικός που είναι σήμερα να μετονομαστεί σε κοινοτική οδό με το όνομα Οδός Καρίτσας.

- Να ονομαστεί επίσημα ο δρόμος που συνδέει τον περιφερειακό δρόμο με την Πλατιά Άμμο ως οδός Λαρίσης.

- Να ονομαστεί η πλατεία στα Βυζαντινά μνημεία σε πλατεία Κωνσταντινουπόλεως και η οδός που συνδέει την εσωτερική οδό με τα Βυζαντινά μνημεία σε Οδό Βυζαντίου κ.λπ.

Επίσης ο κ. Δήμκος έκανε μια εκτενή αναφορά στις δραστηριότητες του Συλλόγου την προηγούμενη χρονιά και ιδιαίτερα στην επίσκεψη κλιμακίου της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αγιάς με εντολή του δημάρχου κ. Αντώνη Γκουντάρα. Το κλιμάκιο είχε στενή και εποικοδομητική συνεργασία με τη διοίκηση του Συλλόγου Πλατιάς Άμμου. Μελέτησαν τα προβλήματα που υπάρχουν με την υπόσχεση να ενημερώσουν τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γουντάρα και το Δημοτικό Συμβούλιο για τις καταστροφές που υπέστη η περιοχή.

Επίσης ο κ. Δήμκος αναφέρθηκε θετικά, για τη συμβολή του στην επίλυση των προβλημάτων του οικισμού, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, στις τεχνικές υπηρεσίες και ειδικά στον γενικό διευθυντή κ. Κώστα Μέγα, στον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστο Λυτροκάπη, στον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, στον νομικό σύμβουλο και μέλος της διοίκησης κ. Χρήστο Τσιαμπαλή καθώς και σε πολλούς άλλους.

Τοποθετήσεις έκαναν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. κ. Βάιος Γάτσιος, και Νίκος Μπασδραβάλας που ως ταμίας έκανε και οικονομική ενημέρωση την οποία αποδέχτηκε ο πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής κ. Βασίλης Μπαρμπούτης και τα μέλη του Συλλόγου, ΝίκοςΤσιαπούρης, Ορέστης Πάσχος, Αθανάσιος Καραγιώργος και Γιώργος Μπακούλας, οι οποίοι επικέντρωσαν τις παρεμβάσεις τους στο μείζον ζήτημα των κατολισθήσεων.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε από τον κ. Δήμκο στην «Ε» για την προβολή των προβλημάτων και δραστηριοτήτων του Συλλόγου και που απασχολούν την περιοχή.

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass